• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Ellipal kopen? De gemakkelijkste en veiligste hardware wallet ooit?
november 21, 2022

Wil je een Ellipal Titan kopen? Goed idee, want sinds 2022 is de cryptowereld geschokt door het vallen van onder andere Terra Luna en FTX Exchange. Je crypto voelt niet langer veilig bij een online exchange.

Kortom, het is tijd om je digitale vermogen te beschermen. En dat doe je met een zogenaamde hardware wallet, of ook wel cold storage genoemd.

Dankzij de Ellipal Titan is dat gemakkelijker dan ooit! In dit artikel leg ik je er alles over uit en kun je hem meteen met een mooie korting kopen.

Hardware wallet

Ellipal Titan is een hardware wallet, net zoals de bekende Ledger Nano S en X, en de Trezor. De Ellipal Titan gaat nu een stap verder in veiligheid, juist op een moment waar er door de onzekerheid op veel crypto exchanges een grote behoefte aan is. 

Het komt erop neer dat je alleen het geld waarmee je daadwerkelijk handelt online op een exchange (hot starage) laat staan en de rest veilig in eigen beheer houdt op een hardware wallet (cold storage)

Fraudebestendig

De Ellipal Titan Wallet heeft een fraudebestendig ontwerp en gebruikt QR-codes om het apparaat volledig los te koppelen van internet of een ander verbindingspunt zoals de USB-kabel of bluetooth-verbinding bij de Ledger Nano X. 

Gemakkelijk in gebruik

Bovendien maakt de Ellipal Titan het met een overzichtelijk kleurenscherm in combinatie met de Ellipal-app veel gemakkelijker om hem te gebruiken. En dat neemt meteen de grootste barrière weg. De Ellipal Titan ziet en er namelijk uit en voelt als een stevige stalen onverwoestbare telefoon. 

Ellipal website

Groot touchscreen

De Ellipal Titan heeft een groot touchscreen display en een ingebouwde camera voor het scannen van de QR-codes. Je privésleutels worden veilig offline opgeslagen en kunnen op geen enkele manier met internet worden verbonden, wat ze tegen hacks beschermt.

Hardware wallet van deze tijd

In feite is de Ellipal een upgrade van de al sinds 2014 bestaande Trezor en Ledger, die de cold storage-markt al jaren domineren. De Ellipal ziet er dus zeker niet meer uit als een goedkope USB-stick, zoals bij de Ledger Nano S het geval is.

Het bedrijf achter de Ellipal Titan hardware wallet

ELLIPAL is een in Hong Kong gevestigd bedrijf en is in 2018 opgericht. Het staat bekend om hun hoogwaardige air-gapped hardware wallets. Air-gapped betekent dat er geen kabel of andere verbinding tussen je computer of telefoon is, waardoor je niet gehackt kan worden.

ELLIPAL was het eerste bedrijf dat via QR-codes werkt, om er zo voor te zorgen dat je  portemonnee volledig offline blijft, zelfs tijdens transacties, terwijl andere cols wallets via USB-kabels of bluetooth moeten worden aangesloten.

Met een groot kleuren touchscreen kun je jouw coins en eventueel ook NFT's bekijken, currencies wisselen, versturen en ontvangen. Allemaal rechtstreeks op de gesynchroniseerde mobiele app. 

De Ellipal Titan voelt en werkt als een smartphone!

De cold storage wallets van ELLIPAL zien eruit en werken meer als een smartphone dan traditionele hardware-wallets. Omdat de bijbehorende app op je smartphone staat, is de navigatie en app heel gemakkelijk en voelt het vertrouwd. Zelfs het gebruik van de ELLIPAL Titan voelt aan en gebruik je als een smartphone. 

Ellipal titan kopen

Een ander voordeel van de Titan is dat je hem ook onderweg eenvoudig gebruikt, omdat je hem kunt opladen. Met de QR-codescanner kun je hem als je dat wilt zelfs gebruiken om te betalen bij webshops en andere verkooppunten die betalen met crypto ondersteunen.

Ondersteuning voor meer dan 10.000 coins

De ELLIPAL Titan ondersteunt bijna alle cryptovaluta. Alles werkt zo gemakkelijk als een withdrawal doen bij je de crypto exchange waar je jouw funds weg wilt halen en ze naar het adres van je ELLIPAL Titan te sturen.

Ellipal coins

Bijna elke coin is dus ondersteund, maar heb je een bijzondere favoriete coin? Check dan de actuele lijst op de site van Ellipal

Zelfs staken is mogelijk!

Een groot voordeel van online crypto exchanges is dat je jouw cryptovaluta aan het werk kunt zetten om een passief inkomen te verdienen. Wanneer je uit angst voor een faillissement van een exchange je funds weghaalt, dan verlies je ook die passieve inkomsten.

