• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Is Litecoin (LTC) het investeren waard? 5 redenen voor een nieuwe Litecoin stijging in 2023!
december 1, 2022

In Litecoin investeren in 2023? Litecoin wordt door veel mensen overgeslagen als interessante coin om in te investeren. Maar is dat wel terecht?

Litecoin is aan het klimmen op de wereldranglijst wat betreft marktkapitalisatie en staat momenteel op de 12e plaats. Op 30 oktober stond Litecoin nog op de 21e plek. Check de onderstaande redenen warom Litecoin volgens mij het komende jaar een goede investering is!

Litecoin weet zich te handhaven in onzekere tijden

Nu zijn veel populaire coins zoals Solana, FTT (de coin van FTX exchange) natuurlijk flink gezakt en hebben ze andere currencies naar beneden getrokken, maar Litecoin blijft stevig staan en versterkt zijn positie als betrouwbare en solide investering. Zelfs in tijden van veel negativiteit weet Litecoin zich te handhaven. 

Groot succes sinds 2011

Litecoin (LTC) is een coin die sinds 2011 veel succes heeft gezien, hij steeg van zo’n 3 dollar in 2017 naar een piek van meer dan 300 dollar (x100!) en lijkt al een aantal jaren uitgebodemd tussen 50 en 70 dollar.

Toch lijkt Litecoin tussen alle andere nieuwe altcoins inmiddels een beetje weg lijkt gezakt. Desondanks zijn er veel redenen waarom Litecoin zijn naam als het zilver onder de cryptocurrencies in de toekomst waar kan maken! 

litecoin bitcoin

Waardeopslag vs. betaalmiddel

Litecoin werd opgericht als aanvulling op bitcoin, want waar bitcoin meer als waardeopslag wordt gezien, is Litecoin een echt betaalmiddel met een betere transactiedoorvoer, hogere snelheid en lagere kosten. Litecoin was en is dus een van de eerste altcoins, nog voor Ethereum, de huidige nummer 2 altcoin.

Sourcecode van Bitcoin

Litecoin is zelfs gemaakt op basis van een kopie van de sourcecode van Bitcoin. Bovendien is de maker en bedenker van Litecoin geen anoniem persoon of organisatie, maar was hij tot 2018 juist heel actief via social media en blogs.

De naam van deze man is Charlie Lee, een voormalig Google-medewerker die een soort light-versie van bitcoin wilde maken. Vandaar ook de naam Litecoin (LTC).

In tegenstelling tot het maximale aantal bitcoins van 21 miljoen, zijn er maximaal 4x zoveel Litecoins. 84 miljoen dus. Toevallig is Litecoin ook vier keer zo snel als bitcoin.

Litecoin kopen of niet?

Hoewel Litecoin sinds de opkomst van veel andere altcoins zijn glans een beetje verloren lijkt te zijn, vind ik Litecoin nog steeds een heel aantrekkelijke coin. Eigenlijk verdient Litecoin het om als een van de eerste cryptocurrencies qua market cap en prijs veel hoger te staan. 

litecoin logo

5 redenen waarom Litecoin kopen nu een goede investering is

En wanneer je de functionaliteit van Litecoin vergelijkt met Bitcoin, is Litecoin gewoon beter. Toch is de koers zeker vergeleken met Bitcoin wel behoorlijk achtergebleven.

Het is tijd voor een opleving, waarbij Litecoin nieuwe records zal breken. Maar daarvoor moet er wel echt iets gebeuren, iets dat de vonk voor een explosie zal zijn. Op dit moment zijn er een aantal van deze punten, die daarvoor kunnen zorgen. Ik zet ze voor je op een rij:

Reden #1: De markt zoekt stabiliteit in Litecoin

Litecoin is een van de eerste cryptocurrencies en werd uitgebracht in oktober 2011, waardoor het naast Bitcoin een echte first mover is. Deze lange levensduur is niet onopgemerkt gebleven.

De heropleving van LTC is waarschijnlijk een gevolg van investeerders die op zoek zijn naar stabiliteit in een chaotische markt.

