• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Celestia kopen of niet? TIA lost belangrijke blockchainproblemen op!
november 14, 2023

Celestia kopen? Celestia (TIA) is binnen twee weken met meer dan 150% gestegen. Deze nieuwkomer belooft een revolutie op het gebied van blockchaintetechnologie, wat niet onopgemerkt is gebleven. Is het nu het perfecte moment om Celestia te kopen of niet?

Wat is Celestia precies?

Wanneer je in de achtergrond van Celestia duikt, zie je al snel dat het een vrij ingewikkeld verhaal is. Toch zal ik het een en ander even toelichten om wat meer duidelijkheid te scheppen.

Celestia is een innovatief blockchainproject dat een nieuw soort basisinfrastructuur voor blockchains aanbiedt. Het is ontworpen om een van de grootste problemen van traditionele blockchains zoals Bitcoin en Ethereum op te lossen: de combinatie van alle noodzakelijke functies (zoals gegevensopslag, transactieverwerking en consensusmechanismen) in één systeem.

Hierover zometeen meer, want wat je waarschijnlijk wilt weten is wat de koers van TIA de komende tijd gaat doen.

Waar gaat de TIA koers naartoe?

TIA is in de eerste weken na de lancering op 3 november 2023 met meer dan 150% gestegen. Dat trekt natuurlijk de aandacht en meteen ook de vraag of je nu TIA moet kopen of niet.

In de video hieronder legt Corné er alles over uit en deelt hij zijn technische analyse en visie op de koers van TIA op korte en langere termijn.

Direct Celestia TIA kopen? Maak een account aan op Bybit of koop eenvoudig via Bitvavo.

Celestia: twee hoofdtaken

Celestia focust zich op twee hoofdtaken:

Taak #1: Consensus

Dit is het proces waarmee alle deelnemers in het netwerk het eens worden over de huidige staat van de blockchain. In traditionele systemen is dit nauw verweven met andere functies, maar Celestia scheidt deze juist, om flexibeler en efficiënter te zijn.

Taak #2: Beschikbaarheid van data

Dit zorgt ervoor dat alle gegevens die nodig zijn om transacties te verifiëren, beschikbaar en betrouwbaar zijn voor iedereen in het netwerk.

Basislaag

Door zich op deze twee aspecten te concentreren, biedt Celestia een soort "basislaag" voor blockchains. Andere projecten kunnen boven op Celestia hun eigen blockchains bouwen. 

Deze blockchains kunnen dan gebruikmaken van de sterke en betrouwbare basis die Celestia biedt, terwijl ze zich richten op hun eigen unieke kenmerken, zoals slimme contracten of andere specifieke toepassingen.

Dit "modulaire" ontwerp maakt het creëren van een nieuwe blockchain veel eenvoudiger en efficiënter. Het biedt ook de mogelijkheid voor betere schaalbaarheid. Dit is vooral de reden waarom de verwachtingen van Celestia en TIA (de native token) zo hoog zijn.

Celestia modulaire blockchain

Welke problemen lost Celestia op?

Om het nog even verder toe te lichten: Celestia pakt een aantal belangrijke problemen aan die vaak voorkomen bij de traditionele blockchains zoals Bitcoin en Ethereum. Dit zijn de belangrijkste vijf voordelen ten opzichte van andere projecten en cryptocurrency’s:

Voordeel #1: Betere verwerking van transacties (schaalbaarheid)

Traditionele blockchains, zoals Bitcoin en Ethereum krijgen soms moeite met hun snelheid als er te veel transacties tegelijkertijd zijn, wat leidt tot langzamere verwerkingstijden en hogere kosten. Celestia kan veel meer transacties tegelijk verwerken, zonder opstoppingen of hoge kosten.

Voordeel #2: Makkelijker aan te passen (flexibiliteit)

Als je aan een traditionele blockchain iets wilt veranderen, is het alsof je een heel huis moet verbouwen. Met Celestia is het meer alsof je slechts één kamer aanpakt. Dit komt omdat Celestia de verschillende onderdelen van een blockchain scheidt, waardoor het voor ontwikkelaars makkelijker wordt om aanpassingen te maken.

blockchain-rwa-crypto

Voordeel #3: Gemakkelijker nieuwe blockchains bouwen

Het starten van een nieuwe blockchain op Celestia is vergelijkbaar met het bouwen van een huis op een voorbereid stuk grond, met fundament en nutsvoorzieningen al aanwezig. Dit maakt het veel eenvoudiger en sneller om nieuwe blockchains te ontwikkelen.

Voordeel #4: Sterker en veiliger voor kleine projecten (decentralisatie en veiligheid)

Kleine blockchains hebben vaak moeite met beveiliging en decentralisatie. Celestia helpt hen door een sterke en veilige basis te bieden, waardoor ook kleinere projecten kunnen profiteren van de beste beveiliging, zonder daar zelf enorm in te moeten investeren.

