• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Nu Cardano kopen? 6 redenen waarom ADA gaat knallen!
november 8, 2023

Nu Cardano kopen? Cardano is de laatste weken bezig aan een grote opmars. Inmiddels is deze top 10 coin al met meer dan 50% gestegen en verwacht ik dat er nog een veel grotere prijsstijging zit aan te komen.

Is het nu tijd om ADA te kopen? Ik zet 6 redenen voor je op een rij!

Reden #1: Grote investeerders kopen weer

Cardano is de laatste tijd snel veel meer waard geworden. Deels komt dat doordat er veel meer gehandeld wordt met ADA, maar vooral ook omdat er duidelijk meer interesse is van grote partijen, ook wel ‘whales’ genoemd. Dit zijn mensen of groepen die heel veel crypto bezitten, maar ook steeds meer Cardano lijken te kopen.

Nog populairder

Dit maakt de munt nog populairder. Voor Cardano was er zelfs een stijging van 16% in grote transacties afgelopen week. Dit zou kunnen betekenen dat de waarde van Cardano nog verder gaat stijgen.

Nu Cardano kopen? Maak een account aan op Bybit en koop eenvoudig binnen een paar minuten ADA veilig en vertrouwd met iDEAL!

cardano kopen

Reden #2: Meer handelsvolume

De laatste weken zie je ook een duidelijk hoger handelsvolume bij Cardano. Dat wijst op een groeiende interesse van beleggers. Als meer mensen namelijk willen handelen, betekent dit vaak dat ze het een aantrekkelijke investering vinden. Bovendien maakt meer handel de markt 'liquider'. Dit betekent dat het makkelijker wordt om te kopen en te verkopen.

Groeiend vertrouwen

En het mooie, als het handelsvolume toeneemt door kopers die de markt betreden, kan de prijs stijgen door de toegenomen vraag. Maar belangrijker nog, een blijvende toename van het handelsvolume wijst op een groeiend vertrouwen in de toekomstige waarde van de cryptocurrency, wat de prijs van Cardano verder kan opdrijven.

Reden #3: Integratie van Cardano met AI belooft veel goeds voor de toekomst

Cardano heeft een visie om de prestaties van blockchain-netwerken te transformeren, en wil met behulp van AI transacties sneller en duurzamer maken. AI kan 'slimme contracten' nog slimmer maken door de geavanceerde voorspellingsanalyses van AI te gebruiken. (slimme contracten zijn de digitale overeenkomsten die automatisch uitgevoerd worden op de blockchain).

Dit zou de snelheid en de mogelijkheden van de gedecentraliseerde applicaties die op de blockchain draaien aanzienlijk kunnen verbeteren. AI en Cardano kunnen het ecosysteem van de coin dus nog veel efficiënter en innovatiever maken.

Top 5 AI coins

Reden #4: Midnight protocol

Het Cardano-netwerk groeit nog steeds snel, en dat komt deels door nieuwe projecten die erbij komen. Een van de belangrijkste nieuwe projecten is het Midnight Protocol. Dit is een slim systeem dat zorgt voor betere privacy, iets wat heel belangrijk is voor de nieuwe generatie van het internet, ook wel web3 genoemd.

Nog in ontwikkeling

Het project is nog in ontwikkeling, maar de organisatie achter Cardano heeft al een paar mensen gekozen die als eersten het nieuwe systeem mogen uitproberen. Het ziet ernaar uit dat binnenkort nog meer mensen dit mogen testen.

Reden #5: Gerucht: Gratis nieuwe tokens voor ADA-holders?

Er zijn geruchten dat iedereen die nu ADA in zijn bezit heeft een airdrop krijgt van DUST-tokens vanuit het Midnight Protocol dat ik hierboven noemde. Het houdt in dat je als bezitter dus gratis DUST-tokens krijgt, op basis van het aantal Cardano-coins dat je in je bezit hebt.