Het mooie van de ELLIPAL Titan is dat je er gewoon kunt blijven staken. Hij ondersteunt namelijk een aantal coins, die je heel gemakkelijk kunt staken. Deze coins zijn Cardano (ADA), Polkadot (DOT), Tezos (XTZ), ATOM en Kusama(KSM). Met jaarlijkse rentepercentages van 3,6 tot maar liefst 10%.

In de toekomst komen er steeds meer coins bij. Voor mij was de mogelijkheid om buiten de exchanges om te kunnen blijven staken, is naast het gebruiksgemak de grootste reden dat ik ook een Ellipal Titan heb gekocht. 

Is de Ellipal Titan veilig?

De Ellipal Titan is de veiligste hardware wallet die tot nu toe op de markt is verschenen. Dat komt vooral door deze drie redenen:

Reden #1: Automatische beveiliging bij sporen van braak

Je kunt de stalen behuizing onmogelijk zonder sporen open krijgen, waardoor je altijd zeker weet dat niemand hem heeft gesaboteerd. 

De Titan is ook uitgerust met anti-sabotage- en anti-demontage-functies, zodat wanneer een inbreuk wordt gedetecteerd, alle interne gegevens worden gewist en het apparaat onbruikbaar wordt. In dit geval kun je eenvoudig je herstelzin op een andere wallet gebruiken en je crypto veilig terugkrijgen.

Reden #2: Air-gapped apparaat

De reden waarom een air-gapped apparaat wordt beschouwd als een extra beveiligingslaag voor crypto-opslag, is omdat jouw private keys nooit verbonden zijn met internet, wat betekent dat je beschermd bent tegen hacks, malware en virussen.

Reden #3: QR-codes

De ELLIPAL Titan is uitgerust met een camera waarmee gebruikers QR-codes kunnen scannen en de portemonnee kunnen gebruiken om transacties te bevestigen en te ondertekenen die op de mobiele app zijn gestart. Het gebruik van QR-codes zorgt ervoor dat het apparaat nooit in contact hoeft te komen met verbindingen die door hackers kunnen worden misbruikt.

ELLIPAL Titan-review: de functies op een rij

De Titan is zeker een upgrade ten opzichte van andere hardware wallets. Hij biedt weerstand tegen stof, stoten en is zelfs spatwaterdicht! Het apparaat meet 118 x 66 x 9,7 mm en weegt een stevige 138 gram, dankzij de stalen behuizing. Dat geeft hem een onverwoestbare uitstraling en gevoel. De Titan wordt geleverd met een 1400 mAh-batterij met een standby-batterijduur van maar liefst 259 uur.

Eigenschappen

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de ELLIPAL Titan:

  • Display:  ELLIPAL heeft een 3,97-inch kleuren touchscreen met hoge gevoeligheid en resolutie.
  • Knoppen: Met een knop aan de zijkant start je hem op
  • Camera:  Er zit een ingebouwde camera van 5 Megapixels in, om QR-codes gemakkelijk en snel te scannen.
  • Batterij:  ELLIPAL Titan heeft een accu van 1400 mAh die je eenvoudig via een USB-kabel oplaadt.

ELLIPAL Titan kopen? Dit zit er allemaal bij

Het ELLIPAL Titan-pakket wordt geleverd met een USB-oplaadkabel en oplaadstandaard, een handleiding, een garantiekaart, een kaart om de back-up seed-zin op te schrijven en een micro-SD-kaart om de firmware op het apparaat bij te werken.

ELLIPAL TITAN video review van Corné

Benieuwd naar de ELLIPAN Titan in de praktijk? Bekijk deze video van Corné en zie hoe handig en goed hij werkt! En hoor ook waarom je eigenlijk nu direct een ELLIPAN Titan (of Titan MINI zou moeten bestellen).

Koop alleen via officiële kanalen!

Zoals bij elke hardware-wallet, moet je ervoor zorgen dat je allee koopt via de officiële ELLIPAL-website, om zeker te weten dat niemand met de wallet heeft kunnen klooien. Koop nooit tweedehands hardware-wallets, omdat deze aangepast of gesaboteerd kunnen zijn.

ELLIPAL Titan review: conclusie

De ELLIPAL Titan is een fantastische hardware wallet en helemaal van deze tijd. De Titan voldoet aan alle beveiligingseisen en werkt super eenvoudig, bijna net zoals je smartphone.

De ELLIPAL Titan is gewoon de handigste hardware wallet op de markt. Kortom, zeker in deze tijd: kopen en je hebt nooit meer angst voor een faillissement van welke crypto exchange dan ook. Jouw crypto staat gewoon veilig.

Koop de ELLIPAL Titan via de knop hieronder en je krijgt direct een mooie korting!