Reden #2: Aantal LTC-wallets gaat aantal Ethereum-wallets overtreffen

On-chain data laten zien dat het aantal Litecoin wallet adressen gestaag blijft groeien. Aan het begin van het jaar bedroeg het aantal ongeveer 117 miljoen wallets, tegenover ongeveer 166 miljoen LTC-wallets op dit moment.

Dat is een gigantische stijging. Als deze trend doorzet, zal het aantal Litecoin-wallets tegen het einde van het jaar de Ethereum-wallets overtreffen.

ethereum merge succes

Reden #3: Regulering in Amerika kan goed zijn voor Litecoin

De ineenstorting van FTX Exchange en alle effecten die dat op cryptocurrencies en grote investeerders heeft gehad, zorgt ook voor de wens op meer regulering van de markt. Hier is een grote rol voor de verschillende overheden neergelegd. 

In een interview zei senator Cynthia Lummis dat de mislukking van FTX de behoefte aan meer regulering in de ontluikende crypto-industrie benadrukt. Ze voerde aan dat klanten zoals zijzelf, die crypto-wallets gebruiken om hun digitale activa op te slaan en deze niet actief verhandelen, niet meer toezicht nodig hebben, maar dat het vooral strengere regels voor crypto exchanges zijn die het verschil moeten maken.

Nu hebben veel mensen die zich met crypto bezighouden een hekel aan regulering door overheden, maar voor Litecoin en de veiligheid van je investeringen op exchanges is het stiekem erg goed nieuws. 

Check this:

Reden #4: LTC halving in het vooruitzicht

Cryptocurrencies zoals Bitcoin en Litecoin hebben elke ongeveer vier jaar een zogenaamd ‘halving’-event, waarbij het minen van de coin ineens een keer zo moeilijk wordt. De Litecoin halving is een manier om de inflatie van Litecoin te beperken. 

Toen Litecoin begon in 2011, was de block reward 50 Litecoins per gemined block. Na de eerste halving werd dit gehalveerd naar 25 LTC per block. Doordat het steeds lastiger wordt om Litecoin te minen, geeft dat de coin meer waarde. 

Uit het verleden blijkt dat het kopen van Litecoin 500 dagen voor de halving een perfect moment is. Op dat moment zit je meestal op de bodem en maak je over anderhalf jaar een mooie winst. Dit kan voor een hype zorgen en de prijzen laten stijgen.

Reden #5: Koersgrafiek toont mooie kansen!

Op de wekelijkse grafiek zie je dat de koers van Litecoin afketste op de 50 day moving average. Dat is een bearish signaal, maar geeft een mooie kans om Litecoin binnenkort goedkoop in te kopen. Het eerste moment ligt rond 72 dollar en mocht Ltecoin daar nog doorheen zakken, dan is LTC op 65 dollar echt een mooie koop. De kans is groot dat er dan een bounce aankomt en je mooie winsten kunt realiseren.

In de video en LTC technische analyse hieronder legt Corné je meer uit over deze prijsactie en hoe je daar het beste op inspeelt.

Conclusie: Litecoin kopen?

Wanneer je Litecoin naast bitcoin ziet als een van de twee klassieke cryptomunten, het zilver of kleine broertje van BTC, dan heeft Litecoin nog een behoorlijke inhaalslag te maken. Maar niet alleen dat, na de ineenstorting van FTX en andere grote partijen, blijkt Litecoin een stille reus en betrouware investering. Iets wat in de huidige tijd heel interessant is.

Mijn gevoel zegt namelijk dat we er met de ineenstorting van Celsius Network, Terra Luna, en FTT door het faillissement van FTX Exchange met en nu ook BlockFi de rust nog lang niet is teruggekeerd. Het is wachten op het faillissement van Genesis, waarna nog meer partijen en coins als een kaartenhuis zullen instorten.

Op dat moment lijkt Litecoin een rots in de branding. Bovendien dragen de aankomende halving, de regulering van crypto en de explosieve groei van het aantal LTC-wallets bij aan een positieve ontwikkeling op de koers in de toekomst.

Kortom, reden waarom ik een mooi aantal LTC in mijn portfolio aanhoud! Ook Litecoin kopen? Via Nederlands grootste en veiligste crypto exchange Bitvavo koop je eenvoudig via iDEAL en binnen een paar minuten Litecoin!