• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Immutable X kopen? Creëer zelf eenvoudig NFT’s en game assets
mei 3, 2024

Immutable X kopen? Immutable X is een cryptocurrency waar nog niet zoveel mensen van hebben gehoord. Toch staat deze coin al een tijdje in de wereldwijde crypto top 100, op plek 25 zelfs. En dat terwijl Immutable X (IMX) een revolutionaire oplossing is om NFT’s te maken en te verhandelen.

Vooral voor het creëren van game assets belooft IMX de nieuwe standaard te worden. Wat mij betreft is Immutable X een interessante kans met mooie mogelijkheden om zowel je eigen NFT’s te maken als mooie koerswinsten te maken.

Wat is Immutable X (IMX)?

Immutable X is een revolutionaire oplossing die is ontworpen om schaalproblemen op het Ethereum-netwerk aan te pakken. Het project staat vooral bekend als een zogenaamde “layer-2 oplossing” die het proces van het creëren en verhandelen van NFT's (Non-Fungible Tokens) soepel en goedkoop maakt. Dat doet Immutable X met een geavanceerd protocol, genaamd "ZK-Rollup" (staat voor “Zero Knowledge Rollup”), om transacties op Ethereum te valideren zonder het netwerk te overbelasten.

Direct Immutable X (IMX) kopen? Dat doe je snel en eenvoudig met iDEAL op Bybit, mijn favoriete crypto exchange. Maak een account aan en je hebt jouw IMX binnen een paar minuten in je portfolio staan.

Layer 2-oplossing

Een layer 2-oplossing is een extra laag bovenop een blockchainnetwerk, zoals Ethereum bij Immutable X. Het helpt het netwerk sneller en goedkoper te maken door sommige taken buiten de hoofdblockchain uit te voeren. Hierdoor kunnen meer transacties plaatsvinden zonder dat het netwerk overbelast raakt. Het is een soort slimme omweg die alles efficiënter maakt.

NFT’s

NFT's (Non-Fungible Tokens), zijn unieke digitale items die op een blockchain worden opgeslagen. Elke NFT is uniek. Hierdoor kunnen ze worden gebruikt om digitale kunstwerken, muziek, video's, virtueel land en meer te vertegenwoordigen. NFT's worden daarom vaak gebruikt in digitale kunst en verzamelobjecten, die je vervolgens kunt verhandelen op speciale marktplaatsen. Het bezitten van een NFT geeft jou als eigenaar het unieke eigendomsrecht over dat specifieke digitale item.

immutable-x-kopen-website

Wie zitten er achter Immutable X?

Immutable X werd in 2018 opgericht door Robbie Ferguson, Alex Connolly en James Ferguson, met het hoofdkantoor in Sydney, Australië. Hun doel was om een platform te creëren dat goedkopere en snellere transacties mogelijk maakt voor het verhandelen van NFT's.

Immutable is a global leader in gaming on a mission to bring digital ownership to every player by making it safe and easy to build great web3 games.

Door gebruik te maken van Immutable X kunnen gebruikers op een veilige en efficiënte manier NFT’s maken en verkopen. Dit maakt het gemakkelijk om zelf ook je eigen NFT’s en game assets te maken. Zeker eens proberen!

3 redenen waarom Immutable X en NFT's zo'n goede combinatie zijn

Reden #1: Betere efficiëntie en schaalbaarheid

Een van de grootste uitdagingen op de markt voor NFT’s. is de schaalbaarheid van het Ethereum-netwerk. Door gebruik te maken van Immutable X kunnen transacties sneller en goedkoper worden verwerkt. Dit betekent dat kunstenaars en verzamelaars niet langer te maken hebben met lange wachttijden en hoge transactiekosten, wat het maken en verhandelen van NFT's veel efficiënter maakt.

Reden #2: Meer veiligheid en vertrouwen

Immutable X maakt gebruik van geavanceerde technologieën om de veiligheid van transacties te waarborgen. Door transactiedata op een veilige manier te bundelen en te verifiëren, kun je erop vertrouwen dat jouw NFT’s veilig zijn opgeslagen en beschermd tegen fraude of manipulatie. Dit verhoogt het vertrouwen van zowel kunstenaars als verzamelaars.

Reden #3: Grote kostenbesparingen

Het verhandelen van NFT's op het Ethereum-netwerk kost je vaak veel aan trtransactiekosten, ook wel bekend als "gas fees". Dit is de laatste tijd een groot probleem wanneer je ETH van het ene naar het andere adres verstuurt. Kosten van tientallen dollars zijn geen uitzondering meer, maar eerder de regel.

Immutable X vermindert deze kosten aanzienlijk door transacties off-chain te verwerken en slechts een samenvatting van de transactiedata op de blockchain in te dienen. Hierdoor worden transacties niet alleen sneller, maar ook veel goedkoper.

Wat is IMX, de cryptocurrency van Immutable X?

IMX is de eigen cryptocurrency van Immutable X en wordt vooral gebruikt voor transactiekosten. Wanneer mensen namelijk NFT's maken, verhandelen of verplaatsen op het Immutable X-platform, moeten ze een klein bedrag in IMX betalen als vergoeding voor het gebruik van het netwerk. Deze vergoedingen worden gebruikt om het netwerk te onderhouden en te beveiligen. IMX wordt dan uitgekeerd aan de mensen die daarbij helpen door IMX te staken.

Wanneer je IMX in je portfolio hebt, krijg je automatisch ook een beetje zeggenschap over de toekomst van Immutable X (governance). Je mag meestemmen over belangrijke beslissingen over de ontwikkeling van Immutable X

IMX kopen?

Natuurlijk kun je IMX ook gewoon op een crypto exchange kopen, met als doel er een mooie koerswinst mee te maken. Na een aantal relatief rustige jaren op NFT-gebied, is IMX tegen het einde van 2023 weer duidelijk tot leven gekomen. Sinds oktober 2023 wist de koers hard te stijgen en zette deze begin maart 2024 een mooie top van ruim 3,50 dollar neer. Met een all time high van meer dan 8 dollar eind 2021 is het een kwestie van tijd voordat we dit nieuwe record gaan verbreken. 

immutable-x-kopen-koers

IMX naar 5 of 10 dollar?

Veel investeerders zijn namelijk optimistisch over de toekomst van Immutable X, dat de standaard voor NFT’s kan worden. Er zitten nieuwe ontwikkelingen binnen het ecosysteem van Immutable X aan te komen, waardoor een koers van 5 dollar er in 2024 gemakkelijk in zit. Dat betekent op het moment van schrijven een verdubbeling van je inleg. Ik denk dat er voor 2024 en 2025 nog veel meer in het vat zit en je gerust naar 10 dollar mag kijken.

Immutable X kopen op Bybit

Ook Immutable X (IMX) kopen? Dat doe je snel en eenvoudig met iDEAL op Bybit, mijn favoriete crypto exchange. Maak een account aan en je hebt jouw IMX binnen een paar minuten in je portfolio staan. Succes!