• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 3 redenen waarom LUNC de komende maanden weleens hard kan gaan stijgen
februari 28, 2023

Kun je je de situatie rond LUNA en UST in 2022 nog herinneren? Het was een van de grote schokken die de cryptowereld op zijn grondvesten liet schudden. De crash leidde tot het onstaan van LUNC (Luna Classic). 

En hoewel de koers met meer dan 99% daalde, ziet de toekomst er voor LUNC op dit moment veelbelovend uit. Wordt LUNC de volgende miljonair maker? Een korte blik op de geschiedenis van LUNC en 3 redenen waarom LUNC kopen op dit moment weleens heel interessant zou kunnen zijn!

Een grote schok in 2022 biedt nu een mooie kans

Terra werd opgericht in 2018 en gelanceerd in 2019. Het idee achter Terra was om een blockchain te creëren die zichzelf presenteerde als zeker en stabiel, waardoor gebruikers en investeerders werden aangetrokken die anders wellicht helemaal niet in cryptocurrencies geïnteresseerd zouden zijn.

Terra is een blockchain-netwerk dat in mei 2022 veel aandacht kreeg toen de prijs van de cryptocurrency LUNA ineens daalde. Dit zorgde voor paniek in de crypto-wereld omdat Terra gebouwd was als een stablecoin-project, waardoor het eigenlijk onwrikbaar zou moeten zijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de plotselinge ondergang voor nog meer chaos zorgde.

terra luna kopen

Wat is LUNC precies?

Terra Luna werd opgericht in Zuid-Korea door econoom Daniel Shin en computerwetenschapper Do Kwon. Het originele Terra-netwerk bevatte verschillende gedecentraliseerde projecten, waarvan de meest populaire en bekende TerraUSD (UST) en LUNA waren.

Met UST gekoppeld aan de Amerikaanse dollar via een algoritme, was het de bedoeling om de goedkeuring en adoptie door zowel bedrijven als particuliere investeerders  te vergroten.

Terra 2.0

Maar in mei 2022 stortte de prijs in en werd de blockchain daarna in tweeën gesplitst. Dit resulteerde in een nieuw netwerk genaamd Terra 2.0, gebouwd zonder stablecoins, en een nieuwe LUNA-munt. Ondertussen werd Luna Classic (LUNC) gevormd op de vorige Terra-blockchain. En ondanks de grote crash en het feit dat er geen koppeling met de dollar meer is, blijft Luna Classic (LUNC) levend, doordat een grote community de cryptocurrency steunt en wil blijven ontwikkelen.

Terra Luna website

LUNC ontstond na de hard fork van de originele LUNA

LUNC is dus de munt die ten grondslag ligt aan het Terra 1.0-netwerk. Voordat het netwerk instortte, heette het LUNA. In een hard fork werd LUNA omgedoopt tot LUNC, terwijl LUNA verder ging op een Terra 2.0-netwerk. LUNC is dus de munt met alle prijsgeschiedenis van het originele Terra-netwerk.

Ooit 100 dollar…

Ooit stond LUNC op een prijs van ruim boven de 100 dollar. Tegenwoordig moeten we het doen met minder dan 1 cent. Toch lijkt het erop dat LUNC met alle nieuwe veranderingen nog steeds of wel juist daardoor een grote groep mensen aanspreekt. 

Sterker nog, het lijkt erop dat veel cryptofans de huidige prijs als een extreem koopje zien. Zelfs als LUNC zelfs maar een fractie van de prijs kan terugclaimen die het ooit had, dan levert je dat gigantische rendementen op.

koppeling dollar ust terra

De SEC bemoeit zich met Terraform Labs

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft Terraform Labs recent aangeklaagd. (Ook bij andere cryptocurrencies zoals XRP loopt een zaak). De SEC staat als autoriteit namelijk vrij kritisch tegenover crypto. 

Dat is vooral de reden waarom LUNC de laatste maand niet zo goed heeft gepresteerd, terwijl de rest van de markt een mooi herstel liet zien. Hoewel LUNC niets meer te maken heeft met het oude netwerk van Terra Luna, daalde de prijs. Maar dat biedt ook kansen. Want de aanklacht van de SEC zou geen ernstige gevolgen voor LUNC moeten hebben.

3 redenen voor een nieuwe impuls en koersstijging voor LUNC

Op dit moment zijn er drie belangrijke redenen waarom LUNC weleens aan de vooravond van een mooie bullrun zou kunnen staan. Ik bespreek ze hieronder.

Reden #1: Mogelijke ‘re-peg’ met de Amerikaanse dollar

Een zogenaamde ‘re-peg’ van LUNC houdt in dat er weer een koppeling met een de stablecoin (USTC) komt die altijd 1 dollar waard zal zijn. Ondanks dat er veel leden van de LUNC-community toch wat bezorgd zijn over de SEC en daarom liever geen herkoppeling van USTC aan de dollar willen, wordt er toch verwacht dat LUNC flink zal stijgen zodra deze koppeling officieel hersteld wordt. Dit zou volgens veel mensen alleen kunnen gebeuren als er ook veel LUNC tokens uit de circulatie worden gehaald.

dollar cost averaging

Reden #2: Binance Mega-burn?

En dat brengt me bij het volgende punt. Een goede manier om de prijs van een coin te verhogen, is het ‘burnen’ of verbranden van bestaande tokens. Want hoe minder coins er zijn, hoe hoger de waarde per coin, is daarbij de gedachte. En dat is precies wat de ontwikkelaars en de LUNC-community willen bereiken.

Hiervoor is eind februari een voorstel aangenomen. Exchange Binance gaat miljarden tokens burnen en verkleint daarmee de totale voorraad. Het burnen zal nog een lange tijd doorgaan, wat hoogstwaarschijnlijk een gunstige invloed op de prijs zal hebben.

Reden #3: LUNC biedt volgens technische analyse goede koopkansen

Wanneer je kijkt naar de koersgrafiek van LUNC, zie je dat de koers zich bij een belangrijk niveau bevindt. De prijs biedt mooie kansen voor een stijging, als deze boven de steun blijft. Wanneer de komende maanden het burnen doorgaat en de koppeling met de USTC wordt hersteld, zou LUNC zomaar 10x kunnen gaan. Een spannende tijd dus!

Check ook de uitgebreide technische analyse van Corné, waarin hij ook de mogelijke re-peg en Binance mega-burn bespreekt.

Conclusie

LUNC is nog lang niet dood. Het lijkt er zelfs op dat de koppeling met de dollar hersteld zal worden, wat nog meer nieuwe investeerders zal aantrekken. Zeker wanneer je weet dat deze currency ooit op meer dan 100 dollar stond, zou zelfs een herstel naar 10 cent of de magische 1 dollar al een geweldig rendement opleveren.

In combinatie met de plannen om veel van de totale voorraad LUNC te burnen, zal dat de waarde per token kunnen laten toenemen.

LUNC in je portfolio is in ieder geval een realistische kans op 10x of zelfs 100x return, zeker zodra een algehele bullmarkt LUNC een steuntje in de rug geeft. Tot die tijd, bouw je portfolio op en pluk de vruchten later!

Koop LUNC eenvoudig en snel met iDEAL via Bitvavo en je hebt je LUNC binnen een paar minuten op je account staan.