• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Dogecoin kopen? Nieuwe hype brengt DOGE in 2022 naar minimaal 1 dollar!
maart 29, 2022

Dogecoin kopen? Hoewel de grote hype van 2021 achter ons lijkt te liggen en DOGE schijnbaar niet meer zo hot is als nieuwere coins zoals Shiba Inu (SHIB), denk ik dat Dogecoin in 2022 nieuwe records gaat neerzetten. De magische grens van 1 dollar komt daarbij in beeld. Waarom ik dat denk? In dit artikel lees je alles over Dogecoin (DOGE) en waarom de munt je ook in 2022 een geweldig rendement gaat opleveren.

Wat is Dogecoin?

In tegenstelling tot nieuwkomer Shiba Inu (SHIB), is Dogecoin (DOGE) al een lang bestaande digitale valuta. Al in 2013 bedachten de twee softwareontwikkelaars Billy Markus en Jackson Palmer dat er een parodie op het grote succes van Bitcoin zou moeten komen. Ze ontwikkelden Dogecoin en brachten het idee erachter als een grap op de markt. 

Humor met serieuze ondertoon

Ze noemden hun munt Dogecoin, naar de populaire Japanse Shiba Inu hond. Hoewel de humoristische achtergrond van de ontwikkeling van Dogecoin door de meeste mensen niet serieus werd genomen, dachten Billy Markus en Jackson Palmer stiekem wel na over manieren waarop zij de functionaliteit van Bitcoin en andere destijds bestaande cryptovaluta’s konden verbeteren.

Dogecoin logo

Dogecoin is goedkoop en snel

Nog steeds zijn transacties vergeleken met Bitcoin namelijk veel goedkoper en is het netwerk een stuk sneller. Alles werkt simpelweg gebruiksvriendelijker. Daarnaast spreekt het sympathieke idee achter Dogecoin veel mensen aan. Sinds 2013 steeg de populariteit van Dogecoin en ontstond er een grote groep trouwe fans.

Doorbraak van Dogecoin in 2021

2021 was het jaar van Dogecoin, waarin de populariteit en waarde van de munt explodeerde. Inmiddels heeft Dogecoin een vertrouwde vaste plek in de wereldwijde crypto top 15 veroverd. 

Geen grap meer

Ondanks de achtergrond van Dogecoin, is het tegenwoordig veel meer dan een grap. Het feit dat het een slimme, snelle en goedkope cryptovaluta is, geeft dat de munt namelijk wel degelijk bestaansrecht. Dogecoin wordt wel echt gebruikt als betaalmiddel, waar het heel geschikt voor is, eigenlijk nog wel meer dan Bitcoin. Op sociale media zoals Reddit wordt de munt ingezet om andere gebruikers fooien te geven, of te belonen voor waardevolle of leuke posts. 

De waardestijging van Dogecoin verklaard

Reddit-groepen

Op het in Amerika razend populaire social media platform Reddit werd Dogecoin aangeprezen als de volgende grote kanshebber op een stijging, net zoals ze eerder al eens deden met het aandeel Gamestop. Nadat Dogecoin een mooie stijging liet zien, besloten meer en meer mensen om  Dogecoin te kopen, waardoor de koers nog verder opliep. 

De steun van Elon Musk 

Zelfs Elon Musk doet mee met de hype. Elon Musk is bekend van SpaceX, Tesla en tegenwoordig de rijkste man ter wereld. Hij heeft het al vaker over Dogecoin gehad, omdat hij het zo’n goede grap vond.

Tegelijkertijd zette hij zich ermee af tegen de gevestigde orde, wat je bij de meeste projecten en bedrijven van Elon Musk terugziet.

Van 5 naar 70 dollarcent!

De koers van Dogecoin steeg in 2021 uiteindelijk van zo’n 5 dollarcent naar bijna 70 dollarcent. Zeker wanneer je nagaat dat Dogecoin na zijn introductie in 2014 nog geen honderdste dollarcent waard was. 

Op de piek van 74 dollarcent was Dogecoin maar liefst 15.000% meer waard dan aan het begin van 2021. 

Dogecoin website

Daling van Dogecoin biedt kansen

In 2021 leken alle seinen voor Dogecoin op groen te staan. Totdat de markt in het tweede kwartaal van dat jaar sterk corrigeerde en vervolgens in het eerste kwartaal van 2022 de oorlog in Oekraïne uitbrak. Toch zegt dat niet zoveel over het toekomstige koersverloop van Dogecoin. Alle andere digitale valuta corrigeren namelijk net zo hard mee.

Interessante aankoopkoers

Sterker nog, wanneer je elke grote daling ziet als een kans om lager te kopen, heb je de meeste kansen op succes. Dogecoin kopen is op dit moment dus heel interessant!

Volgende mijlpaal

Niemand weet wanneer Dogecoin weer gaat knallen, maar als je goed kijkt, zie je genoeg redenen waarom Dogecoin de mijlpaal van 1 dollar zal aantikken. Ik voorspel dat het in 2022 gaat gebeuren.

Snelle stijging

Wat mij betreft is het dus momenteel een enorme kans om te investeren. Het is een kwestie van tijd voordat Dogecoin weer volop in de aandacht staat. Een paar positieve tweets van Elon Musk en een algehele cryptomarkt die weer wat aantrekt dragen daaraan bij. Je zult vervolgens zien dat Dogecoin in vergelijking met andere cryptocurrencies sneller stijgt en herstelt. 

Dogecoin kopen munt

Waarom Dogecoin kopen?

Met Dogecoin kun je serieus geld verdienen. Er bestaan inmiddels al heel wat Dogecoin miljonairs! Ondanks het feit dat Dogecoin begon als een grap en parodie op de bestaande cryptovaluta, is het dus een echt bruikbare munt die volop in de belangstelling staat.

Dogecoin is een interessante investering met veel kans op een mooie winst, waarmee je jouw investering minimaal X5 ziet gaan. 

Dogecoin naar 1 dollar

Kort samengevat zijn dit de redenen waarom ik Dogecoin naar 1 dollar en hoger zie gaan:

  • Lage fees en hoge transactiesnelheid
  • Eenvoudig van opzet en gebruiksvriendelijk
  • Grote Dogecoin community
  • Milieuvriendelijk
  • Ondersteund door veel bekende personen, zoals Elon Musk
  • Veel media-aandacht

Conclusie

De kansen op een nieuwe extreme stijging maken het risico op een in verhouding klein verlies zeker waard! Dogecoin naar 1 dollar is slechts een eerste stap naar een nog hogere koers. 

Kortom, Dogecoin is een bijzondere digitale valuta die ontstond uit een grap. Inmiddels is het al lang geen grap meer, maar wordt de munt serieus gebruikt en heel serieus genomen. Steeds meer mensen gebruiken en investeren in Dogecoin, Elon Musk steunt hem en je zet je er echt mee af tegen de bankenwereld en gevestigde orde.

Ook Dogecoin kopen? Via de 100% Nederlandse crypto exchange Bitvavo koop je binnen een paar minuten snel en eenvoudig DOGE via iDEAL