• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Fysiek zilver, platina of goud kopen bij GoldRepublic? De beste investering tijdens een cryptocrash!
mei 27, 2022

Overweeg je goud kopen bij GoldRepublic? Ik geef toe: ik heb er altijd van gedroomd om een eigen goudbaar te bezitten. Niet alleen omdat het in handen hebben van een goudbaar je een soort oergevoel geeft en het er simpelweg fantastisch uitziet, maar ook omdat goud al eeuwenlang bekend staat als betrouwbare, inflatiebestendige en stabiele investering.

Zelfs in een scenario waarbij de complete economie en samenleving instort, zal goud een geweldig ruilmiddel zijn. Via de website goldrepublic.nl is het kopen van en handelen in goud nog nooit zo eenvoudig en betrouwbaar geweest. En in tijden van cryptocrashes een geweldige investering om je vermogen te beschermen en te laten groeien. Reden genoeg om er een artikel over te schrijven.

Goud als stabiele factor in alle tijden

Vooral in tijden van economische tegenspoed, crises, onzekerheid en recessies wint het kopen van edelmetalen zoals goud, zilver of platina aan populariteit. Wanneer de koersen van aandelen en cryptovaluta dalen, stijgt doorgaans de waarde van goud en zilver.

Lonende investering

Daarmee is het kopen van goud of zilver een investering die bijna altijd loont. Zeker nu de koersen van aandelen en cryptovaluta’s onder druk staan, zie je dat grote en kleine investeerders hun toevlucht nemen tot investeren in edelmetaal.

Goudbaar kopen?

Maar waar doe je dat en wat als je niet meteen een complete goudbaar wilt kopen? Of misschien niet het risico op diefstal van je kostbare goud wilt lopen door het thuis op te slaan? Of wil je toch wel een stukje echt goud in huis hebben om er af en toe naar te kijken en het te voelen? Via de website van GoldRepublic kan het allemaal.

goudbaar kopen bij goldrepublic

Wat is GoldRepublic?

GoldRepublic is een Nederlands bedrijf met het kantoor aan de Herengracht in Amsterdam. Het bedrijf helpt beleggers om het kopen van goud, zilver of platina heel gemakkelijk te maken. 

Tegelijkertijd helpt GoldRepublic je daarmee om je vermogen te beschermen tegen de onvoorspelbaarheid en risico's van het investeren in crypto en aandelen. Iets wat in de eerste helft van 2022 wel duidelijk werd. Niet alleen de cryptomarkt corrigeerde flink, maar ook de meeste aandelen kregen te maken met dalingen van wel 40% of meer.

AFM-vergunning

GoldRepublic kreeg in als eerste verkoper van edelmetaal een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De handel in goud en andere edelmetalen had namelijk jarenlang een beetje een louche imago. Je moest ervoor naar goudinkopers of -verkopers en wist nooit helemaal zeker dat je niet werd opgelicht, of echt waar voor je geld kreeg. 

Betrouwbare partij die onder toezicht staat

De AFM-vergunning is het tastbare bewijs dat GoldRepublic het anders aanpakt en daardoor een betrouwbare partij is, die bovendien voortdurend onder toezicht staat. Veilig, transparant en gemakkelijk dus. Sterker nog, GoldRepublic is uitgegroeid tot de meest toonaangevende aanbieder van fysiek edelmetaal in Nederland.

goudprijs

Goudprijs door de jaren heen. Van 10.000 euro in 2000 naar meer dan 50.000 euro in 2022!

Hoe werkt goud kopen bij GoldRepublic?

Wanneer je net als ik hebt besloten dat je fysiek goud wilt bezitten (zilver heeft trouwens ook mijn aandacht), dan zit je bij GoldRepublic helemaal goed. Ik leg je uit welke verschillende mogelijkheden je daarvoor hebt en hoe het werkt.

Fysiek goud, zilver of platina

Ten eerste is het goed om te weten dat je bij GoldRepublic echt fysiek goud of zilver koopt. Je maakt een account via goldrepublic.nl aan en doet een bestelling. Deze bestelling wordt door GoldRepublic doorgegeven aan een echte edelmetaalsmelterij en voor jou geproduceerd. 

Zwaar beveiligd waardetransport

Ze maken dus echt een goud- of zilverbaar en leveren die via een zwaar beveiligd waardetransport aan GoldRepublic. Tijdens deze rit is alles verzekerd en loop je geen enkel risico.

De goudbaar wordt ook echt op jouw naam gezet. De meeste mensen kiezen ervoor om het goud of zilver door GoldRepublic te laten opslaan in zwaar beveiligde kluizen in Zurich (Zwitserland), Frankfurt (Duitsland) of Amsterdam, maar je mag er ook voor kiezen om je goudbaar thuis te laten bezorgen.

opslaglocatie

Kies zelf in welke kluis je jouw goud wil opslaan, of laat het thuisbezorgen. Jij kiest!

Verzekerd tegen schade en diefstal

Laat je het opslaan door GoldRepublic? Dan is je goudbaar, zilver of platina voor 100 procent verzekerd tegen schade of diefstal. Bovendien kan je jouw investering op elk moment weer ‘verzilveren’.

