• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Limit orders nu beschikbaar in de Bitvavo app. Crypto traden nog gemakkelijker!
augustus 25, 2022

Sinds deze week is het nog aantrekkelijker en gemakkelijker om crypto te traden. De grootste en populairste crypto exchange van Nederland heeft namelijk de optie om limit orders te plaatsen toegevoegd in hun mobiele app. Dat is handig en maakt het kopen en verkopen van crypto meteen een stuk leuker. 

De Bitvavo app limit orders maken het mogelijk om jouw trades voor een groot deel te automatiseren, zonder dat je de hele tijd de koers in de gaten hoeft te houden. Heel interessant dus!

Limit orders in de Bitvavo app

Bitvavo heeft succesvol een belangrijke en grote update in hun app doorgevoerd. Veel mensen wachtten al een tijd op de mogelijkheid om limit orders via de Bitvavo app te kunnen uitvoeren.

Met de app was het natuurlijk al heel handig om onderweg te traden, maar daar komt nu de mogelijkheid bij om zelf je gewenste koop- of verkoopkoers te bepalen. En dat is ideaal om op een eventuele daling of stijging te anticiperen. 

Wat zijn limit orders precies?

Wanneer je crypto koopt (of verkoopt), dan heb je daarbij de keuze tussen een market order of een limit order. Voorheen kon je bij Bitvavo in de app alleen market orders plaatsen. Dat betekende dat je alleen voor de huidige koers van een coin koopt of verkoopt. 

Limit buy

Bij een limit order, bepaal je van tevoren hoeveel en voor welke prijs je jouw crypto wilt kopen. Stel, je wilt 10 Ethereum kopen voor een prijs van 1500 dollar. Op dat moment staat de koers nog op 1650 dollar.

Wanneer je jouw order plaatst, komt deze in het orderboek te staan. Zodra de koers 1500 dollar aantikt, wordt je order automatisch uitgevoerd.

Limit sell

Hetzelfde geldt voor een verkooporder. Stel je hebt dezelfde 10 Ethereum eerder gekocht voor 1500 dollar, dan kun je alvast een limit order aanmaken voor een verkoop op bijvoorbeeld 2000 dollar. Op die manier neem je automatisch winst en hoef je er niet meer naar om te kijken.

bitvavo app logo

Voordelen van limit orders

Dankzij limit orders in de Bitvavo app hoef je niet meer te wachten totdat de koers een bepaalde prijs bereikt. Stel dat je Bitcoin wilt kopen, maar wel 100 dollar onder de huidige koers, dan maak je eenvoudig een kooporder aan, waarbij je jouw kooplimiet 100 dollar onder de actuele Bitcoin-koers zet.

Zodra Bitcoin die gewenste koers aantikt, wordt jouw order uitgevoerd. In de tussentijd heb je er geen omkijken naar en doe je gewoon waar je mee bezig bent. 

Handig inspelen op de trend

Limit orders zijn erg handig voor traders. Zie je bijvoorbeeld dat de koers zich in een trendkanaal beweegt? Dan schiet je alvast een kooporder in op de support, de koers aan de onderkant van het kanaal. Andersom geldt trouwens hetzelfde. 

Limit orders werken namelijk zowel voor koop- als verkooporders. Je kunt dus bijvoorbeeld een limit order instellen en gewoon gaan slapen. Als de koers ‘s nachts jouw limiet heeft aangetikt, dan zijn jouw coins automatisch verkocht. Je hoeft dus niet steeds te kijken hoe de koers zich ‘s nachts ontwikkelt.

Onafhankelijk van tijd en plaats

Het grootste voordeel van een limit order is dus dat je vooral zelf bepaalt voor welke koers jij je coins koopt of verkoopt, onafhankelijk van de tijd en plaats in de wereld. En dat geeft de Bitvavo app dus ineens ontzettend veel meer gebruiksgemak en mogelijkheden. 

Bescherming tegen verliezen

Met limit orders kun je jezelf trouwens meteen ook goed beschermen tegen onverwachte koersdalingen of -stijgingen, die je een verlies zouden opleveren als je de koers niet in de gaten zou houden. Het mes snijdt daarmee aan twee kanten.

cryptokoersen-stijgen-dalen

Verdere uitbreiding in de toekomst

Bitvavo laat weten dat de app met de grote update nu ook klaar is om toekomstige functionaliteit nog sneller en gemakkelijker te kunnen toevoegen. Onder de motorkap is er dus ook aardig wat veranderd.

Good ‘Til Canceled

Wat betreft limit orders ondersteunt Bitvavo alleen zogenaamde ‘Good ‘Til Canceled’ (GTC) limit orders, wat betekent dat je order net zolang in het orderboek liggen totdat de order is uitgevoerd, of je de order zelf annuleert (canceled).

Leverage trading

Ook is het op dit moment nog niet mogelijk om in de Bitvavo app te kiezen voor leverage trading, oftewel traden met een hefboom van 2x, 3x, 5x, 10, 50x of meer. Wil je dat wel? Dan raad ik je aan om eens een kijkje te nemen bij ByBit.

Stappenplan limiet order plaatsen in de Bitvavo app

Hoe werkt het plaatsen van limit orders in de Bitvavo app dan precies? Erg eenvoudig: in slechts vijf stappen is jouw order geplaatst:

  • Stap #1: Open de Bitvavo app en klik op de digitale valuta die je wilt kopen.
  • Stap #2: Klik op ‘Kopen’.
  • Stap #3: Klik op ‘Geavanceerd’ om naar het Limiet-orderscherm te gaan.
  • Stap #4: In het Limiet-orderscherm kun je vervolgens drie velden invullen. Daarvan is alleen de limietprijs verplicht. Optioneel vul je ook een hoeveelheid, of een totaalbedrag in.
bitvavo app limit order
  • Stap #5: Alles naar wens? Controleer je order in het overzicht en bevestig je kooporder.

Meer weten? Een meer uitgebreide uitleg vind je op de supportpagina voor het plaatsen van limit orders op de site van Bitvavo zelf.

Heb je al wel een Bitvavo account, maar de vernieuwde Bitvavo app nog niet geïnstalleerd? Je vindt de officiële Bitvavo app in de Google Play store en Apple Store. Gebruik de links ook om je bestaande Bitvavo app te updaten naar de laatste versie die limit orders ondersteunt.

Heb je nog geen Bitvavo account? Maak er dan via de knop hieronder gratis een aan en je krijgt meteen toegang tot de app. Ook koop je eerste crypto gemakkelijk en binnen een paar minuten via iDEAL.