• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Limit order plaatsen op ByBit? Check dit handige stappenplan!
juli 3, 2022

Wil je weten hoe een limit order plaatsen op Bybit? Ik laat je aan de hand van een kort stappenplan zien hoe je snel en simpel een limit order plaatst op ByBit en wat de voordelen ervan zijn.

ByBit is namelijk hard op weg de grootste crypto exchange te worden. Inmiddels is het ook mijn favoriet, vooral dankzij de uitgebreide leveragemogelijkheden die deze beurs biedt.

Een van de meest essentiële handelingen is het plaatsen van een order. Dat kan zowel een koop- of verkooporder zijn. Daarbij heb je in de basis twee keuzes: je plaatst een market of een limit order.

Wat is een limit order?

Wanneer je crypto koopt (of verkoopt), dan heb je daarbij de keuze tussen een market order of een limit order. Door een limit order te plaatsen, bepaal je van tevoren hoeveel en voor welke prijs je jouw crypto wilt kopen.

Praktijkvoorbeeld limit order

Stel, je wilt 10 Ethereum kopen voor een prijs van 1000 dollar. Op dat moment staat de koers nog op 1050 dollar. Wanneer je jouw order plaatst, komt deze in het order book te staan. Zodra de koers 1000 dollar aantikt, wordt je order uitgevoerd.

Hetzelfde geldt voor een verkooporder. Stel je hebt dezelfde 10 Ethereum eerder gekocht voor 1000 dollar, dan kun je alvast een limit order aanmaken voor een verkoop op bijvoorbeeld 1100 dollar. Op die manier neem je automatisch winst en hoef je er niet meer naar om te kijken.

Waarom zou je niet gewoon een market order plaatsen?

Een market order betekent dat je altijd de actuele prijs op de markt betaalt. Dat is meestal de  gemakkelijkste optie, maar heeft wel twee grote nadelen. Het betekent namelijk dat je niet altijd de beste prijs voor je coins betaalt of ontvangt.

Actuele prijs afhankelijk van orderboek

De actuele prijs is namelijk afhankelijk van het orderboek, dat gevuld is met de limit orders van andere traders. Zeker wanneer de vraag of juist het aanbod hoog is, betaal je daarom soms ineens veel meer dan je eigenlijk zou willen, of is de verkoopprijs lager dan je zou verwachten.

orderbook bybit

6x lagere fees voor limit order op ByBit!

Bovendien betaal je voor een market order veel hogere transactiekosten (0,06%), vergeleken met een limit order (slechts 0,01%). Het verschil tussen de fees bij een market en limit order, worden ook wel de taker en maker fees genoemd. De fees op ByBuit zijn al laag, maar slechts 0,01% voor een limit order is echt goed.

Kortom, reden genoeg om in bijna alle gevallen voor een limit order te kiezen, behalve wanneer je echt een grote kans ziet, of bijvoorbeeld op heel korte termijn handelt.

Limit order plaatsen op ByBit

Hoe plaats je een limit order op ByBit? Volg het onderstaande stappenplan:

limit order op bybit
  • Stap 1: Log in op ByBit en ga naar het tradingscherm (afhankelijk van welke coin je wilt kopen)
  • Stap 2: Kies ‘Limit’ bij de opties ‘Limit, Market en Conditional’
  • Stap 3: De huidige koers staat vooraf ingevuld. Bij een kooporder kun je deze prijs verlagen, bij een verkooporder juist verhogen. Voer de koers in waarvoor je wilt kopen of verkopen.
  • Stap 4: Vul onder het limit-bedrag het aantal coins in dat je wilt kopen.
  • Stap 5: Klik op de groene knop met ‘Buy’.
  • Stap 6: Wacht tot je order wordt uitgevoerd. Je kunt je actuele orders altijd inzien via het scherm links onder in beeld: ‘Current orders, Limit & market orders’
actuele limit orders op bybit

Limit order met leverage voor sneller resultaat

In het voorbeeld hierboven handel ik via Spot trading op Bybit. Dat betekent dat je crypto zoals Bitcoin of Ethereum koopt voor de waarde van je tegoed. Wanneer je verkoopt is je winst het verschil in prijs. Ethereum kopen voor 1000 dollar en verkopen voor 1100 levert je dan voor aftrek van handelskosten 100 dollar op.

Hefboom

Via ByBit kun je ook handelen met leverage, oftewel een hefboom. Voor 1000 euro kopen, met een hefboom van 10x, betekent dat je voor 10.000 euro aan Ethereum aanschaft, met je oorspronkelijke inleg van slechts 1000 dollar. Wanneer de koers zoals in het voorbeeld hierboven stijgt naar 1100 dollar, betekent dat geen winst van 100, maar 1000 dollar!

Zelf handel ik alleen nog maar met leverage, wat bij ByBit bijna net zo eenvoudig is als Spot trading. Zeker de moeite waard om te proberen dus!

Aanmelden bij Bibit? Nu met signup bonus tot 4050 dollar!

Wil je ook traden met hefboom en het gemak van limit orders op ByBit ervaren? Corné heeft bij ByBit geregeld dat je via hem een bonus krijgt bij het aanmelden. ByBit is momenteel by far mijn favoriete exchange.

De kosten zijn hier het laagste, ze hebben veel trading pairs en daarnaast een heel overzichtelijk en makkelijk te gebruiken platform en je kunt er met hoge leverage traden. Als je crypto wil traden en op de meest eenvoudige manier limit orders wilt plaatsen, is dit wat mij betreft absoluut de exchange om te kiezen.

En aanmelden is momenteel extra interessant, want via de onderstaande knop krijg je tot $4050 aan sign-up bonus cadeau! Zeker even checken dus.