Goud kopen Voor iedereen bereikbaar

Klinkt het laten maken van een persoonlijke goudbaar als iets wat alleen weggelegd is voor mensen met heel veel geld? Dan is het goed om te weten dat je bij GoldRepublic al goudbaartjes vanaf 1 gram kunt kopen. 1/1000ste deel van de waarde van een kilogram goud dus.

Dat komt neer op een prijs van zo’n 58 euro voor 1 gram goud. Klinkt al een stuk toegankelijker toch? En je bent helemaal vrij om later meer bij te kopen, bijvoorbeeld om je cryptowinsten op die manier veilig te stellen.

Goldrepublic website

In 5 stappen goud kopen via de site van GoldRepublic

Wil je het proberen en zelf platina, zilver of goud kopen via GoldRepublic? Dan moet je eerst een eigen GoldRepublic-account aanmaken. Dat heb je binnen een minuut geregeld. Na het inloggen kom je op je dashboard en heb je verschillende mogelijkheden om orders te plaatsen.

 • Stap #1: Maak een nieuw account op GoldRepublic aan
 • Stap #2: Bevestig je nieuwe account via e-mail
 • Stap #3: Valideer je account op de site (vul je adresgegevens in en upload een foto van je  identificatiebewijs)
 • Stap #4: Kies welk edelmetaal je wilt kopen en welke hoeveelheid je wenst. Bijvoorbeeld 10 gram goud. Kies voor een bestens of limiet-order. Bestens betekent dat de order direct wordt uitgevoerd voor de huidige prijs van het goud, zilver of platina. Met een limietorder geef je aan voor welke koers jij het goud wilt kopen. Die ligt meestal op of onder de huidige koers, zodat je zeker weet dat je niet teveel betaalt.
 • Stap #5: Betaal jouw bestelling en klaar!  
Goudbaar kopen bij goldrepublic

In een paar klikken koop je een goudbaar! Kies je gewicht, maximale prijs en klaar!

24/7 inzicht in je portefeuille 

Via je dashboard op goldrepublic.nl heb je na aankoop van je goud 24 uur per dag inzicht in de waarde van jouw aankopen en kun je ook verkopen, of bijkopen wanneer je maar wilt. 

Terugkoopgarantie

En niet onbelangrijk: wanneer je jouw aankoop in Zurich, Frankfurt of Amsterdam laat opslaan, heb je altijd een terugkoopgarantie op je goud, zilver of platina. Je hoeft dus niet langer met je fysieke goud naar een (onbetrouwbare) goudinkoper of juwelier. Alles gaat heel gemakkelijk online, is 100% betrouwbaar en werkt gemakkelijk zonder dat je de deur uit hoeft.

GoldRepublic heeft niet alleen een overzichtelijke website, maar deelt ook veel kennis over goud en investeren op YouTube. Check hun Goudkoorts-kanaal maar eens.

Voordelen van GoldRepublic

 • Via GoldRepublic is het kopen van goud, zilver of platina extreem  eenvoudig en betrouwbaar.
 • Je bent zelf 100% eigenaar van je aankoop.
 • Je goudbaar, zilver of platina wordt in een kluis naar keuze opgeslagen en is 100% verzekerd tegen diefstal of schade.
 • Investeren in goud is een van de veiligste investeringen die je kunt doen.
 • Via GoldRepublic koop je zilver zonder btw.
 • 100% Nederlands bedrijf en gereguleerd door de AFM.
 • GodRepublic biedt ook een interessant spaarplan.
 • Terugkoopgarantie.

Nadelen van GoldRepublic

 • In ‘goede tijden’ haal je met investeren in crypto (veel) meer rendement (maar je kunt je investering dankzij de terugkoopgarantie altijd snel weer verkopen)
 • Laat je een goudbaar thuis bezorgen? Dan vervalt de verzekering en terugkoopgarantie (maar het is natuurlijk wel erg tof om wat fysiek goud in handen te hebben en te voelen!)

Conclusie

GoldRepublic is zeker vergeleken met buitenlandse aanbieders een heel betrouwbaar bedrijf, dat als enige aan uiterst strenge regelgeving voldoet. Het bedrijf maakt het voor iedereen mogelijk om fysiek goud, zilver of platina te kopen, wat voorheen vooral door investeerders met een groot vermogen kon worden gedaan. 

Super eenvoudig goud kopen

Via GoldRepublic is het kopen van en handelen in edelmetalen nog nooit zo gemakkelijk geweest. Zelfs een maandelijks spaarplan behoort tot de mogelijkheden. Je koopt en verkoopt altijd voor de meest actuele koers en betaalt lage kosten.

Veilige haven in tijden van crisis

Investeren in goud is van alle tijden, maar vooral in onzekere economische en/of geopolitieke tijden is het kopen van goud een veilige haven die je juist dan een mooi rendement oplevert. En hoe tof is het om zelf een fysieke goudbaar te hebben? Al is het maar een stukje van 5 of 10 gram! Grotere hoeveelheden laat je dan door GoldRepublic opslaan in een van hun drie zwaarbeveiligde en verzekerde kluizen, zodat je daar geen enkele zorgen over hebt.

Kortom, wil je zelf ook beginnen met investeren in goud, zilver of platina? Meld je dan via de knop hieronder eenvoudig aan en ontdek alle mogelijkheden!