• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Ethereum kopen? Grote ETH update op komst. Hierom gaat Ethereum in 2022 knallen!
april 3, 2022

Ethereum is na bitcoin al jarenlang de onbetwiste nummer twee op de lijst van grootste cryptocurrencies. Toch is er een belangrijke reden waarom Ethereum kopen op dit moment interessanter is dan ooit.

In de zomer komt namelijk een grote update, die Ethereum weleens naar de nummer 1 positie zou kunnen stoten. Geloof je niet? Bekijk waarom Ethereum de komende tijd en de rest van 2022 gaat knallen!

Wat is Ethereum precies?

Eerst even een korte introductie over Ethereum (ETH) zelf. De munt werd in 2014 door Vitalik Buterin geïntroduceerd. Hij is nog steeds het gezicht en de grote naam achter Ethereum.

Vitalik Buterin bedacht Ethereum en vond dat het meer zou moeten kunnen dan bitcoin. Ethereum heeft een eigen betaalmiddel: Ether. Dat zijn de coins die je koopt, wanneer je investeert in Ethereum.

Dapps

Het grootste verschil met bitcoin is dat je met Ethereum zelfgemaakte apps kan draaien. Deze decentrale apps worden ook wel Dapps genoemd. Het mooie hiervan is dat je deze programma’s volledig in de blockchain draait. Dat betekent dat je geen eigen servers of netwerk nodig hebt. Doordat Dapps in de blockchain draaien, is het bijna onmogelijk om een app offline te kunnen halen, waardoor de app ontzettend betrouwbaar is. Dataverlies en manipulatie of censuur zijn bijna onmogelijk. 

Bovendien is er geen regering, bank of andere partij die een programma kan tegenhouden. daar komt bij dat alles automatisch een voortdurend door andere computers in het netwerk wordt gecheckt.

timen van de markt

Smart contracts

Het ander groot verschil met bitcoin en tegelijkertijd voordeel van Ethereum is dat je zogenaamde ‘smart contracts’ kan bouwen. Een smart contract is eigenlijk niets meer dan een aantal regels die onder bepaalde voorwaarden automatisch worden toegepast. Bij bitcoin heb je deze mogelijkheid niet. Ethereum is dus vooral een heel functionele cryptocurrency, terwijl bitcoin vooral als waardeopslag wordt gezien.

Samenwerkingen

Grote bedrijven zoals Microsoft en Samsung zien mogelijkheden in de toepassing van Ethereum en zijn samen met andere bedrijven een samenwerking gestart. 

Waar veel overheden en banken Bitcoin zien als een bedreiging voor hun geldsysteem, kan Ethereum daar juist een aanvulling op zijn. Zo gebruikt de Bank of America de Ethereum-blockchain al. In een samenwerking met Microsoft brachten zij een app uit. Deze app helpt klanten om hun transacties veiliger te maken.

Waarom is Ethereum kopen juist nu interessant?

2022 wordt een heel belangrijk jaar voor Ethereum. De Ethereum 2.0-update belooft de grootste verandering. Op 15 maart 2022 werd al een succesvolle test uitgevoerd. Deze update staat al erg lang op de planning en geeft Ethereum een veel betere functionaliteit. Van lagere transactiekosten tot een enorme vermindering in het stroomverbruik. Ik zet de belangrijkste hieronder voor je op een rij:

Beacon chain gaat live

Al in 2020 werd de zogenaamde ‘Beacon Chain’ parallel aan het huidige Ethereum netwerk gelanceerd. Het vormde het eerste officiële resultaat van ETH 2.0.

Naar verwachting zal deze Beacon Chain in de zomer van 2022 echt live gaan en het oude ETH 1.0 vervangen. Het moment waarop dat gebeurt wordt ‘ The merge’ genoemd en veel mensen kijken er reikhalzend naar uit. Vanaf dat moment wordt de ETH 1.0 blockchain samengevoegd met de nieuwe ETH 2.0.

Verandering naar Proof of Stake (PoS)

ETH 2.0 zal betekent dat het Ethereum netwerk verandert daar een proof-of-stake (PoS) netwerk. Dat betekent dat je ETH kunt staken en dus een mooie extra vergoeding op je investering krijgt.

Door te staken draag je bij aan de veiligheid van het netwerk. Op dit moment is het staken op de Beacon chain al mogelijk. Er wordt gretig gebruik van gemaakt, wat aangeeft dat investeerders al veel vertrouwen hebben in het nieuwe ETH 2.0.

Crypto staking

De overgang naar Proof of Stake betekent dat je Ethereum niet meer hoeft te minen. Dat zorgt ervoor dat het complete energieverbruik van Ethereum met meer dan 99% zal dalen! Een ontzettend indrukwekkend getal en een overwinning voor het klimaat. 

Update trekt meer institutionele investeerders aan

De update, de nieuwe mogelijkheden en het lagere stroomverbruik zal meer en meer professionele investeerders aantrekken. Ethereum wordt een nog serieuzere speler, wat ongetwijfeld gaat leiden tot een hogere prijs.

Nog meer goed nieuws! Sharding update in 2023

Zodra Ethereum 2.0 in 2022 succesvol is gelanceerd, is dat nog niet het einde van alle nieuwe ontwikkeling. De livegang van ETH 2.0 opent namelijk de deuren voor nog een grote update, die voor 2023 gepland staat.

Dit is de zogenaamde ‘Sharding’ update. Deze update zal de schaalbaarheid en capaciteit van Ethereum nog verder verbeteren, terwijl de veiligheid verder toeneemt en de transactiekosten dalen.

Kortom, 2022 en 2023 worden de twee belangrijkste jaren sinds Ethereum in 2014 werd gelanceerd!

7 redenen waarom Ethereum de nummer 1 cryptocurrency zal worden

Sterker nog, ik denk dus dat het een kwestie van tijd is voordat Ethereum bitcoin van zijn troon zal stoten als het gaat om market cap. Waarom? Dit zijn de 7 belangrijkste redenen waarom Ethereum in 2022 gaat knallen:

 • Revolutionaire ETH 2.0 update op het punt van lanceren!
 • In 2023 volgt nog een grote update die het Ethereum netwerk nog efficiënter en goedkoper maakt
 • Het is een van de meest krachtige en veiligste blockchains ter wereld.
 • Ethereum biedt bijna onbeperkte mogelijkheden voor programmeurs.
 • Steeds meer grote internationale bedrijven gebruiken ETH.
 • Ethereum kent veel meer toepassingsmogelijkheden dan Bitcoin.
 • Ethereum heeft het first mover advantage op het gebied van altcoins

De acceptatie van Ethereum zal hierdoor binnenkort in een versnelling terecht gaan komen.

Ethereum (ETH) kopen?

Wanneer nu Ethereum koopt, dan ben je nog op tijd voor de grote stijging die eraan zit te komen. En daar gaat het om. Ik raad je aan om in ieder geval een deel Ethereum in je portfolio op te nemen.