Litecoin kopen? De meeste mensen die sinds 2017 en eerder met crypto bezig zijn, herkennen vast de uitspraak “Bitcoin is goud, Litecoin is zilver”. Of je hebt in ieder geval gehoord dat Bitcoin ook wel het digitale goud wordt genoemd.

Ten opzichte van de grootste cryptocurrency van de wereld mag je Litecoin zeker zien als het zilver onder de cryptocurrencies.

Maar gaat Litecoin nog een grote move en inhaalslag maken? Of streven nieuwere altcoins Litecoin voorbij? Reden genoeg om er eens in te duiken! 

Groot succes sinds 2011

Litecoin (LTC) is een coin die sinds 2011 veel succes heeft gezien, hij steeg van zo’n 3 dollar in 2017 naar een piek van meer dan 300 dollar (x100!) en blijft nu al bijna drie jaar gemiddeld tussen 70 en 150 dollar waard.

Toch lijkt Litecoin tussen alle andere nieuwe altcoins inmiddels een beetje weg lijkt gezakt. Desondanks zijn er veel redenen waarom Litecoin zijn naam als het zilver onder de cryptocurrencies in de toekomst waar kan maken!

litecoin logo

De oorsprong van Litecoin

Litecoin (LTC) werd in hetzelfde jaar als bitcoin in 2011 gecreëerd. Daarmee is het in die zin echt een van de eerste cryptocurrencies. Toen ik in die jaren tijd overwoog om in crypto te stappen kon je eigenlijk alleen maar kiezen tussen bitcoin en litecoin.

Litecoin als betaalmiddel

Meer was er (nog) niet. Litecoin werd opgericht als aanvulling op bitcoin, want waar bitcoin meer als waardeopslag wordt gezien, is Litecoin een echt betaalmiddel met een betere transactiedoorvoer, hogere snelheid en lagere kosten. Litecoin was en is dus een van de eerste altcoins, nog voor Ethereum, de huidige nummer 2 altcoin.

Sourcecode van bitocin

Litecoin is zelfs gemaakt op basis van een kopie van de sourcecode van Bitcoin. Bovendien is de maker en bedenker van Litecoin geen anoniem persoon of organisatie, maar was hij tot 2018 juist heel actief via social media en blogs.

De naam van deze man is Charlie Lee, een voormalig Google-medewerker die een soort light-versie van bitcoin wilde maken. Vandaar ook de naam Litecoin (LTC).

In tegenstelling tot het maximale aantal bitcoins van 21 miljoen, zijn er maximaal 4x zoveel Litecoins. 84 miljoen dus. Toevallig is Litecoin ook vier keer zo snel als bitcoin.

litecoin bitcoin

Litecoin kopen of niet?

Hoewel Litecoin sinds de opkomst van veel andere altcoins zijn glans een beetje verloren lijkt te zijn, vind ik Litecoin nog steeds een heel aantrekkelijke coin. Eigenlijk verdient Litecoin het om als een van de eerste cryptocurrencies qua market cap en prijs veel hoger te staan. 

Litecoin is eigenlijk beter

En wanneer je de functionaliteit van Litecoin vergelijkt met Bitcoin, is Litecoin gewoon beter. Toch is de koers zeker vergeleken met Bitcoin wel behoorlijk achtergebleven. Het is tijd voor een opleving, waarbij Litecoin nieuwe records zal breken.

Inhaalspurt t.o.v. bitcoin in het vooruitzicht?

Persoonlijk denk ik dat het alleen een kwestie van tijd is, voordat Litecoin een inhaalspurt maakt en ‘gelijk’ komt te staan met Bitcoin: de waarde van Bitcoin, gedeeld door 4 dus. Bij de volgende bull-run zou dat weleens snel kunnen gaan!

Daar komt bij dat mensen de aanschaf van één Bitcoin psychologisch te duur gaan vinden. Men kijkt naar alternatieven, die hetzelfde kunnen doen. En daar komt Litecoin al snel in beeld. 

litecoin vs bitcoin

Mooie koopkans na correctie op de cryptomarkt

Nu de complete cryptomarkt al een aantal maanden een stevige correctie doormaakt, is het de tijd om te gaan shoppen voor nieuwe coins. Litecoin zou daarbij zeker in je portfolio moeten zitten.

Koersverwachting Litecoin

Ik verwacht dat de cryptomarkt in de tweede helft van 2022 weer herstelt en zelfs nieuwe records kan laten zien. Wat Litecoin betreft denk ik dat een koers van 200 dollar er zeker in zit en in 2023 verder zal stijgen naar minimaal 250 dollar.

Als je goed kijkt naar de grafiek van Litecoin kun je een soort golfbewegingen ontdekken, waarbij de bodem steeds hoger ligt. Een nieuwe all-time high komt als je zo kijkt in 2023 of 2024 en dan kan Litecoin dus weleens een heel goede keuze zijn!

litecoin koersverwachting

Conclusie

Wanneer je Litecoin naast bitcoin bovendien ziet als een van de twee klassieke cryptomunten, het zilver of kleine broertje van BTC, dan heeft Litecoin nog een behoorlijke inhaalslag te maken.

Aangezien er 4x meer Litecoins zullen zijn dan bitcoins, is het in die zin ook fair om te zeggen dat de koers van Litecoin 4x minder dan bitcoin zou moeten zijn. Bij een koers van ongeveer 30.000 dollar betekent dat een Litecoin-koers van 7.500 dollar! En de huidige koers? Ongeveer 70 dollar. Reken uit welke ruimte er nog zit.

Kortom, wat mij betreft zeker wat Litecoin kopen nu de koers zo aantrekkelijk is.

 

About the Author Thomas

Hi, Thomas hier! Ik investeer al jaren met veel interesse in cryptocurrency en schrijf hier ook graag over. Ik ben dan ook de nieuwe auteur op cornemarchand.nl om jou wekelijks van een vers artikel te voorzien!

Share your thoughts

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}