• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • GMX exchange: een van de beste decentrale exchanges van dit moment!
december 24, 2022

Heb je al gehoord van GMX exchange? Laten we eerlijk zijn: in een tijd waarin zelfs de grootste namen en exchanges in de cryptowereld omvallen en mensen naar hun geld kunnen fluiten, zoeken we massaal naar betere alternatieven, waarbij ons geld niet zomaar door een exchange gegijzeld kan worden. En die zijn er gelukkig, in de vorm van decentrale exchanges.

Dus zoek je naar een manier om je risico’s zo klein mogelijk te houden? GMX exchange is een van de beste decentrale exchanges van dit moment. Maar wat is het precies en waarom zou je er zeker nu gebruik van moeten maken?

Populariteit decentrale exchanges neemt snel toe

Decentrale exchanges winnen snel aan populariteit. En dat is niet voor niets, want via een decentrale exchange (DEX) zoals GMX exchange handel je zo veilig mogelijk en stel je jouw geld niet bloot aan de risico’s die bij een gecentraliseerde exchange horen. 

Bovendien hoef je geen uitgebreide identificatieprocedure door, waarin je jouw persoonlijke gegevens zoals naam, adres en zelfs je paspoort of rijbewijs moet uploaden. Een verademing!

Onzekerheid bij bekende cryptobeurzen

Na de ondergang van FTX Exchange en de onzekerheid rondom grote centrale exchanges zoals Bitvavo, Binance en andere cryptoplatforms, zoeken veel mensen naar manieren om hun geld veilig te stellen.

Het zelf in beheer houden van je crypto met een hardware wallet is daarbij de belangrijkste stap, maar wanneer je toch wilt traden, ontkom je er niet aan om je cryptocurrencies via een exchange te verhandelen.

bitcoin capitulatie

Helaas zijn de meeste exchanges gecentraliseerd, oftewel er zit een bedrijf achter dat jouw vermogen op het platform beheert. En dat betekent ook dat de exchange jou zomaar de toegang tot jouw geld kan ontzeggen.

In de huidige tijd is dat geen gewenste situatie, want je kunt erop wachten dat in de nasleep van de ondergang van FTX exchange nog meer  partijen gaan omvallen. Daarom neemt de populariteit van decentrale exchanges de laatste maanden enorm toe.

Wat is een decentrale exchange precies?

DEX is de afkorting voor Decentralized Exchange, oftewel een crypto exchange die volledig op de blockchain draait en er daardoor geen centrale partij of tussenpersoon (met winstoogmerk) nodig is om je transacties uit te voeren.

De meeste DEX’s maken geen gebruik van een orderboek, zoals je die op alle centrale exchanges wel ziet. Het orderboek is een lijst met alle koop- en verkoop limit orders. De centrale exchange koppelt al die orders aan elkaar en zo worden transacties uitgevoerd. Stuur je bijvoorbeeld geen limiet mee met je kooporder, dan wordt jouw order uitgevoerd voor de prijs waarop de eerstvolgende verkoper zijn limiet heeft ingesteld.

Wel gebruiken DEX’s zogenaamde Automated Market Makers (AMM). Dat is een tool die de functie van het orderboek als het ware overneemt en transacties uitvoert. Bij een automated market maker hoeft er geen koper of verkoper te zijn om een order te kunnen vullen.

Voordelen van een decentrale exchange

Geen KYC: bij GMX exchange hoef je niet door een uitgebreide Know Your Customer (KYC)-procedure heen. Sterker nog, je hoeft alleen maar een externe wallet te connecten en je kunt traden.

  • Net zo gebruiksvriendelijk als je gewend bent
  • Geen centrale partij meer die de toegang tot jouw geld zomaar kan blokkeren
  • Je kunt via GMX Exchange tot 30% rendement per jaar verdienen door mee te doen aan een liquidity pool.

Nadelen van een decentrale exchange

  • Je kunt geen fiat valuta gebruiken om te kopen (geen iDEAL of bankrekening)
  • Er is geen centrale partij waar je bij vragen terecht kunt.


gmx exchange logo

GMX exchange biedt traden met hefboom

GMX is een relatief nieuw handelsplatform voor spot trading en hefboomcontracten. Het werd eerst gebouwd op Arbitrum one en later gelanceerd op de Avalanche-blockchain. Vandaar dat de logo’s van GMX exchange en Avalanche ook erg op elkaar lijken.

GMX is op dit moment de grootste gedecentraliseerde exchange waar je met hefboom tot 30x kunt traden. Het platform is no-KYC en je kunt er rechtstreeks verbinding mee maken met een MetaMask Wallet.

Het GMX-platform heeft in 2022 veel grip gekregen dankzij het GMX Rewards-programma. Hierdoor kunnen gebruikers tot 30% APY aan protocolbeloningen verdienen uit handelsinkomsten als ze het GLP-token kopen en inzetten, een mand met alle verhandelbare tokens op GMX.

Kosten bij GMX exchange

Handelskosten voor het openen of sluiten van een positie bedragen 0,1%. Er wordt ook elk uur een kleine variabele vergoeding ingehouden op je investering, als vergoeding voor het geld dat je bij het gebruik van een hefboom leent uit de liquiditeitspool. 

GMX heeft twee native tokens: GMX en GLP. GMX is het utility- en governance-token. Het kan momenteel worden ingezet voor een rentepercentage van 22,95% op Arbitrum en 22,79% op Avalanche. 

GMX exchange is een aanrader!

GMX is erg gebruiksvriendelijk. Bij het openen of sluiten van een positie is het gemakkelijk om alle gegevens in te vullen, zoals de limiet, het aantal en de hefboom die je wenst.

GMX exchange interface

Doordat je je niet hoeft te identificeren en de beschikbaarheid van hefboomwerking combineert GMX de ervaring van zowel gedecentraliseerde als gecentraliseerde exchanges.

Om die reden is GMX de laatst maanden heel snel populairder geworden. Het handelsvolume van GMX is de afgelopen twee maanden zelfs meer dan verdrievoudigd! 

Conclusie

GMX exchange is op dit moment een van de meest innovatieve en de beste decentrale exchanges. Door het gebruik van een decentrale exchange sta je niet langer bloot aan de risico’s die je wel loopt bij het gebruik van een exchange waar een bedrijf achter zit, zoals Binance of Bitvavo. Voor dit en het komende jaar is het het veiligste om decentrale exchanges te gebruiken en je winsten naar een eigen hardware wallet te sturen.

Pas in de loop van 2023 zullen we zien welke grote gecentraliseerde exchanges de storm in de nasleep van de val van FTX exchange hebben overleefd. Want dat de laatste exchange of cryptoplatform nog niet gevallen is, staat voor mij als een paal boven water.

Kortom, probeer GMX exchange en ervaar hoe gemakkelijk en vergelijkbaar het werkt, alleen zonder de financiële risico’s! Klik op de knop hieronder en ervaar het zelf.

10% korting op alle trading fees!

Wanneer je via de knop hieronder naar GMX Exchange gaat, krijg je bij het connecten van je wallet maar liefst 10% korting op alle trades.