• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • NordVPN review en tutorial. Waarom ik alleen nog via een VPN internet
augustus 16, 2022

Overweeg je een VPN te gebruiken? Lees dan zeker deze NordVPN review en tutorial even. De laatste jaren ben ik namelijk bijna alleen nog online via een VPN, een ‘Virtual Private Network’, of eigenlijk simpelweg een beveiligde verbinding tussen je computer (of smartphone) en het internet. Het is niet meer dan een stukje software of een app, die zorgt voor enorme privacy en veel meer vrijheid. Je IP-adres is niet meer te traceren, waardoor de overheid, instanties of bedrijven niet meer kunnen zien waar je vandaan komt.

Echt anoniem surfen en downloaden dus en geen angst meer dat de autoriteiten ooit voor je deur staan, of je een claim aan je broek krijgt. Bovendien kun je met een VPN echt anoniem traden in cryptocurrencies, wanneer je gebruikmaakt van crypto exchanges zonder Know Your Customer-beleid (KYC). In dit artikel laat ik je alle voordelen van een VPN zien en leer je hoe je het in de praktijk instelt en gebruikt. Hiervoor gebruik ik mijn favoriet: NordVPN.

Extra beveiligingslaag

Een VPN is software die als het ware een extra veiligheidslaag aan je internetverbinding toevoegt, waardoor al je acties op internet veiliger en anoniemer worden.

Bovendien slaat een VPN niet op welke sites je allemaal bezoekt en versleutelt het alle gegevens die je verzendt. Daardoor is het voor derde partijen, waaronder je provider en welke andere partij, dan ook niet mogelijk om jouw surfgedrag te zien of onderscheppen.

Inloggen via een VPN zorgt zelfs voor een extra bescherming tegen malware, phishing en virussen.

vpn tunnel

Bescherm je online identiteit

Wanneer je niet via een VPN surft of online gaat, zien alle website-eigenaren en de autoriteiten eenvoudig wat je allemaal doet. Je sporen zijn onder meer via je IP-adres namelijk eenvoudig te achterhalen. Heb je bijvoorbeeld een keer muziek of een film gedownload?

Dan wil je niet dat je een brief met een dure copyright-claim of zelfs voor de rechter wordt gedaagd. Surfen en downloaden via een VPN voorkomt dit, doordat je via het IP-adres van de VPN-dienst online bent.

Geen privacy-issues meer

Door een VPN te gebruiken, bescherm je jouw identiteit en heb je dus geen privacy-issues meer. Niemand kan je meer volgen. Of dat nu een overheidsinstantie of de crypto exchange zelf is. Dit geldt dus ook voor hackers of andere kwaadwillende derde partijen.

Vanuit elke plek ter wereld

Je kunt zelfs kiezen vanuit welk land je zichtbaar wilt zijn. Dat is vooral handig wanneer sites het bekijken van content hebben afgeschermd voor alleen hun eigen land. Omdat ik zelf niet meer in Nederland, maar in Zweden woon, is het via een VPN heel eenvoudig om toch Nederlandse content te streamen.

Het kijken van Nederlandse video’s is vanuit het buitenland namelijk meestal afgeschermd. Een VPN lost al die problemen op. Ook ideaal dus als je op vakantie in het buitenland bent en gewoon Nederlandse streamingdiensten wilt gebruiken. Voor Netflix geldt trouwens hetzelfde.

netflix kijken met nordvpn

Overal Netflix kijken

Het Netflix-aanbod verschilt namelijk per land en regio. Vaak staat er op bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix een heel ander aanbod, wat je niet vindt bij je Nederlandse Netflix-account.

De oplossing is simpel: laat Netflix denken dat je vanuit Amerika surft en online bent en verander je locatie met een druk op de knop. Plotseling is er veel meer of andere Netflix content zichtbaar.

NordVPN is de beste VPN van dit moment

De laatste jaren is het aanbod VPN-diensten als paddenstoelen uit de grond geschoten. Het aanbod en de concurrentie is groot. Met een indrukwekkende lijst met functies, duizenden razendsnelle VPN-servers en de beste beveiliging voor je internetaansluiting, staat NordVPN in de meeste reviews overal bovenaan.

