• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Geld storten met iDEAL op Bitvavo? Een stappenplan
januari 26, 2024

Geld storten met iDEAL op Bitvavo? Wil je jouw eerste crypto kopen of ben je overgestapt naar Bitvavo? Dan is het handig om te weten hoe je eenvoudig geld stort met iDEAL op Bitvavo. In dit artikel vind je alles wat je moet weten, inclusief een handig stappenplan.

Bitvavo in het kort

Bitvavo is de grootste in Nederland gevestigde cryptocurrency exchange en bestaat al sinds 2018. Lees de Bitvavo review voor meer informatie. Het platform is zo succesvol vanwege de gebruiksvriendelijke opzet, lage transactiekosten en het gemak om gewoon via iDEAL geld te storten. Bij veel andere exchanges is dit niet mogelijk en moet je een creditcard of langzame bankoverschrijving gebruiken.

De voordelen van geld storten met iDEAL op Bitvavo

Als je geld stort via iDEAL op Bitvavo, staat het meestal binnen enkele minuten op je account. Bovendien zijn je transacties goed beveiligd. Met iDEAL hoef je je niet druk te maken over ingewikkelde procedures.

Het is net zo eenvoudig als een standaard online aankoop. Bovendien werkt iDEAL direct samen met bijna alle Nederlandse banken. Dit betekent dat je vanuit je vertrouwde bankomgeving geld naar Bitvavo kunt overmaken.

ideal-logo

Stappenplan geld storten met iDEAL op Bitvavo

In dit stappenplan gaan we geld overmaken vanaf een bankrekening naar Bitvavo. Volg de stappen en binnen no-time staat het geld op je Bitvavo-tegoed en koop je jouw eerste cryptocurrency’s.

Belangrijk uitgangspunt is dat je al een account bij Bitvavo hebt. Heb je dat nog niet? Klik dan op de knop hieronder om direct een account bij Bitvavo aan te maken.


Stap #1: Controleer of je bankrekening geverifieerd is

We gaan er vanuit dat je een actief en geverifieerd account bij Bitvavo hebt. Het enige wat je dan nog moet doen voordat je met iDEAL geld op Bitvavo kunt storten, is het toevoegen en verifiëren van je Nederlandse bankrekening. Dat controleer je eenvoudig via het dashboard van Bitvavo:

Klik op je naam rechtsboven in beeld, ga naar “Instellingen” en klik daarna op “Verificatie”. Kijk of de knop bij “bankverificatie” groen is. Zo niet, dan moet je jouw bankrekening nog even koppelen. Dat kan gewoon met de knop erachter.

bankverificatie-bitvavo

Het koppelen van je bankrekening aan je Bitvavo-account is een eenvoudig en snel proces. Dit doe je door een kleine eurostorting te doen vanaf de bankrekening die je wilt koppelen

Let op dat deze bankrekening op dezelfde naam staat als je persoonsgegevens bij Bitvavo.

Is je bankrekening (al) gekoppeld? Ga dan door naar de volgende stap.

Stap #2: Kies 'Storten' in je dashboard

Klik in je Bitvavo-dashboard op de blauwe knop ‘Storten’.

geld-storten-bitvavo

Stap 3: Kies iDEAL

Kies iDEAL als je betaalmethode. Je wordt doorgestuurd naar een pagina waar je het bedrag kunt invullen dat je wilt storten.

geld-storten-bitvavo-ideal

Stap 4: Vul het gewenste bedrag in

Voer het bedrag in dat je wilt storten en bevestig.

geld-storten-bitvavo-kies-bedrag
geld-storten-bitvavo-controleer-storting

Stap 5: Afronden via je bank

Je wordt doorgestuurd naar je vertrouwde bankomgeving. Volg hier de gebruikelijke stappen om de transactie te autoriseren en te voltooien.

Stap 6: Bevestiging en crypto kopen

Na het afronden van de betaling keer je automatisch terug naar Bitvavo. Je krijgt een e-mail ter bevestiging en het geld staat meestal binnen een paar minuten op je account als tegoed, waarna je kunt beginnen met het kopen van crypto.

Tips voor het gebruik van iDEAL op Bitvavo

 • Controleer de dagelijkse limieten op je bankrekening. Soms ligt deze limiet al op 500 tot 1000 euro en moet je de daglimiet in je app of bankomgeving verhogen.
 • Bij Bitvavo mag je per keer maximaal 10.000 euro met iDEAL storten.
 • Gebruik altijd een beveiligde internetverbinding wanneer je transacties uitvoert.
 • Doe eerst een testoverboeking met een klein bedrag om te testen of alles werkt.

Beperkingen bij iDEAL stortingen op Bitvavo

Het is belangrijk om te weten dat je op Bitvavo alleen euro tegoeden kunt storten vanaf je persoonlijke bankrekening of een gedeelde rekening waarvan jij mede-eigenaar bent. Dit betekent concreet:

 • Het is niet toegestaan om een bankrekening van iemand anders te gebruiken voor stortingen op jouw Bitvavo-account.
 • Zakelijke bankrekeningen kunnen niet gebruikt worden voor persoonlijke accounts op Bitvavo.
 • Een gezamenlijke bankrekening mag niet op meerdere Bitvavo-accounts worden gebruikt.

Deze regels zijn ingesteld om te voldoen aan regelgeving en om de veiligheid van transacties te garanderen.

Alternatieven voor iDEAL?

Heb je geen Nederlandse bankrekening of lukt het niet om met iDEAL geld naar Bitvavo te storten? Geen zorgen, Bitvavo biedt ook andere betaalmethoden aan. Zelf gebruik ik ook regelmatig PayPal. Een handmatige bankoverschrijving werkt ook.