• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • KuCoin review: de beste alles-in-één exchange. Koop de meest kansrijke coins!
november 14, 2021

In deze KuCoin review lees je alles over deze snel populairder wordende crypto exchange. Veel mensen zien KuCoin als Binance killer, omdat je er geen last hebt van alle regulering waar andere cryptobeurzen mee worstelen. 

Bovendien kun je er niet alleen crypto kopen en verkopen, maar ook een passief inkomen verdienen met staken en zelfs handelen in futures om nog sneller winst te maken. Genoeg reden om alle mogelijkheden onder de loep te nemen en mijn ervaringen met KuCoin te delen. Kortom, doe er je voordeel mee!

Wat is KuCoin?

KuCoin is een snel groeiend platform en crypto exchange met het hoofdkantoor in Hong Kong. De beurs werd in 2017 opgericht en kent inmiddels miljoenen gebruikers. In relatief korte tijd wist KuCoin exchange een grote naam te worden. Volgens eigen zeggen gebruikt 1 op de 4 cryptohouders KuCoin om crypto vast te houden of ermee te handelen.

Dat hebben ze vooral te danken aan hun achterliggende mindset: ‘van cryptogebruikers voor cryptogebruikers’. Sinds de livegang in 2017 werden snel veel nieuwe munten toegevoegd, waarna het aantal gebruikers snel steeg. Het einde daarvan is nog lang niet in zicht. 

KuCoin website

Altijd lage kosten

KuCoin gaat niet voor het maximaliseren van hun eigen winst, maar wil een gezonde groei realiseren, waarbij de kosten voor hun gebruikers altijd laag blijven. Daar komt bij dat KuCoin bekend staat om het listen van nieuwe coins met een groot groeipotentieel.

Het kan dus zomaar zijn dat een nieuwe coin op KuCoin 10 keer zoveel waard wordt. Zeker wanneer mensen het verwachten, krijgt dat een zichzelf versterkend effect.

Een andere mooie functie van KuCoin is dat je er KuCoin-shares koopt, waarop je regelmatig dividend (een soort rente) ontvangt. Hoe meer aandelen, hoe hoger het rendement. Bovendien wordt maar liefst 50 procent van commissies aan aandeelhouders uitgekeerd.

Eenvoudige registratie zonder verificatie

Ook is de registratieprocedure erg eenvoudig en hoef je geen uitgebreid verificatieproces te doorlopen. Zelfs zonder uitegebreide verificatie heb je volop mogelijkheden en zijn de limieten vergeleken met de rest van de markt erg hoog.

Al deze unieke kenmerken maken KuCoin tot een heel interessante crypto echange, die bijna alle mogelijkheden biedt voor zowel de beginnende als de gevorderde cryptohandelaar. Alles ziet er ontzettend gebruiksvriendelijk uit en werkt intuïtief.

KuCoin aanmelden

Het team achter KuCoin

KuCoin is opgericht door een aantal grote namen. CEO Michael Gan heeft eerder veel succes gehad bij de Alibaba Group. Hij richtte KuCoin samen met Eric Don, de huidige COO op.

De meeste teamleden en oprichters hebben een achtergrond in blockchaintechnologie en de financiële sector. Een ideale combinatie! Inmiddels heeft KuCoin ruim 200 medewerkers.

Wereldwijd beschikbaar

KuCoin is allang geen kleine exchange meer. Integendeel! Dankzij de snelle groei is de exchange nu beschikbaar in meer dan 190 landen wereldwijd. Goed om te weten is dat KuCoin ook in het Nederlands beschikbaar is en dat je er jouw coins zelfs eenvoudig via iDEAL koopt. 

Inmiddels staat KuCoin exchange op de 7e plek wereldwijd (november 2021) en is het hard op weg om de top 5 te bereiken! Via KuCoin kun je meer dan 350 coins verhandelen. 

Veiligheid bij KuCoin

De veiligheid bij KuCoin is van het hoogste niveau. Anno 2021 is het zelfs te vergelijken met die van banken. En dat is niet zonder reden, aangezien KuCoin in 2020 slachtoffer werd van een grote hack.

Dankzij snel optreden werden meer dan 84% van alle verliezen teruggevonden en was het voor KuCoin de aanleiding om nog meer te investeren in veiligheidsmaatregelen. 

KuCoin logo

Safeguard Program

Het leidde tot het ‘Safeguard Program’, waarin alle kennis op het gebied van beveiliging is gebundeld en er een plan klaar ligt hoe te handelen bij een mogelijke nieuwe bedreigende situatie. 

Naast de veiligheid van het platform, biedt KuCoin vanzelfsprekend ook de mogelijkheid om tweefactorauthenticatie te gebruiken en kies je een lastig te raden uniek wachtwoord.

Klantenservice van KuCoin

KuCoin biedt een uitgebreide velgestelde vragen-sectie op de site en daarnaast is er 24 uur per dag en 7 dagen per week klantenservice beschikbaar via WeChat en Telegram. Je wordt altijd snel geholpen.

KuCoin kosten

Zoals gezegd wil KuCoin snel groeien en houden ze daarom de kosten voor gebruikers zo laag mogelijk. Waar je altijd wel mee te maken krijgt zijn (lage) kosten voor handelen en opnames. 

