• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • FTX token kopen? Ontdek de munt die het verschil gaat maken!
februari 8, 2022

FTX token kopen? Een van mijn favoriete crypto exchanges is FTX. Misschien heb je er al eens van gehoord, of heb je er al een account. Deze beurs biedt echt alle mogelijkheden die je je maar kunt bedenken. Toch is het vooral de FTX token die mijn aandacht trekt. Waarom? Dat lees je in dit artikel.

Populariteit van FTX Exchange

FTX token is de native coin van FTX Exchange. Naar mijn mening een van de beste en meest veelzijdige en innovatieve exchanges die er bestaan. De beurs is namelijk geschikt voor complete beginners tot professionele handelaren die de beschikking over alle soorten hefboomconstructies willen hebben.

Je kunt er zowel standaard cryptomunten kopen, als zelfs een aandeel Apple kopen met Bitcoin. FTX exchange maakt gebruik van de laatste technologieën en ontwikkelt zich snel tot de meest moderne exchange met de nieuwste mogelijkheden.

En dat valt op. De beurs groeit sinds de start erg snel en steeds meer nieuwe gebruikers weten FX Exchange te vinden.

FTX token

FTX-token

FTX token is de officiële munt van FTX Exchange. Wanneer je een coin zoekt die een geweldige kans op een mooi rendement biedt, dan zit je met FTX token helemaal goed. FTX token is door de snel groeiende populariteit van FTX Exchange namelijk hard op weg naar de top 10 van grootste cryptocurrencies.

FTX token (FTT) is vrij verhandelbaar en tegelijkertijd de valuta die het binnen de FTX Exchange mogelijk maakt om allerlei kortingen en beloningen te krijgen. Je gebruikt FTT namelijk om bijvoorbeeld korting op handelskosten te krijgen, een passief inkomen op te bouwen door FTX token te staken. Binnen de exchange dient de munt zelfs als verzekeringsfonds. 

10x meer waard in 2021

Vorig jaar werd FTX token erg populair, wat terug te zien was in de enorme stijging die de koers van de coin meemaakte. De koers steeg van nog geen 9 dollar tot bijna 90 dollar op het hoogtepunt. Inmiddels is de koers teruggezakt naar net iets onder de 50 dollar en lijkt FTX token klaar voor een nieuwe parabolische stijging. 

Wat zijn de beste cryptomunten voor de lange termijn


Automatische coin burn

Een van de mooie eigenschappen van FTX token is namelijk dat een derde van alle door gebruikers betaalde transactiekosten door FTX worden gebruikt om te ‘verbranden’. Deze FTX tokens worden dus echt vernietigd en uit de roulatie gehaald.

Koers krijgt extra impuls

Het resultaat daarvan is dat de koers van FTX token een extra impuls krijgt. Minder munten over meer gebruikers betekent namelijk dat de koers omhoog gaat. FTX Exchange gaat door met het verbranden van FTX tokens totdat de helft van het totale aantal munten is verdwenen.

Interessante voordelen voor bezitters van FTX token

Natuurlijk kun je FTX token vooral kopen om er een mooie winst mee te maken. Het mooie van FTX token is alleen ook dat het je veel interessante voordelen geeft wanneer je deze coin in je portefeuille hebt. 

Korting op transactiekosten

Ten eerste krijg je veel kortingen wanneer je FTX Exchange gebruikt. De hoogte van die korting op bijvoorbeeld transactiekosten, wordt bepaald door de totale waarde van je FTX tokens. Hoe hoger het bedrag, des te meer korting je krijgt. Die korting kan oplopen tot wel 60 procent op je totale kosten.

Onderpand

En handel je in futures of andere meer complexe crypto producten, dan kun je FTX token zelfs gebruiken als onderpand.

Voordelen van FTX-token op een rij

  • Werkt eenvoudig.
  • Maakt handelen goedkoper.
  • Automatische coin burn maakt FTX token schaarser en daardoor vanzelf meer waard.
  • Vergroot de veiligheid van het handelen met uniek verzekeringsfonds.
  • Interessant instapmoment!
  • Grote kansen op winst in 2022

Uniek FTX-verzekeringsfonds

Een van de unieke mogelijkheden die FTX Exchange biedt, is het handelen met hefboomconstructies en futures. Dit levert je met een lager inzetbedrag vaak mooie winsten op, maar brengt ook extra risico’s met zich mee.

Speciaal om die risico’s kleiner te maken, heeft FTX Exchange een soort verzekeringsfonds opgericht. 5 procent van alle FTX tokens die niet in bezit zijn van FTX, zijn apart gezet en vormen een back-up voor als het verzekeringsfonds onverwacht leeg raakt. 

ftx exchange ftx kopen

Socialized gains

Aan de andere kant is ook afgesproken dat zodra de bovengrens van het totale beschikbare bedrag wordt overschreden, dat het overschot over alle houders van de FTX-token (FTT) wordt verdeeld. Deze werkwijze staat ook wel bekend als ‘socialized gains.’ Dit is een extra manier om wat FTX te verdienen, zelfs als je niet actief handelt.

FTX token, mijn verwachting

Doordat FTX token het laatste jaar zo snel is gestegen en FTX Exchange ontzettend populair is geworden, trekt het de aandacht van steeds meer nieuwe investeerders.

Inmiddels staat FTX token (FTT) met een vaste plek binnen de wereldwijde crypto top 30. Ik ben ervan overtuigd dat FTX token het in zich heeft om dit jaar nieuwe hoogtes en een top 10 positie te bereiken.

FTT naar 250 dollar of meer?

Op het moment van schrijven staat de koers van FTX token op iets minder dan 50 dollar. Een koers van 100 tot zelfs 150 dollar is in 2022 en de jaren daarna volgens mij zeker mogelijk! Met de groeiende populariteit van FTX exchange en een beetje wind in de rug is een uitschieter naar 250 dollar zelfs mogelijk.

FTX token kopen?

FTX koop je in Nederland eenvoudig via iDEAL bij Bitvavo. Je gebruikt de munt dan vooral om op winst te speculeren (niets mis mee trouwens!). Als je van alle voordelen wilt profiteren, is het misschien een goed idee om bij FTX Exchange een account aan te maken.