• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Grote hack bij Solana, maar de koers staat hoger! Nu SOL kopen?
augustus 8, 2022

Vorige week woensdag was er een relatief grote hack bij Solana. Ruim 8.000 online Solana wallets werden gehackt, waarbij er zo'n 5 miljoen euro aan SOL is gestolen. 

Desondanks valt de impact op de koers van Solana mee. Sterker nog, de koers herstelde direct na het nieuws en staat inmiddels nog steeds stevig in de crypto top 10. Hoe kan het dat de hack bijna geen invloed had op de koers van Solana?

Oorzaak van de Solana hack

Hoe de hack heeft kunnen gebeuren, is nog steeds niet helemaal duidelijk. Toch zijn de meeste experts van mening dat er een fout in externe software zit, die wordt gebruikt om coins op te slaan. En dat is goed nieuws, want dat betekent dat het probleem niet in de Solana blockchain zit.

Het nieuws van de aanval leidde aanvankelijk tot een schrikreactie, waardoor de koers met ruim zeven procent daalde naar een koers van 38 dollar. Nu, bijna een week later staat de koers weer op ruim 42,50 dollar. Hoger dan voor de hack.

Opvallend

Dat de hack op Solana wallets geen grote impact had op de koers, is opvallend. Normaal gesproken zorgt dergelijk nieuws ervoor dat de koers stevig daalt. Hieruit blijkt dat het vertrouwen in Solana (SOL) enorm groot is.

En dat is niet voor niets, want Solana gaat ook een geweldige toekomst tegemoet. Het biedt een perfect goedkoop en snel alternatief voor Ethereum. Ook onder makers en kopers van NFT's is Solana erg populair.

solana logo

Wat is Solana (SOL) precies?

Solana is een van de nieuwere munten en is sinds maart 2020 verhandelbaar. Al sinds begin 2018 is Solana in ontwikkeling geweest, met het idee om een revolutionaire munt op te zetten. Het doel achter Solana is namelijk niets minder dan de schaalbaarheid van digitale valuta’s te vergroten. Tegelijkertijd betekent dat een enorme toename van het aantal transacties per seconde.

Tienduizenden transacties per seconde en de laagste kosten

Solana maakt het namelijk mogelijk om meer dan 50.000 transacties per seconde te verwerken. Dit gigantische aantal transacties kan bovendien tegen uitzonderlijk lage kosten worden uitgevoerd. Dit maakt Solana kopen heel interessant.

Solana is dus echt een van de nieuwste en modernste cryptocurrencies, die de kinderziektes van de ‘fossiele’ munten heeft opgelost en de techniek erachter sterk verbeterd. In de cryptowereld is die ontwikkeling niet onopgemerkt gebleven, met als resultaat dat Solana razendsnel is gegroeid.

Conclusie: Solana is een geweldige investering

Veel mensen zien Solana als het perfecte alternatief voor Ethereum. Het is sneller, eenvoudiger en goedkoper. Het is goed mogelijk dat Solana Ethereum in de toekomst zal verslaan en daarmee qua market cap groter zal zijn. Zeker wanneer je ook de hoge snelheid en lage kosten meerekent.

En als de koers zelfs na een hack niet instort, kan het bijna niet anders dan dat Solana een geweldig fundament heeft en veel vertrouwen geniet. Kortom, investeren en over een paar jaar de vruchten ervan plukken.