• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • FTT kopen? Profiteer maximaal mee van de groei van FTX Exchange!
mei 13, 2022

FTT kopen? Deze native coin van de snel groeiende FTX Exchange heeft het in zich om naar de top 10 van grootste cryptocurrencies door te stomen.

Na de correctie in het voorjaar van 2022 nu extra voordelig geprijsd! Maar wat maakt FTT (FTX token) zo interessant en waarom zou je hem zeker in je portfolio moeten hebben?

FTX Exchange nu de nr. 2 van de wereld

Binnen korte tijd is FTX Exchange uitgegroeid tot de nummer twee crypto exchange van de wereld. Niet voor niets, want de exchange biedt uitgebreide mogelijkheden om zowat alles op het gebied van crypto te doen. FTX Exchange is door al deze mogelijkheden zelfs uitgegroeid tot een favoriet onder institutionele beleggers.

Goedkoop en groot aanbod cryptodiensten

De reden? FTX Exchange is namelijk goedkoop en biedt een gigantisch aanbod investeringsproducten. Niet alleen voor crypto, maar zelfs getokeniseerde traditionele aandelen. Lees ook mijn FTX Exchange review en ontdek alle redenen waarom je daar zeker een account zou moeten hebben.

FTX Exchange

Exchange token

FTT is een zogenaamde ‘exchange token’, wat inhoudt dat handelaren op FTX Exchange de token gebruiken als betaalmiddel voor transacties, extra kortingen en beloningen.

Het is dus de eigen cryptocurrency van de FTX Exchange, maar daarnaast vrij verhandelbaar op andere exchanges. Je kunt dus ook FTT kopen om hem vast te houden en later weer met winst te verkopen, zonder dat je er ooit wat bij FTX Exchange mee hebt gedaan. 

+1200% in 2021

In 2021 kwam de populariteit van FTX Exchange in een stroomversnelling en maakten steeds meer mensen een account aan. Tegelijkertijd steeg FTT (FTX token) exponentieel mee met deze groei.

In totaal wist de munt in 2021 met meer dan 1200% te groeien. Een geweldig resultaat, wat betekende dat een investering van 1000 euro je meer dan 12.000 euro zou hebben opgeleverd.  

Waarom FTT kopen?

Wat maakt investeren in FTT nu zo interessant? Ik zet mijn belangrijkste redenen voor je op een rij:

Reden #1: Token burn

Naast de almaar stijgende populariteit van FTX Exchange en het gebruik van FTT, is het goed om te weten dat een derde van alle transactiekosten automatisch wordt verbrand. Een dergelijke token burn betekent dat deze coins worden vernietigd.

Daardoor neemt het totale aantal beschikbare FTX tokens af en stijgt de waarde op een natuurlijke manier. FTX Exchange gaat hiermee door totdat de helft van het totale aantal munten is verdwenen. 

Reden #2: Beloningen en kortingen

FTX-token kopen levert je bij het handelen op FTX Exchange veel voordelen op. Hoe meer je ervan in je wallet op FTX Exchange hebt, des te meer kortingen op de transactiekosten je krijgt.

Die korting wordt bepaald aan de hand van de totale waarde in dollars die je in FTX token (FTT) op je account hebt staan. De kortingen lopen op tot meer dan twee derde op je handelskosten. Dat tikt dus lekker aan en bespaart je op die manier veel geld, vooral wanneer je regelmatig handelt. 

FTX token kopen

Reden #3: FTT staken

Net zoals veel andere cryptocurrencies kun je FTT ook goed staken. In de praktijk ontvang je tot 8 procent rendement op je totale FTT-portfolio. Ideaal om een passief inkomen mee op te bouwen dus. 

Reden #4: Verzekeringsfonds

Het handelen met hefboomconstructies en futures is een van de bijzondere mogelijkheden die FTX Exchange biedt. Dit levert je met een lager inzetbedrag vaak mooie winsten op, maar brengt ook extra risico’s met zich mee.

Speciaal om die risico’s kleiner te maken, heeft FTX Exchange een soort verzekeringsfonds opgericht. 5 procent van alle FTT coins die niet in bezit zijn van FTX, zijn apart gezet en vormen een back-up voor als het verzekeringsfonds onverwacht leeg raakt. 

Reden #5: Socialized gains

Aan de andere kant is ook afgesproken dat zodra de bovengrens van het totale beschikbare bedrag wordt overschreden, dat het overschot over alle houders van de FTX-token (FTT) wordt verdeeld.

Deze werkwijze staat ook wel bekend als ‘socialized gains.’ Dit is een extra manier om wat FTT te verdienen, zelfs als je niet actief handelt. 

Voordelen van FTT

Sinds dit jaar experimenteer ik regelmatig met hefboomconstructies en futures bij FTX Exchange. De FTT-cryptocurrency biedt daarbij veel voordelen:

  • Maakt traden aanzienlijk goedkoper.
  • Eenvoudige interface.
  • Vergroot de veiligheid van het handelen.
  • Automatische token burn maakt FTT schaarser en daardoor vanzelf meer waard.
  • Geschikt voor zowel beginners als zeer gevorderde traders en (institutionele) investeerders.
  • Interessante koers na de recente dalingen.

Grote winstkansen!

Steeds meer mensen hebben FTT in hun portfolio. Dat heeft tot gevolg dat de koers van FTT in 2021 snel is gestegen, van nog geen 6 dollar tot meer dan 80 dollar in september 2021.

In het voorjaar van 2022 corrigeerde de koers naar onder de 30 dollar, na de wereldwijde geopolitieke onzekerheid, renteverhogingen in de Verenigde Staten en de situatie rondom een mogelijke opleving van een nieuwe omikronvariant.

Nieuwe ronde in 2022

Hoewel veel coins in het voorjaar van 2022 te maken kregen met een stevige correctie, zijn de fundamentals van FTT niet veranderd. Sterker nog, FTX Exchange groeit hard door en zou in de toekomst misschien wel de nummer 1 crypto exchange van de wereld kunnen worden! 

FTX token koersverwachting

FTT naar 150 dollar in 2022?

Het laat zich raden wat dat met de prijs van FTT zou doen. Zodra de koersen allemaal een beetje stabiliseren, zit een nieuwe mooie stijging er zeker in. Ik schat in dat de huidige koers van ongeveer 30 dollar in 2022 zeker naar een nieuw record van 150 dollar kan (de laatste all time high bedroeg $83.82 in het najaar van 2021).

Conclusie: FTT kopen?

Om FTX token (FTT) te kopen, hoef je alleen maar een account bij Bitvavo in Nederland aan te maken. Je koopt hem dan eenvoudig via iDEAL en hebt ze binnen een paar minuten in je portfolio staan. 

Wil je van alle voordelen profiteren en actief handelen met maximale korting? Dan is het ook een goed idee om een account bij FTX Exchange aan te maken.