• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cardano verwachting voor 2024 extreem bullish! Nu kopen?
december 29, 2023

Cardano verwachting 2024? 2024 lijkt een spannend jaar te worden voor Cardano ($ADA). Er staan veelbelovende ontwikkelingen in het Cardano-ecosysteem op de agenda en tegelijkertijd vormt zich een gigantisch potentieel voor groei in de grafieken.

Kijk waarom Cardano zowel technisch als fundamenteel op het punt van uitbreken staat en klaar is voor een flinke groei!

Technische analyse: Cardano staat op uitbarsten!

Hoewel het bij cryptocurrency’s zoals Cardano uiteindelijk gaat om de fundamentele achtergrond, kun je ook met technische analyse mooie winsten halen. Technische analyse is het bestuderen van historische koersgrafieken om toekomstige prijsontwikkelingen te voorspellen.

Op dit moment is in de koersgrafiek van Cardano een enorme bull flag zichtbaar, die duidt op een grote stijging in de nabije toekomst.

verwachting-cardano-2024-koers

Er is nog veel ruimte voor groei in 2024.

In de video hieronder laat Corné je precies zien wat dit voor Cardano inhoudt en hoe je het beste anticipeert op de koersontwikkelingen om maximaal van de komende stijging te profiteren.

Liever direct kopen? Je koopt Cardano het gemakkelijkst via Bitvavo, een 100% Nederlandse crypto exchange waar je binnen een paar minuten eenvoudig met iDEAL Cardano en andere cryptocurrency’s koopt.

Nieuwe ontwikkelingen in 2024 voor Cardano

Technische analyse is een mooi middel om toekomstige koersontwikkelingen te voorspellen, maar uiteindelijk gaat het er bij cryptocurrency’s natuurlijk vooral om welk verschil ze in de wereld kunnen maken en hoe een project zich ontwikkelt en verbetert.

Cardano zou weleens een van de verrassingen van 2024 kunnen worden, waarin de munt gesteund door een bredere bullmarkt en nieuwe ontwikkelingen zijn oude all time high doorbreekt. Ik zet de belangrijkste ontwikkelingen voor het komende jaar voor je op een rij:

#1: Een bredere visie voor de toekomst van Cardano

Sebastien Guillemot, een vooraanstaande figuur in het Cardano-ecosysteem, staat vooraan bij het bevorderen van layer-2 oplossingen voor de blockchain. Zijn studio, Paima Studios, trok eerder dit jaar de aandacht door een layer-2 oplossing te onthullen om de on-chain gaming-ervaringen voor Cardano-gebruikers te verbeteren.

Check deze officiële blogpost van Paima Studios om meer te lezen over de uitdagingen van het schalen van gedecentraliseerde gaming-ervaringen op de blockchain en hoe deze met behulp van Cardano opgelost kunnen worden.

#2: Samenwerking met Mina Protocol

Samenwerken met Mina Protocol kan Cardano ($ADA) helpen om schaalbaarheidsproblemen verder aan te pakken. Mina Protocol maakt gebruik van Zero-Knowledge Proof, waardoor een partij kan bewijzen dat ze bepaalde informatie kennen zonder deze informatie daadwerkelijk te onthullen. Dit is een slimme manier om transacties snel en veilig te verwerken.

Een ander voordeel van Mina Protocol is het gebruik van een data availability layer, die ervoor zorgt dat alle deelnemers in een gedecentraliseerd netwerk toegang hebben tot de benodigde gegevens. Dit verbetert de schaalbaarheid en zorgt ervoor dat transacties efficiënt kunnen worden verwerkt, terwijl de veiligheid en decentralisatie behouden blijven.

blockchain-rwa-crypto

Wat deze samenwerking nog interessanter maakt, is de oplossing die Paima Studios biedt om het voor gebruikers gemakkelijker te maken om deel te nemen aan het Mina Protocol. Gebruikers van Cardano kunnen nu deelnemen aan het ecosysteem zonder dat ze een specifieke Mina-wallet nodig hebben. Dit maakt het voor meer mensen gemakkelijker om mee te doen en vergroot de toegankelijkheid van de diensten van Cardano.

#3: Strategische samenwerking met Arbitrum

Er komt mogelijk een strategische samenwerking met Arbitrum. Arbitrum, bekend om zijn Ethereum Layer-2 oplossing, zou kunnen helpen om de mogelijkheden van Cardano verder te verbeteren. De strategische samenwerking suggereert dat Arbitrum en Cardano mogelijkheden voor een meer verbonden blockchain-ecosysteem verkennen.

Een fusie van Cardano met Arbitrum en het Mina Protocol kan echt zorgen voor een grote verandering en historische verbetering van Cardano. Bijna alle cryptocurrency’s hebben namelijk te maken met een aantal fundamentele uitdagingen, zoals schaalbaarheid, interoperabiliteit en toegankelijkheid.

Als deze samenwerking met succes wordt geïmplementeerd, zou dit een nieuwe standaard kunnen stellen voor blockchain-ecosystemen, innovatie en adoptie in de hele industrie.

Conclusie: nu Cardano kopen?

nog los van alle fundamentele en technische ontwikkelingen, is Cardano al lange tijd een van de top 10 cryptocurrency’s wereldwijd. Met een market cap van ruim 22 miljard dollar staat het op dit moment op plek 8 op de ranglijst van grootste cryptocurrency’s.

blue chip cryptocurrencies

Cardano is een blue chip-cryptocurrency

Cardano wordt vaak beschouwd als een 'blue chip'-cryptocurrency binnen de cryptowereld. Dit betekent dat het wordt beschouwd als een van de meest gevestigde, betrouwbare en waardevaste cryptocurrencies die vergelijkbaar is met de manier waarop blue-chip aandelen worden gezien in de traditionele financiële markten.

Net als bij blue-chip aandelen zoals IBM, Microsoft en Coca-Cola, heeft Cardano een solide reputatie en bestaat het al erg lang. Het project achter Cardano is gebaseerd op gedegen wetenschappelijk onderzoek en technologie. Het platform is ontwikkeld met aandacht voor detail en een sterke nadruk op veiligheid en stabiliteit.

Sterke partnerships, technologie en community

Bovendien heeft Cardano sterke partnerships met zowel academische instellingen als bedrijven over de hele wereld, wat het vertrouwen en de acceptatie van Cardano steeds verder vergroot. Het heeft ook een grote en betrokken gemeenschap van ontwikkelaars en HODL’ers.

Een goede investering

Daarmee is Cardano dus eigenlijk ongeacht de huidige koers een goede investering die zich in de komende jaren bijna gegarandeerd zal bewijzen in mooie koerswinsten. Tel daarbij op dat er geweldige nieuwe mogelijkheden in 2024 aan zitten te komen en het plaatje er technisch zeer goed uitziet en Cardano is wat mij betreft een must-buy, zeker voor de huidige prijs.

Cardano kopen

Direct kopen? Je koopt Cardano het gemakkelijkst via Bitvavo, een 100% Nederlandse crypto exchange waar je binnen een paar minuten eenvoudig met iDEAL Cardano en andere cryptocurrency’s koopt.