Crypto van Bitvavo naar een ander adres sturen? Een stappenplan. Wanneer je jouw crypto op Bitvavo hebt staan, is het mogelijk om dat eenvoudig naar een ander adres te sturen. Denk aan een andere crypto exchange, maar ook een eigen hardware wallet zoals de Ledger Nano of een Ellipal. In dit stappenplan leer je hoe je elke gewenste crypto gemakkelijk van Bitvavo naar een ander adres stuurt.

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is de grootste in Nederland gevestigde cryptocurrency exchange en bestaat al sinds 2018. Lees de Bitvavo review voor meer informatie. Het platform is zo succesvol vanwege de gebruiksvriendelijke opzet, lage transactiekosten en het gemak om gewoon je eigen Nederlandse bankrekening te koppelen om snel geld te storten of op te nemen. Bij veel andere exchanges is dit niet mogelijk en moet je een creditcard of langzame bankoverschrijving gebruiken.

Nog geen account? Maak er direct een aan via de knop hieronder.

De voordelen van crypto van Bitvavo naar een ander adres sturen

Als je jouw crypto of een deel daarvan bij Bitvavo naar een ander adres wilt sturen, staat dat vaak binnen enkele minuten of maximaal een paar uur of de plek waar je het graag wilt hebben.

Bovendien is het versturen van crypto vanaf Bitvavo naar een ander adres altijd veilig, omdat je alleen naar een geverifieerd crypto adres kunt overboeken waar jij toegang toe hebt. Je moet elk crypto adres namelijk verifiëren door een video in je browser te maken, waarin het wallet adres van je account op de andere exchange goed zichtbaar is.

Stappenplan crypto van Bitvavo naar een ander adres versturen

In dit stappenplan gaan we crypto op een Bitvavo-account naar een ander adres sturen. Volg de stappen en binnen no-time staat jouw crypto op een ander adres, zoals een crypto exchange of hardware wallet.

Belangrijk uitgangspunt is dat je al een account bij Bitvavo hebt. Heb je dat nog niet? Klik dan op de knop hieronder om direct een account bij Bitvavo aan te maken.

Stap #1: Controleer of je externe adres geverifieerd is

We gaan ervan uit dat je een actief en geverifieerd account bij Bitvavo hebt. Het enige wat je dan nog moet doen voordat je crypto vanaf Bitvavo naar een ander adres kunt sturen, is het toevoegen en verifiëren van een extern adres in je adresboek. Je adresboek vind je eenvoudig via deze directe link.

adresboek-crypto-van-bitvavo-naar-ander-adres-sturen

Je komt ook via de navigatie bij je adresboek: Klik op je naam rechtsboven in beeld, ga naar de optie “Veiligheid” en klik daarna op “Adresboek”. Controleer of het adres waar je crypto naartoe wilt versturen al bestaat. Zo niet, klik dan op de blauwe knop “Adres toevoegen” en volg de stappen.

Is je externe wallet adres gekoppeld? Ga dan door naar de volgende stap.

Stap #2: Ga naar de crypto die je wilt verzenden

Klik vanuit je Bitvavo-dashboard op de digitale valuta die je wilt verzenden. Ga vervolgens naar de knop 'Opnemen' en klik erop.

crypto-opnemen-van-bitvavo-extern-adres

Stap #3: Selecteer stortingsadres

Selecteer nu het adres waarnaar je de crypto wilt versturen en klik op doorgaan. Dit is een van de adressen die je eerder al in je adresboek hebt toegevoegd.

crypto-opnemen-van-bitvavo-extern-adres-stap2

Stap #4: Bevestig het netwerk

Bevestig het netwerk voor de overdracht en klik op doorgaan.

crypto-opnemen-van-bitvavo-extern-adres-stap3

Stap #5: Kies het gewenste aantal crypto om te versturen

Voer nu het gewenste bedrag aan crypto in dat je wilt verzenden. Klik daarna op “Voorbeeld opname”

Stap #6: Controleer de gegevens

Controleer nu alle details van de transactie en klik op “Bevestig opname”.

Stap #7: Bevestig via e-mail

Als laatste stap moet je de transactie nog per e-mail bevestigen. Dit is een extra controle om er zeker van te zijn dat jij degene bent die de overboeking wilt doen. 

Tip: Doe eerst een testtransactie met een klein bedrag om te testen of alles werkt.

About the Author Thomas

Hi, Thomas hier! Ik investeer al jaren met veel interesse in cryptocurrency en schrijf hier ook graag over. Ik ben dan ook de nieuwe auteur op cornemarchand.nl om jou wekelijks van een vers artikel te voorzien!

Share your thoughts

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}