• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Is de Bitcoin bodem bereikt? Deze gegevens wijzen er wel op!
juni 23, 2022

Is de Bitcoin bodem bereikt? Wanneer jouw brein werkt zoals dat van de gemiddelde mens, merk je dat je de koersen bij wijze van spreken elke minuut checkt om te kijken of je weer wat verdiend hebt en koop je bij zodra je meer geld beschikbaar hebt.

Hoe anders is dat in tijden van dalende koersen. je checkt de koers minder vaak of helemaal niet meer en steekt als het ware je hoofd in het zand. Toch zijn er veel signalen die wijzen op een omkeer van de downtrend. Is het tijd om nu Bitcoin te kopen?

Vraag en interesse in Bitcoin

De vraag en interesse in Bitcoin bevindt zich al een tijdje in mineur. Zelfs veel miners stoppen ermee, omdat het stroomverbruik hoger is dan de opbrengst. Grote bedrijven verkopen hun cryptotegoeden om voor voldoende liquiditeit te zorgen en hun voortbestaan voorlopig te garanderen.

HODL’ers wachten rustig af, maar voelen zich ook niet lekker bij de dalende koersen. Desondanks zijn er signalen dat de koers van Bitcoin op het punt staat te draaien.

Bitcoin bodem bereikt? Google Trends toont hoog zoekvolume 

Google Trends is een tool waarmee je per provincie, land of zelfs wereldwijd kunt zien hoe het zoekvolume op een bepaalde zoekterm zich in de loop van de tijd ontwikkelt. Zo is Google Trends een prima indicator en voorspeller van een griepuitbraak, maar kun je er ook mee beoordelen hoeveel mensen zoeken op bitcoin of andere cryptovaluta.

bitcoin interesse

Wereldwijde zoekvolume op 'bitcoin'

Wanneer je kijkt naar het wereldwijde zoekvolume op het woord ‘bitcoin’, zie je een bijzondere ontwikkeling. Over de afgelopen 12 maanden lag het zoekvolume op deze term namelijk nog nooit zo hoog als in de laatste weken van juni 2022.

Dat zou weleens kunnen betekenen dat meer mensen zich oriënteren op het aanschaffen van Bitcoin, of er in ieder geval bekend mee raken. Een ontwikkeling die zich ongetwijfeld ook in de koers zal laten zien.

Indicator van ommekeer

Doorgaans zie je pieken in zoekopdrachten vooral tijdens een bullmarkt. Dat het nu tijdens dalende koersen gebeurt, is dus wel wat opmerkelijk, maar kan een goede indicator zijn dat we mogelijk op het punt staan van een grote ommekeer. Veel mensen staan standby om in Bitcoin te stappen.

Fear and greed index: Extreme Fear

De bekende ‘fear and greed’-index, die aangeeft hoe het sentiment op de cryptomarkt ervoor staat, heeft al een tijdje de status ‘Extreme Fear’.

fear and greed index

 

Maar historisch gezien betekent een stand van Extreme Fear dat de bodem weleens in zicht zou kunnen zijn. Juist wanneer de koersen laag staan, biedt dat namelijk geweldige instapkansen.

“Be Fearful When Others Are Greedy, and Greedy When Others Are Fearful”

Warren Buffet

Een van de meest succesvolle investeerders aller tijden

Bitcoin rainbow chart

De Bitcoin Rainbow chart is een andere populaire indicator van het sentiment. Wanneer je naar de lijnen kijkt, zie je dat het kopen van Bitcoin op dit moment heel interessant is en de koers op de bodem lijkt te zijn. Wanneer je de golfbewegingen volgt, zie je dat de volgende top ergens tussen 100.000 en maar liefst 400.000 dollar zal liggen. Erg interessant!

Bitcoin rainbow chart

Buy low, sell high

Bij het kopen van bitcoin of andere cryptovaluta is het namelijk de kunst om in te kopen wanneer anderen bang zijn en het helemaal niet meer zien zitten. Zorg dat je niet degene bent die door FOMO juist op de top koopt, maar koop wanneer de koersen laag staan. Zo simpel is het eigenlijk.

Bitcoin naar 100.000 dollar?

Voor mij is het namelijk slechts een kwestie van tijd voordat Bitcoin de 100.000 dollar zal aantikken. Zeker doordat Bitcoin vorig jaar al 68.000 euro wist te bereiken is die 100.000 dollar echt bereikbaar, ook al lijkt dat nu ver weg of zelfs onmogelijk.

Of is Bitcoin dood?

De vraag of Bitcoin dood is en uiteindelijk naar 0 zal gaan, zie je vaak voorbijkomen. Ik denk dus dat dat zeker niet zo is en de huidige bearmarkt juist geweldige koopkansen biedt. Bekijk ook deze video van Corné, waarin hij zijn visie geeft en een prijsvoorspelling doet.

Conclusie: nu Bitcoin kopen?

Of de bodem nu echt in zicht is, weet helaas niemand. Het kan zomaar zijn dat wel nog dalen tot 15.000 of zelfs 12.000 dollar. Maar wat er ook gebeurt, dat de Bitcoin koers de komende jaren minimaal 100.000 dollar zal aantikken lijkt onvermijdelijk.

De wereldwijde bekendheid van Bitcoin neemt alleen maar toe. Meer en meer mensen zien Bitcoin als de ideale store of value. Meer landen zullen Bitcoin als nationale munt adopteren en grote investeerders nemen Bitcoin op in hun portfolio. 

Ondanks de grote daling, staat het licht op groen. En of de koers nu nog wat verder daalt maakt in het grote plaatje eigenlijk niet zoveel uit. Wat ik wel weet is dat het kopen van Bitcoin op dit moment in ieder geval interessanter is dan ooit.