• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Duitse bitcoin-verkoop accelereert, al tienduizenden bitcoins gedumpt
juli 8, 2024

De Duitse overheid veroorzaakt al weken onrust in de Bitcoin (BTC) en crypto gemeenschap. Sinds halverwege juni doen onze oosterburen in rap tempo afstand van hun eerder dit jaar in beslag genomen fortuin van bijna 50.000 bitcoins. Vandaag is de aan de Duitse overheid gelinkte wallet opnieuw flink geslonken, waardoor de zorgen in het cryptoland verder zijn opgelopen.


Duitse overheid verkoopt miljarden dollars aan BTC

Op 19 juni werd de crypto-gemeenschap voor het eerst in roering gebracht door de Duitse overheid. Op die dag werden duizenden bitcoins, ter waarde van honderden miljoenen dollars, na maanden onder het stof gehaald. Het bleek het begin te zijn van een heuse verkoopgolf, die met de dag verder lijkt te versnellen.

De Duitse bitcoin-stapel is geen revolutionaire investing, maar komt voor uit gerechtelijke acties tegen criminele activiteiten. In februari van dit jaar confisqueerde Duitse autoriteiten 49.857 BTC van beheerders achter de illegale filmstreamwebsite Movie2k. Sindsdien behoort Duitsland tot de landen met de grootste bitcoin-voorraden ter wereld, al lijken ze hier nu zo snel mogelijk van af te willen stappen.

In zo’n 2,5 week, tot de aanvang van de huidige week, had de Duitse overheid bijna 10.000 bitcoins op de markt gedumpt. 

Vandaag is het gaspedaal echter nog veel harder ingetrapt wat betreft de bitcoin-verkopen. In een tijdspanne van acht uur is voor een totaal van meer dan $900 miljoen aan bitcoin verplaatst, zo blijkt uit data van Arkham Intelligence. Het gros hiervan is terechtgekomen bij crypto exchanges en marktmakers, hoogstwaarschijnlijk uit verkoopdoeleinden.

Nog $1,34 miljoen aan bitcoin over

Na deze nieuwe drastische verkoopgolf omvat de wallet van de Duitse overheid nog ‘slechts’ 23.788 bitcoins, met een huidige waarde van $1,34 miljard.  

Hoewel het totale bezit al met meer dan 26.000 bitcoins is afgenomen, is er nog altijd een lange weg te gaan voordat alles op de markt is gedumpt. Nu de Duitse overheid vaart achter zijn verkopen zet, verwacht men dat het niet lang meer zal duren voordat ook het restant de markt zal bevliegen.

Na de recente transacties ging de bitcoin koers onmiddellijk onderuit. Na een daling van 3% in slechts een uur tijd werd een bodem gevonden rond de $55.300.

Bitcoin beleeft een opmerkelijk volatiele dag vandaag. Vannacht is bitcoin met enkele procenten gekelderd tot een dieptepunt van zo’n $54.300. Vervolgens klom bitcoin langzaam weer omhoog, waarna aan het einde van de ochtend een reuzesprong werd gezet tot $58.000. De Duitse overheid heeft de bears nu dus een handje vooruit geholpen in de intensieve strijd met de bulls. Met een huidige prijs van $55.900 heerst er veel onzekerheid in de cryptomarkt over bitcoin’s volgende zet.

Ontvang €20 gratis crypto

Als je nu een account aanmaakt bij crypto exchange Bybit via de partnerlink van Corné Marchand krijg je 20 euro gratis en voor niets, waarmee je vervolgens het ruime crypto-aanbod van het platform mee kunt verkennen. Stort minimaal €100 om de unieke beloning in ontvangst te nemen. Je maakt bovendien ook nog eens kans om een Rolex Submariner te winnen.

Wil je eerst meer te weten komen over Bybit in Nederland? Lees dan deze uitgebreide review.