NEAR kopen? Near Protocol is een ontwikkelingsplatform waarmee je op de meest gebruiksvriendelijke manieren smart contracts en dApps bouwt. In combinatie met een sterke community komt het beste van de mogelijkheden van de blockchain, smart contracts en apps samen.

Inmiddels heeft NEAR een sterke positie in de wereldwijde crypto top 30 veroverd en is het daarmee een van de grootste cryptocurrencies, maar tegelijkertijd met nog veel ruimte voor groei. Kortom, een interessante coin met mooie kansen! 

Wat is Near Protocol precies?

NEAR is gebruiksvriendelijk platform om smart contracts te ontwikkelen en in die zin ook vooral wel te vergelijken met Ethereum. Naast het netwerk zelf, maken vooral de handige tools Near Protocol echt uniek.

Heb je zelf bijvoorbeeld weinig kennis over blockchaintechnologie, maar lijkt het je leuk om zelf een dApp of NFT te ontwikkelen? Dan doe je dat met de verschillende tools van Near Protocol heel gemakkelijk.

Gebruiksvriendelijkheid belangrijkste criterium tijdens ontwikkeling

Near Protocol is een ontwikkelingsplatform om dApps (decentralized applications) en DeFi (Decentralized Finance)-toepassingen te creëren. Het is vergelijkbaar met de mogelijkheden die Ethereum - de nummer twee cryptocurrency van de wereld - te bieden heeft. 

Met Near Protocol is dat alleen een stuk gemakkelijker en kun je zelfs als niet-programmeur of met weinig achtergrondkennis een mooie app of andere toepassing bouwen. Daarvoor biedt het platform allerlei tools om snel en eenvoudig dApps te kunnen ontwikkelen.

near kopen

Eenvoudig opschalen

En wordt je applicatie of toepassing een succes? Dan schaal je hem met NEAR eenvoudig op, zonder dat je daarvoor veel extra moeite hoeft te doen of extra kosten betaalt.

Wat maakt Near Protocol zo uniek?

Near Protocol is een platform van de nieuwste generatie. Daardoor zijn als het ware de kinderziektes van de oudere cryptocurrencies aangepakt en is het platform schaalbaarder en sneller dan ooit.

Met de snelheid zit het bij Near Protocol helemaal goed. Op dit moment kan het platform ongeveer 100.000 transacties per seconde verwerken. En dat niet alleen, want vergeet lange wachttijden zoals bij Bitcoin of Ethereum. Near Protocol voert de transactie meestal binnen een seconde uit.

Veel goedkoper!

Bovendien is het nog goedkoper ook. Sterker nog, de transactiekosten zijn gewoon te verwaarlozen, omdat het nagenoeg gratis is. Vergelijk dat maar eens bij transacties met Bitcoin of Ethereum, waar je soms meer dan enkele tientjes per transactie betaalt!

Daarnaast maakt Near Protocol de technologie van het ontwikkelingen van dApps en andere toepassingen binnen bereik voor mensen met weinig technische kennis. Dat helpt om een breder publiek te bereiken en draagt bij aan het succes van het platform.

Het team achter Near Protocol

Near Protocol werd opgericht door Alex Skidanov (voormalig werknemer van Google - Optimalisatie van Google Search) en Illia Polosukhin (Voormalig engineer bij Microsoft).

Inmiddels bestaat het complete team uit bijna 100 mensen in het hoofdkantoor in San Fransisco in de Verenigde Staten. De verdere ontwikkeling van Near Protocol gebeurt sinds eind 2020 vooral vanuit de community.

Er is geen centraal bestuur en iedereen mag aanpassingen aan het Near Protocol voorstellen. Het NEAR-forum is vervolgens de plek waar jouw idee wordt besproken en iedereen erop mag reageren.

Na de discussie volgt een stemronde en wordt het voorstel aangenomen of verworpen. Wanneer je NEAR-tokens hebt, geeft dat je het recht om mee te stemmen.

De NEAR cryptocurrency

Near Protocol is de blockchain zelf, maar NEAR is de eigen token van Near Protocol. Dit is de cryptocurrency die je gebruikt om transacties te betalen en bijvoorbeeld smart contracts te gebruiken. NEAR kopen doe je op de exchanges om erin te investeren of te traden.

Wanneer je NEAR in je bezit hebt, mag je bovendien deelnemen aan het bestuur van het NEAR-platform. Near Protocol is namelijk een vooral door de community beheerd platform. Hiervoor heeft Near Protocol een eigen bestuursforum, waar je alles vindt over de recente ontwikkelingen, stellingen en je zelfs eigen suggesties kunt aandragen.

near-kopen-website

CO2-neutrale currency

Een ander belangrijk aspect van NEAR is het streven naar klimaatneutraliteit. In 2022 en de jaren daarna is dat een belangrijk thema. Steeds meer mensen nemen het energieverbruik van een cryptocurrency mee in hun overweging om wel of niet in een bepaald project te investeren.

NEAR streeft naar een klimaatneutrale blockchain. En het energieverbruik dat er nog wel is, wordt gecompenseerd door het steunen van duurzame projecten.

NEAR kopen? Koersverwachting

Op het moment van schrijven staat NEAR op zo’n 1,66 dollar. Op 16 januari 2022 zette de koers een all time high neer van maar liefst ruim 20 dollar.

Persoonlijk verwacht ik dat de koers Bitcoin en de rest van de altcoins nog wel even zal volgen, maar dat een koers van minimaal 10 dollar er het komende jaar in 2023 zeker in zit!

Conclusie

NEAR is een veelbelovend project dankzij de enorme gebruiksvriendelijkheid, snelheid, schaalbaarheid en lage kosten. Bovendien zorgt de kracht van de betrokken NEAR-community voor steeds nieuwe innovatieve oplossingen en verbeteringen. Daarnaast zien steeds meer grote investeerders de kansen en mogelijkheden van Near Protocol, wat het vertrouwen verder versterkt en weer nieuwe investeerders aantrekt. 

Hoewel Near Protocol (nog) een stuk kleiner is dan Ethereum, beschikt NEAR over alle eigenschappen om zelfs Ethereum 2.0 te verslaan. 

Near kopen?

Near Protocol koop je eenvoudig met iDEAL via Bitvavo, de grootste en veiligste Nederlandse crypto exchange. Klik op de knop hieronder en je hebt binnen een paar minuten jouw eerste Near Protocol in je portfolio!

About the Author Thomas

Hi, Thomas hier! Ik investeer al jaren met veel interesse in cryptocurrency en schrijf hier ook graag over. Ik ben dan ook de nieuwe auteur op cornemarchand.nl om jou wekelijks van een vers artikel te voorzien!

Share your thoughts

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}