• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Fetch.ai kopen? Een van de beste coins om mee te liften op de AI-hype in 2023!
april 17, 2023

Heb je al eens overwogen om Fetch.ai te kopen? Fetch.ai is een futuristisch project dat de blockchain combineert met kunstmatige intelligentie (AI), ook wel de hype van dit moment. Maar wat maakt Fetch.ai zo interessant en waarom zou je deze crypto moeten kopen?

In dit blog vertel ik je alles wat je moet weten over Fetch.ai en waarom het een slimme investering is voor jouw portfolio.

Wat is Fetch.ai (FET) en hoe werkt het precies?

Stel je voor dat slimme contracten écht slim zijn. Dat is het idee achter Fetch.ai, een platform waarmee je autonome computerprogramma's kan ontwikkelen, die vervolgens samenwerken om diensten te verlenen aan individuen, bedrijven, overheden en andere organisaties. Door de combinatie van kunstmatige intelligentie en blockchaintechnologie kan Fetch.ai verschillende diensten coördineren in een systeem dat kan helpen bij het optimaliseren van diensten en netwerken over de hele wereld.

De belangrijkste reden waarom Fetch.ai naar mijn mening zo interessant is en zich onderscheidt van andere cryptocurrency’s, is dat Fetch.ai zichzelf nieuwe dingen leert en zichzelf op die manier steeds verder verbetert. De diensten en oplossingen worden dus ook steeds beter. Bovendien heeft Fetch.ai een sterke focus op het ontwikkelen van toepassingen in de echte wereld.

Fetch ai logo

Het team achter Fetch.ai

Het Fetch.ai-team bestaat uit experts op het gebied van blockchaintechnologie, AI en machine learning. Het bedrijf werd al in 2017 opgericht door Humayun Sheikh en Toby Simpson. Daarmee is het een van de eerste ‘AI’-coins. 

Sheikh heeft meer dan 25 jaar ervaring in technologie-ondernemerschap en heeft verschillende succesvolle bedrijven opgericht, terwijl Simpson een ervaren AI-ontwikkelaar is met meer dan 20 jaar ervaring. Een goede combinatie dus.

Het platform heeft al verschillende partnerships aangekondigd met bedrijven en organisaties zoals Bosch, Datarella en DEEP AERO, en heeft de steun van belangrijke investeerders zoals Outlier Ventures en Fenbushi Capital.

AI en machine learning

Het Fetch.ai-platform maakt gebruik van geavanceerde AI-technologieën met als doel systemen te ontwikkelen die efficiënter, veiliger en betrouwbaarder zijn dan traditionele systemen. 

De AI-technologie maakt het voor apparaten mogelijk om op een intelligente manier met elkaar te communiceren en te onderhandelen over resources, waardoor het mogelijk wordt om een groot aantal complexe taken uit te voeren, volledig zonder menselijke tussenkomst.

Slimme steden en het Internet of Things (IoT)

Fetch.ai heeft de potentie om een belangrijke rol te spelen in de toekomst van slimme steden en het Internet of Things. Het platform maakt het namelijk mogelijk om op een intelligente manier om te gaan met de enorme hoeveelheid data die wordt gegenereerd door deze apparaten. Als mens zou het onmogelijk zijn om al die data te verwerken.

Praktische toepassingen van Fetch.ai

Fetch.ai heeft vele praktische toepassingen in de echte wereld. Hieronder staan een aantal voorbeelden van hoe Fetch.ai wordt toegepast in verschillende sectoren:

#1: Mobiliteit

Fetch.ai werkt samen met verschillende bedrijven in de mobiliteitssector om slimme transportoplossingen te ontwikkelen. Vooral op het gebied van autonoom rijden belooft Fetch.ai een grote rol te kunnen spelen. Ook het verminderen van files en efficiënter rijden wordt mogelijk. Wanneer je namelijk weet wie wanneer op de weg is en met welke bestemming, dan kun je optimale routes plannen.

#2: Energie

Door middel van slimme energienetwerken (smart grids) kan Fetch.ai de vraag en het aanbod van energie reguleren. Dit betekent een hogere efficiëntie bij het opwekken en gebruiken van energie en dat de afhankelijkheid van fossiele energiebronnen vermindert. Energiecentrales hoeven door deze regulering minder vaak bij of juist af te schalen.

Fetch ai energiecentrales

#3: Logistiek

Fetch.ai kan worden gebruikt om pakketjes en andere zendingen in real-time te volgen en de inventaris efficiënter te beheren.

#4: Gezondheidszorg

Fetch.ai werkt samen met verschillende partners in de gezondheidszorg om slimme oplossingen te ontwikkelen voor bijvoorbeeld medische afspraken en het beheer van patiëntendossiers.

#5: Financiën

Fetch.ai werkt aan de ontwikkeling van slimme contracten die het mogelijk maken om complexe financiële transacties efficiënter en veiliger te maken.

