• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Nu nog goedkoop XRP kopen? Twee belangrijke ontwikkelingen die XRP kunnen laten stijgen!
juli 15, 2022

Nu goedkoop XRP kopen of niet? XRP is altijd een van mijn favoriete coins gebleven. Nog steeds heb ik er hoge verwachtingen van en houd ik een mooi aantal in mijn portfolio. Maar toch, wanneer gaat XRP nu echt weer eens een mooie stijging laten zien? 

Bij de vorige grote bull-run werd het geduld van XRP-holders al behoorlijk op de proef gesteld. Waar Bitcoin en bijna alle altcoins meer dan 200% of meer stegen, liet XRP zelfs een daling zien! Erg frustrerend en een oefening in het beheersen van emoties voor HODL’ers.

Er zijn nu een aantal nieuwe ontwikkelingen waardoor de koers van XRP heel binnenkort weleens hard zou kunnen stijgen! Ik deel ze hieronder met je. 

Reden #1: Positief nieuws in de rechtszaak van de SEC tegen Ripple

Het grote probleem wat XRP tegenhoudt explosief te groeien, is een slepende rechtszaak van de Amerikaanse financiële autoriteiten(SEC) tegen Ripple, het bedrijf achter XRP. De SEC is namelijk van mening dat XRP niet gerechtigd zou zijn om zelf coins (XRP) uit te geven.

rechtszaak xrp

XRP een security?

Ripple zou volgens de SEC tokens hebben verkocht als effect (ook wel security genoemd), zonder dat ze daarvoor beschikten over licenties om dat te doen. Ripple beweert het tegendeel en vindt dat XRP helemaal geen security is.

Deze week lijkt er eindelijk schot in de zaak te zitten, want Ripple heeft een belangrijke overwinning geboekt. Een rechter oordeelde namelijk in het voordeel van Ripple.

Wat was er aan de hand? 

De SEC wilde een aantal belangrijke bewijsstukken die tegen ze kunnen werken verborgen houden. Een woordvoerder van de SEC gaf tijdens een speech aan dat ze Ethereum (ETH) geen security vinden. Waarom zou XRP dan wel ineens een security zijn? De SEC probeerde de inhoud van deze speech bewust uit de publiciteit te houden. 

De rechter vond dit niet kunnen en vond de houding van de SEC zelfs hypocriet. Dat is een gigantische overwinning voor Ripple en XRP. Dit zou zelfs een cruciaal bewijsstuk kunnen zijn, zodra de rechter uitspraak doet.

xrp naar de beurs

Reden #2: Er komt een einde aan een grote koersdrukkende verkoopgolf

Jed McCaleb, een van de oorspronkelijke oprichters en CTO van Ripple, is al een tijd bezig om al zijn XRP te verkopen. Hij is al jaren bezig om maar liefst 9 miljard XRP te verkopen.

Deze verkopen hebben een voortdurend prijsdrukkend effect op de koers van XRP. Het goede nieuws is dat McCaleb op 16 juli 2022 klaar is met het verkopen van zijn laatste XRP. 

Stapsgewijze verkoop

De verkopen van XRP komen niet onverwacht, want McCaleb kondigde al in mei 2014 aan dat hij al zijn XRP stapsgewijs zou verkopen. Dat was nog voor de grote stijging van XRP in december 2017. 

Het einde van deze verplichte verkoop is dus bereikt. McCaleb mocht zijn miljarden coins niet ineens verkopen, omdat dat een te grote invloed op de koers van XRP zou hebben. 

Koersverwachting XRP

Bekijk de video van Corné, waarin hij zijn mening over XRP en de actuele ontwikkelingen geeft.

Conclusie: nu XRP kopen?

De kans is dus groot dat de voortdurende verkoopdruk van Jed McCaleb er deels aan heeft bijgedragen dat de koers van XRP niet goed kon stijgen. Zodra de verkopen van McCaleb ten einde komen, zou de koers van XRP weleens goed kunnen herstellen!

Perfect koopmoment voor XRP

Zeker in combinatie met een aantrekkend sentiment en een hoopvolle uitspraak van de rechter, is het nu misschien wel een perfect moment om een mooie portfolio met XRP op te bouwen.