• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Chainlink analyse, nu kopen? Minstens 100% winst met LINK in 2024?
januari 16, 2024

Nu Chainlink kopen? Chainlink is een echte blue-chip cryptocurrency, oftewel een coin die al lange tijd tot de topmunten behoort en al jaren een stabiel en betrouwbaar onderdeel is van de cryptowereld.

Naar verwachting gaat Chainlink in 2024 zorgen voor een spektakel en kan de koers met gemak verdubbelen of meer. Tijd voor het laatste nieuws en een technische analyse van de koersgrafiek.

Wat is ChainLink (LINK) precies?

In het kort: Chainlink is op Ethereum gebouwd en verbindt smart contracts op blockchain-platforms met gegevens uit de echte wereld. De financiële sector gebruikt Chainlink om de prijsinformatie van verschillende valuta's, aandelen en grondstoffen naar smart contracts op de blockchain te brengen. Op die manier kunnen andere toepassingen gebruikmaken van realtime prijsdata.

Verzekeringswereld en energiesector

Ook de verzekeringssector gebruikt het al om automatisch betalingen uit te voeren aan verzekerden, als ze daar volgens het systeem recht op hebben. Chainlink wordt gebruikt om de gegevens te leveren die nodig zijn om deze verzekeringen te valideren en uit te voeren.

Daarnaast automatiseert Chainlink al meerdere processen in de energiesector en biedt het daarbij meer vertrouwen en transparantie dan traditionele systemen. Tegelijkertijd verbeteren ze de efficiëntie en nauwkeurigheid. Win-win dus! Van Chainlink gaan we nog veel horen!

Technische analyse Chainlink door Corné

In de onderstaande video vertelt Corné je alles over de laatste stand van zaken rondom Chainlink en wanneer je het beste kunt kopen om in 2024 maximaal te profiteren van de aankomende prijsstijging.

Direct Chainlink kopen? Dat doe je gemakkelijk en snel met iDEAL via Bitvavo, de populairste en 100% Nederlandse crypto exchange. Meld je aan en binnen een paar minuten heb jij je eerste LINK in je portfolio. Klik op de knop hieronder om naar Bitvavo te gaan.

Waarom is de kans groot dat Chainlink in 2024 verdubbelt?

De koersgragiek van Chainlink ziet er veelbelovend uit, waarover Corné je in de video hierboven meer vertelde. Maar ook andere signalen wijzen erop dat de prijs van Chainlink binnenkort gaat knallen.

#1: Chainlink-aanbod op de beurzen neemt stevig af

Waarom is dit relevant? Mensen halen het van de exchange af, omdat ze het niet van plan zijn te verkopen en te HODL’en. En dat is goed nieuws.

Deze afname geeft aan dat mensen hun LINK-tokens van de beurzen halen met de bedoeling om ze vast te houden in plaats van direct te verkopen. Dit is positief nieuws, omdat een verminderd aanbod op de beurzen zorgt voor minder verkoopdruk, wat vaak zorgt voor een stijging van de prijs.

Met andere woorden, wanneer mensen hun LINK vasthouden en niet actief proberen te verkopen, is dit vaak gunstig voor de koers van Chainlink.

chainlink kopen logo

#2: Chainlink prijsstijging onderdeel van de LINK-marktcyclus

Chainlink (LINK) maakt zich op voor de volgende fase. De cryptomarkt kent namelijk een soort cyclus met verschillende fases. De bekende technisch analist Richard Wyckoff, het brein achter de Wyckoff-methode, schetste deze vier regels en fases:

De Wyckoff-tradingmethode is een benadering van technische analyse die helpt bij het identificeren van kansen om te handelen in financiële markten, zoals aandelen of cryptocurrencies. Deze methode bestaat uit verschillende fasen en concepten. Hier is een eenvoudige uitleg van de verschillende fasen:

Accumulatiefase

In deze fase proberen grote spelers, zoals institutionele beleggers crypto tegen lage prijzen te kopen. Het lijkt erop dat de prijzen zijwaarts bewegen of zelfs dalen. Dit is het moment waarop slimme investeerders beginnen te kopen.

Markup-fase

Nadat de accumulatiefase voorbij is, begint de prijs te stijgen. Dit is wanneer de grote spelers hun gekochte activa beginnen te verkopen aan andere investeerders tegen hogere prijzen. Dit leidt tot een opwaartse trend.

Distributiefase

In deze fase beginnen de grote spelers hun crypto te verkopen aan degenen die het willen kopen. Dit zorgt ervoor dat de prijzen hoog blijven, maar er kunnen tekenen van zwakte verschijnen.

Markdown-fase

De prijzen beginnen te dalen, wat aangeeft dat er minder vraag is dan aanbod. Dit is het moment waarop slimme investeerders hun posities verlaten om verliezen te minimaliseren tijdens de onvermijdelijke correctie.

Deze cyclus herhaalt zich steeds. