• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Chainlink kopen? Deze 3 ontwikkelingen maken LINK nu mega-interessant!
november 28, 2022

Waarom is het nu een perfect moment om Chainlink te kopen? Chainlink (LINK) biedt op dit moment enorme kansen.

Waar je Bitcoin namelijk kan zien als eerste digitale valuta die nog steeds profiteert van het ‘first mover advantage’, kun je Chainlink (LINK) zien als first mover op het gebied van blockchain en traditionele financiële dienstverlening.

In dit artikel leg ik je uit hoe dat zit en waarom Chainlink kopen, vooral dankzij 3 nieuwe ontwikkelingen vooral nu zo interessant is. 

Chainlink fundamenteel goede cryptocurrency

Het mooie is namelijk dat er aan de groei van Chainlink geen hype, maar echte fundamentele ontwikkelingen ten grondslag liggen.

First mover advantage

Chainlink was en is een van de eerste coins die het mogelijk maakt om de blockchaintechnologie te koppelen aan traditionele financiële diensten. Op die manier ontstaat er wereldwijde transparantie in leningen, bankrekeningen, transacties en andere financiële producten.

In het kort noemt men de koppeling van blockchain met de financiële wereld ook wel ‘DeFi’, met andere woorden Decentralized Finance.

Zelfs zonder de controle van banken of autoriteiten, weet je met de blockchain zeker dat de informatie klopt. Alles kan door iedereen eenvoudig worden gecontroleerd.

chainlink kopen logo

Smart contracts 

Chainlink maakt gebruik van zogenaamde Smart Contracts. Dat zijn contracten, waarbij er geen derde partij ter controle meer nodig is. In de blockchain is alle informatie voor iedereen terug te vinden en op juistheid te controleren.

Welk saldo staat er bijvoorbeeld op een bepaalde rekening? Kan een transactie worden goedgekeurd? Duidelijke afspraken over een lening, hoeveel is er van die lening al terugbetaald? Noem maar op. Er is zo ontzettend veel mogelijk. 

Eenvoudig externe systemen koppelen

Ook maakt Chainlink het mogelijk om meerdere externe systemen met elkaar te verbinden. Op die manier blijven bedrijven gewoon hun eigen software gebruiken, maar is toch communicatie met de software van een andere partij mogelijk. Bedrijven hoeven geen nieuwe (dure) systemen aan te schaffen.

chainlink kopen website

Chainlink kopen: klaar voor een nieuwe bullrun?

Misschien een hoop technische achtergrondinformatie, maar waar het op neerkomt is het volgende: Chainlink wordt al echt gebruikt door grote bedrijven. het is geen munt die zichzelf nog moet bewijzen. En er zit ontzettend veel groei in.

3 nieuwe ontwikkelingen die LINK op korte termijn een grote boost kunnen geven

Mijn positie in Chainlink ben ik al een tijdje aan het uitbreiden. Maar vooral voor de komende maanden verwacht ik een versnellende groei en stijging van de koers.

Dit zijn drie nieuwe ontwikkelingen die Chainlink op korte termijn ongetwijfeld een mooie boost gaan geven:

Ontwikkeling #1: Chainlink staking!

Op 6 december 2022 wordt het mogelijk om Chainlink te staken. Dat betekent dat je er een mooi passief inkomen mee kunt verdienen. Andere coins die dit mogelijk hebben gemaakt, laten doorgaans een mooie stijging zien, omdat het de valuta extra interessant maakt. De kans is groot dat dit bij Chainlink ook gebeurt.

Ontwikkeling #2: Adoptie

Het gaat heel goed met de adoptie van Chainlink. Steeds meer partijen en bedrijven gebruiken LINK in de praktijk. Hoe groter de bekendheid en het gebruik van een coin, des te sneller de cryptovaluta groeit, inclusief de koers!

chainlink adoptie

Ontwikkeling #3: Technische analyse

Op het gebied van technische analyse ziet de koersgrafiek er heel goed uit en lijkt Chainlink klaar voor een mooie move naar boven. De koerscorrectie lijkt grotendeels achter de rug en op de chart zie je duidelijk een bullish divergentie (zie afbeelding hieronder).

Dat betekent dat de RSI-indicator stijgt, terwijl de koers nog daalt. Dat is bijna altijd een teken dat de koers gaat omdraaien naar boven.

chainlink koersverwachting

Daarnaast vormen de mogelijkheid om binnenkort Chainlink te kunnen staken en de toenemende adoptie extra impulsen voor een mooie koersbeweging.

Chainlink: check de video en mening van Corné

Ook Corné is de afgelopen periode druk bezig geweest om zijn positie in Chainlink (LINK) uit te breiden en verder te accumuleren. Check zijn korte maar informatieve video over Chainlink hieronder.

Voordelen van Chainlink (LINK)

Zowel fundamenteel als technisch gezien, is Chainlink kopen op dit moment een geweldige kans. Hieronder nog een paar voordelen van Chainlink op een rij:

  • LINK werkt efficiënt, goedkoop en snel
  • Chainlink geeft altijd en overal controle over financiële producten en bezittingen.
  • Wereldwijd beschikbaar en al veel partners gebruiken het dagelijks in de praktijk
  • Volledig digitaal
  • Geweldig toekomstperspectief
  • Enorme winstkansen!

Conclusie: Chainlink kopen?

Smart Contracts worden steeds populairder, er is steeds meer vraag naar transparantie en betrouwbare financiële producten, DeFi staat nog maar aan het begin van zijn ontwikkeling.

Chainlink is een enorm veelbelovend concept, heeft bovendien het first mover advantage én er is nog veel groei mogelijk.

Tel daarbij op een aantal mooie samenwerkingen met SWIFT (internationale betalingen) en Google. Ik ben er daarom van overtuigd dat Chainlink de komende tijd een mooie groei en nieuwe koerswinsten zal laten zien. Bij mij zit deze munt dus absoluut in mijn portfolio en heb ik mijn positie in 2022 verder uitgebreid.

Ook Chainlink kopen? Dat doe je eenvoudig en snel gewoon via iDEAL op Bitvavo, de grootste en meest betrouwbare 100% Nederlandse crypto exchange.