#6: Reiswereld

Een heel interessante toepassing vind ik de mogelijkheid om de beste deals voor reizen te vinden. Fetch.ai verzamelt alle beschikbare gegevens over bijvoorbeeld vluchten, hotels en andere reisgerelateerde informatie en analyseert deze om de beste deals voor de reiziger te vinden. 

Sterker nog, de autonome agenten van Fetch.ai kunnen zelfs onderhandelen met verschillende dienstverleners om betere deals te krijgen en de reiziger de allerbeste prijs te bieden. Met behulp van blockchaintechnologie van Fetch.ai kunnen de gegevens van reizigers bovendien veilig en privé worden gedeeld tussen reisbureaus, luchtvaartmaatschappijen, hotels en andere partijen in de reisindustrie.

Fetch ai reiswereld

Alle mogelijkheden en prijzen op een rij

Op die manier kan Fetch.ai ervoor zorgen dat je veel gemakkelijker alle mogelijkheden en prijzen vindt, terwijl je dat anders echt dagen zou kosten (en je nog niet eens alle opties hebt gezien). Kortom, je mist geen interessante opties meer, want Fetch onderzoekt daadwerkelijk alle mogelijkheden die er zijn. Van verschillende vluchten tot combinaties met huurauto’s en andere zaken.

Eigenlijk draait Fetch.ai het proces om. Het reikt je alle mogelijkheden aan, waarna jij daar een selectie uit maakt, of Fetch de beste optie voor je laat selecteren.

Meer informatie zorgt voor meer keuzevrijheid

In het kort zorgt Fetch.ai dat er meer beschikbare informatie is, waardoor je keuzevrijheid toeneemt. Je weet dat je in ieder geval alle opties hebt gezien en geen geweldige aanbieding meer mist.

Wat is de koersverwachting van Fetch.ai?

Fetch.AI is sinds februari 2019 op diverse crypto exchanges te koop. Je vindt Fetch.AI onder de afkorting FET. Destijds werd het FET-token voor iets meer dan drie dollarcent verkocht en steeg in september 2021 tot een hoogtepunt van maar liefst 1,15 dollar. 

Daarna kwam de totale cryptowereld in een bearish trend terecht, waardoor je Fetch.ai op dit moment voor een mooie prijs rond 43 dollarcent koopt. En dat is echt een gouden kans, want ik denk dat Fetch.ai bij de komende AI-hype en bullmarkt weleens met gemak naar minimaal 2 dollar kan doorstomen.

dollar cost averaging

Kan de koers van Fetch.AI terug naar 1 dollar?

Zoals je bij cryptocurrency’s wel vaker ziet, daalt de koers na een mooie maar extreme stijging weer met zo’n 75 procent. Precies wat er bij Fetch.ai ook is gebeurd. Dat biedt alleen maar mooie kansen voor de volgende top, die nog hoger zal zijn dan de 1,15 dollar in 2021. Alles lijkt klaar voor een nieuwe stijging.

Ik verwacht persoonlijk dat de koers van Fetch.AI bij de volgende stijging gemakkelijk boven de 1 dollar uit zal komen, met zelfs een nieuwe piek ergens boven de 2 dollar.

Partnerschappen en ontwikkelingen

Er komen nieuwe partnerschappen aan en het feit dat Fetch.AI de kracht van kunstmatige intelligentie en machine learning inzet om ook zichzelf te verbeteren, maakt het tot een waardevolle investering.

Nieuwe samenwerking met grote naam Bosch

Fetch.ai en Bosch hebben in het eerste kwartaal van 2023 aangekondigd een nieuwe samenwerking aan te gaan. Ze richten samen de Fetch.ai Foundation op, met als doel om Web3-technologie te onderzoeken, te ontwikkelen en toe te passen op real-world use cases in mobiliteit, industrie en voor consumenten.

fetch ai bosch

Deze nieuwe samenwerking belooft veel goeds voor Fetch.ai als oplossing voor echte problemen in verschillende industrieën. De komende tijd kan dit een nieuwe impuls zijn voor de koers.

Conclusie

De kansen die Fetch.AI voor gebruikers biedt, zijn ongekend. Op elk denkbaar onderwerp is Fetch.AI in te zetten en schept het orde in de chaos. Het zorgt ervoor dat je als mens bijna zeker weet dat alle opties bekeken zijn, zodat je op basis daarvan de beste keuze maakt. Dat geeft rust en bespaart tegelijkertijd veel geld.

Revolutie op het gebied van informatie

Fetch maakt optimaal gebruik van de mogelijkheden van AI en machine learning, beschikt over een zeer gespecialiseerd en gepassioneerd team vol wetenschappers en programmeurs. Deze cryptocurrency gaat zorgen voor een revolutie op het gebied van de wereldwijde beschikbaarheid van informatie en is momenteel gunstig geprijsd, met grote kansen op een hoog rendement.

Bovendien denk ik dat de AI-hype in 2023 echt los zal barsten, waarvan de AI-coins zoals Fetch.ai gigantisch kunnen profiteren.

Kortom, Fetch.AI in je portfolio opnemen en over een jaar genieten van de winst!