Voordeel #5: Stimuleert nieuwe ideeën (innovatie)

Omdat Celestia de moeilijke technische details van het runnen van een blockchain afhandelt, kunnen ontwikkelaars zich concentreren op het maken van nieuwe en interessante functies voor hun projecten.

Celestia maakt blockchaintechnologie toegankelijker, sneller, veiliger en stimuleert innovatie door veel van de technische uitdagingen en beperkingen van traditionele blockchain-systemen weg te nemen.

Direct Celestia TIA kopen? Maak een account aan op Bybit of koop eenvoudig via Bitvavo.

Het team achter Celestia

Het team achter Celestia bestaat uit getalenteerde mensen die al bekend zijn in de wereld van blockchain. Deze ontwikkelaars hebben zich gericht op het bouwen van de belangrijke basisstructuren die nodig zijn voor verdere ontwikkelingen in modulaire blockchain-systemen.

CEO’s

De mede-oprichters van Celestia, Mustafa Al-Bassam en Ismail Khoffi, hebben een indrukwekkende achtergrond. Mustafa Al-Bassam komt uit de wereld van hacktivisme, wat betekent dat hij veel ervaring heeft met online activisme en het aankaarten van belangrijke maatschappelijke en technologische kwesties.

Ismail Khoffi is juist erg bedreven in gedistribueerd computergebruik, wat inhoudt dat hij veel weet over netwerken en systemen die over meerdere computers of locaties verspreid zijn.

COO

Verder is Nick White, de Chief Operating Officer van de Celestia Foundation, ook iemand met veel ervaring in de blockchainsector. Hij was een van de oorspronkelijke mede-oprichters van het Harmony-protocol. Dit betekent dat hij veel kennis en ervaring heeft met het managen van organisaties in de wereld van blockchain.

celestia kopen logo

TIA token

TIA is de speciale munt (token) van Celestia. Als je investeert in TIA met als doel om een mooie koerswinst te maken, dan koop je dit token. Je kunt het zien als het geld van het Celestia-netwerk en dat het nodig heeft om te functioneren. Dit zijn de drie belangrijkste functies van het TIA-token:

Functie #1: Betalingen voor gegevensbeschikbaarheid

In eenvoudige taal betekent dit dat TIA wordt gebruikt om te betalen voor diensten die ervoor zorgen dat gegevens op het Celestia-netwerk beschikbaar en toegankelijk zijn. Stel je voor dat je een klein bedrag betaalt om ervoor te zorgen dat jouw gegevens altijd veilig en bereikbaar zijn.

Functie #2: Staking

In het Celestia-netwerk kun je TIA 'staken', wat betekent dat je je TIA-munten vastzet om te helpen het netwerk te beveiligen en goed te laten werken. In ruil daarvoor kun je beloningen verdienen. Dit is vergelijkbaar met het verdienen van rente op je spaargeld bij een bank.

Functie #3: Gasttoken voor rollups

In essentie betekent dit dat TIA wordt gebruikt in een specifiek deel van de blockchain-technologie, genaamd 'rollups'. Deze rollups helpen transacties sneller en efficiënter te maken. Je kunt TIA zien als een soort 'toegangspas' om deze snellere en efficiëntere dienst te gebruiken.

celestia-website

Conclusie, nu TIA kopen?

TIA is direct na zijn lancering met een market cap van ruim 330 miljoen dollar al bijna direct binnen de crypto top 100 binnengekomen. Dat betekent dat er een groot aantal investeerders achter zitten die veel vertrouwen hebben in het project. Dit is ook andere investeerders opgevallen, waardoor de market cap van TIA binnen slechts twee weken meer dan verdubbelde.

Veel vertrouwen

Dit vertrouwen geeft aan dat Celestia en TIA echt een probleem oplossen en dat deze coin nog veel hoger zou kunnen staan, op weg naar de crypto top 25. Om dat te doen heeft de coin een market cap van ruim 2,5 miljard dollar nodig, wat betekent dat de koers op dat moment nog wel 3X is gegaan, of verder als de bullmarkt echt losbreekt.

Eenvoudig TIA kopen

Celestia en TIA lijken in ieder geval een belangrijke rol te gaan spelen! Een mooie aanvulling voor je portfolio. Direct Celestia TIA kopen? Maak een account aan op Bybit.

Koop je liever via de Nederlandse crypto exchange Bitvavo? Bitvavo heeft TIA direct na de lancering toegevoegd. Op beide exchanges koop je in ieder geval gemakkelijk via iDEAL.

Bitvavo is ideaal om je TIA vast te houden, maar via Bybit trade je ook met hefboom voor nog meer rendement.