• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 redenen waarom LUNC klaar is voor een nieuwe pump. Naar $1 in de toekomst?
september 30, 2022

Alle technische signalen staan momenteel gunstig voor LUNC, Luna Terra Classic. Is LUNC klaar voor een nieuwe pump? De ooit zo succesvolle coin is bezig met een comeback. Wel in een andere vorm, maar dat neemt niet weg dat het project opnieuw succesvol kan zijn.

Er zijn namelijk een aantal belangrijke nieuwe ontwikkelingen, die het uiteindelijk mogelijk kunnen maken dat LUNC misschien wel de kaap van 1 dollar zal bereiken!

De wederopstanding van LUNA en LUNC

LUNC staat de laatste maanden volop in de belangstelling. Waar iedereen had verwacht dat de coin een langzame dood zou sterven, is het tegendeel waar en lijken nieuwe records binnen handbereik.

Wat is LUNC precies?

LUNC is de munt die ten grondslag ligt aan het Terra 1.0-netwerk. Voordat het netwerk instortte, heette het LUNA. In een hard fork werd LUNA omgedoopt tot LUNC, terwijl LUNA verder ging op een Terra 2.0-netwerk. LUNC is dus de munt met alle prijsgeschiedenis van het originele Terra-netwerk.

Van 100 dollar naar 1 cent…

Ooit stond LUNC op een prijs van ruim boven de 100 dollar. Tegenwoordig moeten we het doen met minder dan 1 cent. Toch lijkt het erop dat LUNC met alle nieuwe veranderingen een grote groep mensen aanspreekt. 

Sterker nog, het lijkt erop dat veel cryptofans de huidige prijs als een extreem koopje zien. Zelfs als LUNC zelfs maar een fractie van de prijs kan terugclaimen die het ooit had, dan levert je dat letterlijk duizendvoudige rendementen op.

dollar cost averaging

Reden #1: Er is overeenstemming over het burnen van Luna Classis

Sinds september 2022 is er een mechanisme, waardoor een deel van de transactiekosten die je in LUNC betaalt worden vernietigd. Dat heeft tot doel om de totale market cap van LUNC beetje bij beetje aanzienlijk kleiner te maken. 

Doordat de totale marktkapitalisatie van LUNC daalt, geeft dat elke individuele Luna Classic token in principe meer waarde. Zo zijn er bijvoorbeeld ‘maar’ maximaal 21 miljoen Bitcoins. Als er miljarden van zouden zijn, dan was BTC nooit naar 20.000 dollar en verder gestegen.

Reden #2: Binance doet nu ook mee met de LUNC burn

Het team en de community achter Luna Classic zijn hard bezig om dit mechanisme door zoveel mogelijk exchanges te laten toepassen. Een belangrijke grote spelen in de cryptomarkt is Binance. In eerste instantie wilde Binance niet meewerken, maar na een succesvolle lobby van de community, heeft Binance alsnog besloten om zelfs alle handelskosten van LUNC op Binance te burnen.

binance-exchange

En dat is goed nieuws, want met de handelsvolumes op Binance versnelt het dalen van de totale market cap. Het burnen gebeurt door LUNC-tokens naar een speciaal LUNC burn-adres te sturen.

Reden #3: Gerucht dat de Lithosphere Blockchain 2,5 biljoen LUNC gaat verbranden

Na een tweet van @SuperLitho, krijgt de LUNC-community er vertrouwen in dat een enorme hoeveelheid LUNC zal worden verbrand door de Lithosphere blockchain. Dit netwerk en hun play-to-earn-games kunnen mogelijk een enorme hoeveelheid van het totaal aantal beschikbare LUNC-tokens verbranden. Zelf beweren ze dat ze mogelijk 2,5 van de totale 6.1 biljoen tokens kunnen verbranden. Als dat gebeurt, dan laat het gevolg voor de koers zich raden.

In combinatie met het verbrandingsmechanisme op de grote exchanges, kan de snelheid waarmee het aanbod van LUNC wordt verbrand snel toenemen. En dat is goed nieuws voor wie op dit moment in LUNC heeft geïnvesteerd.

Reden #4: Massale oproep voor opname van LUNC op Coinbase

Een andere grote crypto exchange is Coinbase. Vooral in Amerika is dit een gigantische speler. Veel LUNC-houders en fans zijn een online petitie gestart om Coinsbase te vragen om LUNC ook op te nemen in hun lijst met beschikbare coins. Wanneer dat gebeurt, zou dat een enorme boost betekenen voor de adoptie van LUNC. De drempel om LUNC te kopen wordt er namelijk veel lager door.

Twitter #CoinbaseListLUNC

Ook op Twitter is de hashtag #CoinbaseListLUNC inmiddels al een tijdje trending. Er zijn meer dan 100.000 tweets gepubliceerd met de hashtag. Omdat Coinbase graag luistert naar de wensen van hun gebruikers, is de verwachting dat de vermelding slechts een kwestie van tijd is. Ook dit zal een nieuwe impuls zijn voor een mooie koersstijging.

Of Coinbase LUNC daadwerkelijk toevoegt, blijft natuurlijk de vraag, maar alleen al de discussie erover leidt tot een stijging van het volume. Sinds de hashtag trending begon te worden, heeft LUNC een volumestijging van 40% en een prijsstijging van bijna 10% neergezet.

LUNC stijging

Reden #5: Technische indicatoren zien er goed uit

Terra Luna Classic blijft hogere toppen en hogere dalen op de prijsgrafieken met elkaar verbinden. Het bullish sentiment houdt aan, waarbij LUNC zelfs het belangrijke weerstandsniveau van $ 0,00029 heeft gebroken. Het ziet ernaar uit dat LUNC klaar is voor een verdere stijging.

Terra Luna Classic (LUNC) prijsvoorspelling

In de afgelopen week  is Terra Luna Classic met meer dan 20% in prijs gestegen, onder meer vanwege de genoemde redenen. Ik verwacht dat dat er nog veel meer in het vat zit. Op de korte termijn kan de koer gemakkelijk met nog 25% omhoog, afhankelijk van hoe de cryptomarkt in het algemeen zich beweegt.

Terra Luna Classic naar $1? Kan dit gebeuren en wanneer?

Maar kan Luna Classic uiteindelijk naar 1 dollar? Met al het nieuws over de coin burns, het positieve sentiment en investeerders die LUNC nu zien als gouden kans, lijkt het ooit onmogelijk gehouden niet meer zo onmogelijk! Bekijk wat Corné er in zijn video over vertelt.

Conclusie

De grens van 1 dollar lijkt daarbij de magische grens. Is die koers vergezocht? In eerste instantie werden mensen die schreeuwden dat LUNC naar 1 dollar zou gaan voor gek verklaard. Toch lijkt het koersdoel helemaal niet zo vreemd meer. Zeker in combinatie met de massale burn van LUNC-tokens, kon het weleens sneller gaan dan iedereen verwacht.

Je ziet nu al dat in relatief korte tijd al meer dan 0,1% van het totale circulerende aanbod is verbrand, zelfs nog voordat Binance aangaf ook mee te doen. De snelheid waarmee het totale aanbod LUNC verbrandt neemt dus alleen nog maar toe en geeft een bullish signaal.

Op de korte termijn kun je met gemak meerdere tientallen procenten winst maken. Voor de lange termijn (enkele jaren) lijkt de sky the limit en zou zelfs de $1 weleens realiteit kunnen worden!

Wil je jouw portfolio uitbreiden met Luna Classic? Koop je LUNC dan snel en gemakkelijk via iDEAL op Bitvavo, Nederlands grootste en meest betrouwbare crypto exchange.