KuCoin is altijd transparant over de kosten en vermeldt deze duidelijk via je dashboard. 

kosten kucoin

Handelskosten bij KuCoin

De handelskosten bij KuCoin bedragen 0,1% van de prijs die je betaalt. Vergeleken met andere crypto exchanges zijn deze kosten aanzienlijk lager.

Een tip is om je transactiekosten met KCS te betalen, je betaalt dan slechts 0,88% kosten. Dat is een korting van ruim 20%. Om hiervan gebruik te maken moet je een aantal KCS coins in je wallet bij KuCoin hebben.

Extra korting op de handelskosten

Maar dat is niet alles, KuCoin werkt met nog meer kortingen in een aantal levels. Deze levels lopen van 0 tot en met 12. Hoe hoger, des te minder kosten je betaalt.

Het level dat je krijgt hangt onder andere af van het totaal aantal KCS coins in je wallet en je handelsvolume van de afgelopen maand. Je handelsvolume is de waarde van al je transacties (zowel koop als verkoop) bij elkaar opgeteld.

Kosten voor opnames en stortingen

Bij KuCoin betaal je geen kosten voor stortingen. Je betaalt wel voor het opnemen of versturen van cryptovaluta, afhankelijk van de soort valuta die je wilt versturen. Deze kosten variëren per soort en dag.

KuCoin beschikt over een speciale zoekmachine waarmee je per crypovaluta kunt zien wat de specifieke opnamekosten van dat moment zijn. 

Futures en Pool-X bij KuCoin

Bij KuCoin kun je meer dan alleen in cryptovaluta handelen. Twee mooie functionaliteiten voor mensen die net wat meer uit hun crypto tegoed willen halen is de handel in futures. Via Pool-X kun je staken en minen.

Pool-X

KuCoin futures

Futures zijn een geweldige manier om veel winst op je aankopen te maken. Hier hoort uiteraard ook meer risico bij, maar de mogelijkheid is er. Een future is een contract waarin je afspreekt een bepaalde coin op een bepaald moment in de toekomst te kopen of te verkopen. Deze constructies kennen we al in de aandelenhandel, maar is al enige tijd ook bij crypto mogelijk. Via KuCoin handel je er eenvoudig in.

Het mooie is dat je geen groot kapitaal nodig hebt om toch voor een groot bedrag te handelen. Op KuCoin kun je handelen met een hefboom tot 100x! Dit wordt ook wel leveraged trading genoemd. Iets om zeker eens naar te kijken en meer over te leren als je dit interessant vindt klinken.

Staking op KuCoin

Door je cryptotegeoed te staken via Pool-X, verdien je een mooi passief inkomen met een rente die je bij de bank tegenwoordig niet meer krijgt. Afhankelijk van de munt loopt het gemiddelde stakingrendement op tot zo’n 20%. Op deze manier krijg je op regelmatige basis een leuk bedrag uitgekeerd. 

Bij KuCoin vind je deze optie onder ‘financieren’ en vervolgens op het menu-item ‘Pool-X’. Je wordt dan doorgeleid naar alle stakingmogelijkheden en ziet de jaaropbrengsten duidelijk in beeld. Je hebt de keuze uit flexibel staken, of je tegoed voor een bepaalde periode vast te zetten. Hoe langer je jouw tegoed vastzet, des te hoger het rentepercentage. 

Uniek! KuCoin Trading bot

Een unieke functie binnen KuCoin is de trading bot. Dat is een systeem dat op basis van jouw eisen automatisch koopt en verkoopt. Op die manier hoef je niet constant achter je computer stand-by te zitten. Interessant om eens te proberen. Op internet vind je veel verschillende instellingen, waarmee je kunt experimenteren.

Voordelen van KuCoin

 • Erg gebruiksvriendelijk
 • Grote verscheidenheid aan coins (meer dan 350!)
 • Lage aan- en verkoopkosten
 • Mooie kortingen en bonussen wanneer je KCS in bezit hebt
 • Veel kansrijke munten te koop voordat ze hard gaan stijgen
 • Alles-in-één-platform (trading, futures, staking)
 • Unieke tradingbot automatiseert je trades

Conclusie

KuCoin is een veilige exchange met een groot aanbod verschillende cryptocurrencies. Dankzij de grote handelsvolumes kun je er snel traden en zijn de tarieven laag. Registreren is in een paar minuten geregeld en zelfs zonder uitgebreide verificatie zijn de limieten hoog.

Zonder verificatie kun je jezelf tot wel 5 BTC (ruim 300.000 euro) laten uitbetalen. Per dag mag je tot 2000 dollar verhandelen. 

Kortom, wanneer je op zoek bent naar een grote exchange met weinig verificatieverplichtingen en veel mogelijkheden, dan zit je bij KuCoin helemaal goed.

Ook zorgt de eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface ervoor dat je snel geavanceerde functies zoals de handel in futures en de trading bot onder de knie krijgt. Op die manier haal je nog meer uit je cryptotegoed.

Zeker proberen dus! Meld je aan en krijg een welkomstcadeau tot 500 dollar!