• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Kan LUNC naar 1 dollar? Nu LUNC kopen of niet?
december 6, 2023

LUNC naar 1 dollar? Luna Classic (LUNC) heeft de afgelopen maanden een indrukwekkende stijging laten zien. Binnen 30 dagen steeg de koers met meer dan 200%, naar een market cap van meer dan 1 miljard dollar. Met deze stijging van de koers rijst nu de vraag: nu LUNC kopen of niet?

En misschien wel interessanter, kan LUNC op korte termijn doorstomen naar een koers van de magische 1 dollar? In dit artikel lees je of dit een haalbaar en realistisch doel is, of dat je je verwachtingen misschien iets moet temperen.  

Wat is LUNC precies?

Terra Luna werd opgericht in Zuid-Korea door econoom Daniel Shin en computerwetenschapper Do Kwon. Het originele Terra-netwerk bevatte verschillende gedecentraliseerde projecten, waarvan de meest populaire en bekende TerraUSD (UST) en LUNA waren.

Met UST gekoppeld aan de Amerikaanse dollar via een algoritme, was het de bedoeling om de goedkeuring en adoptie door zowel bedrijven als particuliere investeerders te vergroten.

Maar in mei 2022 stortte de prijs in en werd de blockchain daarna in tweeën gesplitst. Dit resulteerde in een nieuw netwerk genaamd Terra 2.0, gebouwd zonder stablecoins, en een nieuwe LUNA-munt. Ondertussen werd Luna Classic (LUNC) gevormd op de vorige Terra-blockchain. En ondanks de grote crash en het feit dat er geen koppeling met de dollar meer is, blijft Luna Classic (LUNC) levend, doordat een grote community de cryptocurrency steunt en wil blijven ontwikkelen.

LUNC ontstond na de hard fork van de originele LUNA

LUNC is dus de munt die ten grondslag ligt aan het Terra 1.0-netwerk. Voordat het netwerk instortte, heette het LUNA. In een hard fork werd LUNA omgedoopt tot LUNC, terwijl LUNA verder ging op een Terra 2.0-netwerk. LUNC is dus de munt met alle prijsgeschiedenis van het originele Terra-netwerk.

LUNC voorspelling

Van 100 dollar naar een fractie van 1 dollarcent

Ooit stond LUNC op een prijs van ruim boven de 100 dollar. Tegenwoordig moeten we het doen met minder dan 1 cent. Toch lijkt het erop dat LUNC met alle nieuwe veranderingen nog steeds of wel juist daardoor een grote groep mensen aanspreekt.

Sterker nog, het lijkt erop dat veel cryptofans de huidige prijs als een extreem koopje zien. Zelfs als LUNC zelfs maar een fractie van de prijs kan terugclaimen die het ooit had, dan levert je dat gigantische rendementen op.

Waarom stijgt LUNC nu zo snel?

Er zijn een aantal redenen waarom LUNC in november en december  zo snel is gestegen:

#1: Belangrijke nieuwe upgrade

De trigger voor de snelle stijging van LUNC heeft het te danken aan verschillende positieve ontwikkelingen binnen de Terra Luna Classic-community. Ten eerste heeft maar liefst 90% van de community goedkeuring gegeven voor een belangrijke nieuwe upgrade, die gericht is op het oplossen van het sequence mismatch-probleem dat bepaalde validators had getroffen. Deze goedkeuring heeft het vertrouwen in LUNC versterkt.

#2: Voorstellen unaniem aangenomen

Bovendien is dit de eerste keer in maanden dat een voorstel met 100% unanimiteit werd aangenomen, wat de positieve stemming rondom LUNC verder heeft aangewakkerd. Er is op dit moment meer support van de community dan ooit tevoren.

#3: 250% meer handelsvolume

Er wordt veel meer gehandeld in LUNC, met een stijging van meer dan 250% van het handelsvolume. Dit geeft aan dat er meer interesse is in de coin.

Het LUNC burn mechanisme kan helpen de 1 cent te bereiken

Na de historische crash van het Terra-ecosysteem, werd het "Luna Classic burn tax" -mechanisme geïntroduceerd. In eerste instantie bedroeg het verbrandingspercentage 1,2%, wat betekent dat bij elke transactie 1,2% van de tokens naar een apart blockchain-adres ging.

Later besloot de gemeenschap het verbrandingspercentage te verlagen tot 0,2% om meer transacties te stimuleren, maar dit had weinig impact op de voorraad. In mei 2023 werd het burnpercentage weer verhoogd, met steun van crypto exchanges Binance en KuCoin, waar zelfs transacties buiten de blockchain bijdroegen aan het burnen van tokens.

Burnpercentage sneller omhoog?

Hoewel er meer dan 84 miljard LUNC-tokens zijn verbrand, zal het nog wel heel wat jaren duren voordat het enige impact heeft op de koers. Toch is de kans groot dat het burnpercentage behoorlijk naar boven bijgesteld zal worden, waardoor de impact op de koers sneller en groter zal zijn. Minder tokens betekent namelijk dat de totale market cap over minder coins hoeft te worden verspreid, waardoor de koers per LUNC stijgt.

LUNC prijsvoorspelling: wanneer gaat LUNC naar 1 dollar?

Terra Classic (LUNC) heeft indrukwekkende prestaties laten zien als een van de best presterende cryptocurrencies in het laatste kwartaal van 2023. Met een groei van meer dan 350% dit jaar alleen, richten veel investeerders zich nu op de 1 dollar als ultiem koersdoel. 

Maar is dat realistisch? In de video hieronder laat Corné je precies zien wat hij van LUNC verwacht. Technische analyse in combinatie met een realistische prijsvoorspelling op basis van de burn rate en toekomstige ontwikkelingen.

Conclusie: LUNC kopen of niet?

Misschien haal je wat winst met dit soort coins, maar stop niet al je geld erin. Het kan een leuk onderdeel zijn van je portfolio. Hoewel het heel onwaarschijnlijk is dat LUNC binnen 15 jaar, laat staan op korte termijn de 1 dollar aan zal tikken, kun je met dit soort coins wel zeker een mooi rendement halen. In 2023 had je met LUNC al bijna 4X je investering gehad.

Focus daarom vooral op de cryptocurrency’s met een echt nut en toekomst. Een deel investeren in LUNC als onderdeel van een hoger risico in je portfolio is natuurlijk altijd wel een goed idee. Hoger risico betekent vaak ook een kans op een hoger rendement.

LUNC kopen? Dat doe je gemakkelijk met iDEAL en binnen een paar minuten via mijn favoriete crypto exchange Bybit. Meld je via de knop hieronder aan en je krijgt op basis van je gestorte bedrag een mooie welkomstbonus.