Alleen al dit gerucht heeft ook bijgedragen aan de prijsstijging van Cardano. Iedereen wacht nog op het officiële nieuws, maar het ziet er goed uit.

Ook profiteren van de airdrop en nu Cardano kopen? Maak een account aan op Bybit en koop eenvoudig binnen een paar minuten ADA veilig en vertrouwd met iDEAL!

Crypto staking passief inkomen

Reden #6: Cardano's staking wint aan populariteit

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun Cardano (ADA) munten te 'staken', een manier om bij te dragen aan de werking van de blockchain. Op dit moment is er nu ruim 8 miljard dollar aan ADA ingezet, wat neerkomt op bijna 23 miljard coins.

Cardano gebruikt een speciaal systeem, 'Ouroboros' genaamd, dat lijkt op het 'Proof-of-Stake'-model, maar dan met een eigen draai. ADA-bezitters kunnen hun munten toewijzen aan zogenaamde 'stake pools', waarmee ze het netwerk ondersteunen zonder zelf de transacties te hoeven bevestigen.

Kortom, een indrukwekkende 63% van alle beschikbare ADA-munten wordt nu gestaked, waarmee je ongeveer 3% aan rente per jaar ontvangt. Toegegeven, dat is natuurlijk niet heel veel, maar geeft wel aan dat er veel vertrouwen is in ADA en dat bijna iedereen de intentie heeft om zijn ADA langer vast te houden.

Is dit hét moment om Cardano te kopen?

Nu Cardano kopen? Check deze video van Corné waarin hij niet alleen zijn visie over Cardano met je deelt, maar aan de hand van technische analyse ook kijkt naar koersdoelen op de korte en langere termijn. 

Kan Cardano nu nog x10 gaan?

Cardano is de laatste maanden met meer dan 50% gestegen. Toch is dat nog maar het begin. Want sterker nog, Cardano kan wel x30 gaan! Meerdere analisten verwachten dat dit nog maar het begin is. De verwachting is dat, met de toenemende populariteit van gedecentraliseerde financiële toepassingen op het Cardano-platform, de waarde van de munt nog veel verder kan oplopen, misschien wel tot 30 keer de huidige prijs.

Stel je voor dat de hele cryptomarkt groeit tot een waarde van 10 biljoen dollar (wat goed mogelijk is bij een bullrun), dan zou Cardano daarvan een mooie 4% van kunnen uitmaken. Dat zou betekenen dat Cardano zou kunnen groeien naar een marktwaarde van 400 miljard dollar, enorm veel meer dan de huidige waarde van zo’n 13,5 miljard dollar. In dat scenario zou de prijs van Cardano kunnen oplopen tot wel 11 dollar per munt, een vermenigvuldiging van 30 keer de huidige waarde!

Nu Cardano kopen? Maak een account aan op Bybit en koop eenvoudig binnen een paar minuten ADA veilig en vertrouwd met iDEAL!

Conclusie

Is het tijd om Cardano te kopen? Wat mij betreft wel! Alle signalen wijzen erop dat Bitcoin en altcoins klaar zijn voor de volgende bullrun. Ook Cardano is uit zijn dalende trend gebroken, iets wat een signaal is dat er nog veel meer in het vat zit.

Bovendien is Cardano (ADA) een ‘blue chip’, cryptocurrency, wat betekent dat het een van de grootste en meest betrouwbare coins is die er bestaan. Zelfs bij een daling zal de koers later weer bijtrekken.

Positief beeld

En zeker met alle positieve ontwikkelingen en het feit dat meer grote investeerders ook Cardano kopen, ziet het beeld er gewoon zeer positief uit. En realiseer je dat zelfs na een stijging van 50% in een maand er nog veel meer mogelijk is.

Nu Cardano kopen?

Ook Cardano kopen? Dat doe je eenvoudig via iDEAL op Bybit, mijn favoriete crypto exchange. Meld je via de knop hieronder aan en je hebt jouw ADA binnen een paar minuten al in je bezit. Succes!