De voordelen van NordVPN

 • Razendsnelle VPN-verbindingssnelheid (goed voor downloaden, streamen en online gamen)
 • Keuze uit meer dan 5530 ultrasnelle servers van NordVPN in 59 landen over de hele wereld. (grootste netwerk van allemaal)
 • Veilig en privé online surfen, vermijd internetcensuur (geblokkeerde sites zoals The Pirate Bay weer toegankelijk)
 • Betrouwbaar
 • Ook te gebruiken op je tablet of smartphone
 • Zes gelijktijdige verbindingen
 • Blokkeert malware en advertenties

Hoe werkt NordVPN? In slechts 3 stappen:

Stap #1: Meld je aan bij NordVPN en installeer de software.

Stap #2: Maak verbinding met een server in het land van je voorkeur.

Stap #3: Surf of stream zoals je altijd deed.

NordVPN tutorial

In deze video zie je precies hoe je NordVPN download, installeert en gebruikt. Je kunt zelfs je router erop instellen.

VPN en crypto

De link met cryptocurrencies is vanwege de anonimiteit, privacy en veiligheid dus al gemaakt. Maar wat voegt een VPN nou toe op het gebied van crypto? Het is namelijk zo dat je op de meeste online crypto exchanges al jouw persoonlijke gegevens moet achterlaten, vaak zelfs een volledige kopie van je paspoort, je bankrekening(en), adres en veel meer.

Dat maakt het voor zowel de crypto exchanges als de autoriteiten vrij gemakkelijk om al je activiteiten bij te houden. Bovendien laat je met je IP-adres een heel spoor achter bij de crypto exchanges en internet provider.

Door een VPN te gebruiken, bescherm je jouw identiteit. Niemand kan je meer volgen. Of dat nu een overheidsinstantie of de crypto exchange zelf is. Maar het belangrijkste: dit geldt dus ook voor hackers of andere kwaadwillende derde partijen.

Waarom een VPN gebruiken bij het werken met crypto’s

De belangrijkste redenen waarom je bij het traden van cryptocurrencies via een VPN zou moeten inloggen zijn wat mij betreft:

 • Het verbergt je IP-adres, waardoor dat niet meer gebruikt kan worden voor analyses en tracking. Wanneer je gebruikmaakt van crypto exchanges zonder KYC, dan handel je echt volledig anoniem.
 • Een VPN slaat niet op welke sites je allemaal bezoekt.
 • Een VPN versleutelt alle gegevens die je verzendt, waardoor het voor anderen vrijwel onmogelijk is ze te onderscheppen. Daardoor wordt het handelen in crypto een stuk veiliger.
 • Het inloggen via een VPN zorgt voor een extra beveiligingslaag tegen cryptohackers, malware en phishing.

Kortom, met een VPN ben je vooral veiliger en voel (en ben) je veel vrijer op internet!

NordVPN is ook de beste VPN voor cryptotraders

Zelf maak ik gebruik van NordVPN, een van de beste en toch goedkoopste VPN’s die er bestaan. NordVPN is gevestigd in Panama. Dit land is geen onderdeel van de zogenaamde Five Eyes-landen.

De weinige gegevens die ze van je hebben, zullen dus nooit worden vrijgegeven. Verder is NordVPN een van de meest betrouwbare en geavanceerde VPN’s ter wereld. Er geldt namelijk een streng beleid dat er geen logs mogen worden bijgehouden.

NordVPN

Conclusie

Tegenwoordig is het gebruiken van een VPN steeds meer een must. Een VPN garandeert je privacy en zorgt voor een veel betere veiligheid. Het verbergt je IP-adres en zorgt op die manier voor echte anonimiteit op internet.

Bovendien maakt een VPN geblokkeerde websites weer toegankelijk. Denk hierbij aan de toegang tot torrentsites, of buitenlandse content. Met een VPN kun je jezelf voordoen alsof je afkomstig bent uit een land naar keuze.

De beste keuze voor crypto traders is naar mijn mening dus NordVPN. Goed, goedkoop en gegarandeerde anonimiteit zijn de grootste troeven. Ik zou zeggen, probeer het en laat je verrassen. Wedden dat je nooit meer anders wilt? Bekijk de aanbieding hieronder.