• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Crypto.com review: stablecoins staken tot wel 14% rendement!
september 18, 2021

Op zoek naar een van de betere exchanges om met crypto te handelen? In deze crypto.com review vind je alle informatie over deze in Nederland nog relatief onbekende exchange. Crypto.com is bezig met een enorme opmars en binnen een paar jaar tijd uitgegroeid tot een volwaardige en bekende internationale crypto exchange.

Crypto.com heeft als doel je de handigste manier te bieden om cryptocurrencies te kopen, verkopen en verhandelen. En dat voor uitzonderlijk lage tarieven. Klinkt interessant? Lees mijn crypto.com review, waarin ik je alles over deze exchange vertel.

Ik behandel onder andere:

 • Wat is het grote voordeel van crypto.com?
 • Hoe veilig en betrouwbaar is crypto.com eigenlijk?
 • Waarom zou je een account moeten aanmaken bij crypto.com?
 • Wat betaal je voor je trades?
 • Hoe verdien je een passief inkomen bij Crypto.com?

Wat is Crypto.com?

Crypto.com is een exchange waarbij je eenvoudig handelt via zowel de eigen crypto.com app of website. Hierdoor heb je altijd en overal toegang tot je portfolio. 

Crypto.com werd in juni 2016 opgericht, met als doel een grote rol in de overgang naar cryptocurrency te spelen. De oprichters zien cryptovaluta duidelijk als de wereldwijde toekomst van geld. 

Samenwerking met VISA

Uniek aan crypto.com is de samenwerking met VISA, waardoor zij een speciale debit card uitgeven. Met deze card is het mogelijk om een interessante rente en cashbacks te krijgen. 

Deze kaarten geeft crypto.com uit op basis van het aantal Crypto.com Chain-coins (CRO) dat je voor minimaal een half jaar vastzet. Zie het als een soort staking-beloning. Met deze debit card krijg je korting van ongeveer 10% op Expedia.com, Airbnb en cashbackvoordeel op Netflix, Spotify en andere abonnementen.

Meer dan crypto exchange

Crypto.com is meer dan alleen een crypto exchange. Eigenlijk kun je het zien als een platform waar je allerlei geld- en betaalzaken regelt, alleen dan met cryptovaluta. Dankzij de uitgebreide samenwerking met het bekende VISA betaal je overal met de Crypto.com debit card en heb je recht op dezelfde voordelen als VISA-houders.

Wanneer je crypto staking activeert, krijg je tot wel 14% rente op jaarbasis. Veel mensen kiezen er daarom voor om Crypto.com te gebruiken als platform om via staking extra rendement te behalen en een passief inkomen te realiseren.

crypto com review logo

Meer dan 10 miljoen gebruikers

Op het moment van schrijven heeft Crypto.com wereldwijd meer dan 10 miljoen gebruikers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hong Kong, maar daarnaast heeft Crypto.com ook wereldwijd al heel wat kantoren: op Malta, in Bulgarije, Groot Brittannië, de Verenigde Staten, Australië, Singapore, Japan, China, Rusland en India. Daarmee is Crypto.com een grote naam in de wereld van crypto exchanges. 

Crypto.com wil zich de komende jaren nog meer gaan richten op het uitbreiden van de mogelijkheden van de Crypto.com-Visa card, het verder ontwikkelen van het aanbod gedecentraliseerde financiële diensten (DeFi) en meer functies op de crypto exchange aanbieden.

Het team achter Crypto.com

Het team achter Crypto.com staat voor transparantie. Elke medewerker staat met foto op de site, waardoor je precies ziet wie wat doet.

Crypto.com is hard op weg te groeien tot een wereldspeler van formaat en heeft het in zich om gevestigde namen zoals Binance te verslaan op het gebied van zowel veelzijdigheid als volume. De combinatie met de Visa debit card voor kortingen en cashback-acties, maakt Crypto.com echt uniek.

Staking op Crypto.com

Wat mij betreft de meest interessante mogelijkheid van Crypto.com zijn de uitgebreide staking-opties op een groot aantal stablecoins. Gemiddeld krijg je een rendement van 8% tot 14% op stabiele valuta, waardoor je bijna geen risico loopt op koersdalingen, maar wel een mooi passief inkomen in je zak steekt. Liever iets meer rendement, maar wel een hoger risico? Lees dan ook eens mijn OKEx review.

Afhankelijk van het aantal CRO dat je op Crypto.com aanhoudt en de gekozen looptijd (tot 3 maanden), varieert het rentepercentage. Met de handige calculator op Crypto.com zie je precies wat je per week en per jaar verdient.

crypto.com-rewards-rendement-passief-inkomen

Tot 14% rendement op stablecoins!

En wil je profiteren van een mooi staking rendement op stablecoins zoals USDT, USDC, Dai en nog wel tien andere coins? Dan moet je bij Crypto.com zijn. 

Hoe meer CRO je op je account hebt staan, des te hoger het staking rendement op stablecoins. De stappen zijn 400 CRO, 4.000 CRO of meer dan 40.000 CRO, waarbij je respectievelijk 8%, 10% of 12% rendement ontvangt op USDT wanneer je het drie maanden vastzet. Zet je het korter vast, of kies je voor een flexibel stakingrendement? Dan dalen de percentages.

Crypto.com staking reward calculator

Hiervoor heeft Crypto.com een handige calculator om je rendement te berekenen

Crypto.com staking calculator

Investeer je 10.000 dollar in USDT en heb je meer dan 4.000 CRO op je account staan? Dan krijg je 12% rendement, oftewel 1200 dollar per jaar (of 100 dollar per maand) uitgekeerd. Mooie verdiensten toch?

Trading op Crypto.com

Daarnaast is Crypto.com natuurlijk ook een prima platform om crypto mee te verhandelen. De interface is overzichtelijk en eenvoudig, waardoor ook beginners er goed mee overweg kunnen.

Aanmelden bij de Crypto.com exchange

Crypto.com biedt je de keuze om te werken via een handige app, of via de desktop op je pc. Via beide kanalen heb je de beschikking over alle uitgebreide mogelijkheden, zoals staking en trading. Ook profiteer je van de interessante cashbacks en kortingen bij het gebruik van de Crypto.com-debit card. 

Klik hier om een gratis account aan te maken en €25,- cadeau te ontvangen.

Aanmelden bij Crypto.com


Aanmelden bij de Crypto.com app

Vind je het prettiger om direct vanuit een app alles te regelen? Aanmelden gaat razendsnel via de Crypto.com-app, waarna je cryptocurrencies overmaakt naar je adres bij Crypto.com en direct kunt staken.

Registratie gaat eenvoudig via de Crypto.com-app, die je eenvoudig via de Google Play store of App Store installeert. Via de app maak je een account aan, doe je een identiteitscontrole en maak je een selfie ter identificatie.

Je account is na verificatie direct actief, waarna je jouw crypto eenvoudig overmaakt. Daarna start je direct met traden of staken.

Crypto.com review: de kosten

De kosten die Crypto.com rekent, zijn aanzienlijk lager dan gemiddeld in de markt. Afhankelijk van de currency betaal je 0.04% to 0.4% aan fees.

Hoe veilig is Crypto.com?

Met de veiligheid is het bij Crypto.com helemaal in orde. Het inloggen is beveiligd met een captcha en 2FA is in te schakelen. Daarnaast bewaart Crypto.com hun tegoeden hoofdzakelijk offline. Alleen een extreem klein deel van de tegoeden staan online, wat het risico op grote verliezen bij een hack enorm verkleint. 

Ook beschikt Crypto.com over een verzekering tegen verliezen of diefstal. De dekking loopt op tot maar liefst 100 miljoen dollar, waarmee zelfs een eventuele hack is gedekt. 

Daarnaast heeft Crypto.com meerdere belangrijke partnerschappen, waarvan die met Ledger de meest opvallende is. Ledger is namelijk een grote partij op het gebied van beveiligingsoplossingen voor cryptocurrencies. 

Voordelen van Crypto.com

 • Hoge staking rewards op stablecoins (tot 14%)
 • Geschikt voor beginners
 • Tot 8% terug op je uitgaven via de Crypto.com Visa Card en veel andere voordelen op aankopen en abonnementen (Netflix, Spotify, etc.)
 • Lage fees, goedkoop handelen
 • Zeer veilig

Crypto.com review: mijn ervaring en conclusie

Crypto.com is een beginnersvriendelijk crypto-handelsplatform dat het heel gemakkelijk maakt om met crypto te traden.

Toch is het vooral het hoge stakingrendement op stablecoins dat het voor mij zo interessant maakt. Een rendement van 12%, zonder risico op verliezen wanneer de cryptomarkt crasht? Dat is heel aantrekkelijk.

Een extra maandsalaris van 2400 euro per jaar?

Voor elke 1.000 geïnvesteerde euro’s verdien je er per jaar 120 euro van terug, zonder dat je er wat voor hoeft te doen. Maak er eens wat meer van en je hebt per 20.000 geïnvesteerde euro’s er jaarlijks een heel netto-maandsalaris van 2.400 euro bij! Ideaal om je gerealiseerde cryptowinsten of een deel van je spaargeld in te investeren dus.

Direct proberen? Meld je hieronder aan bij Crypto.com. Test het gerust eens uit met een paar honderd euro en ervaar hoe fijn het werkt!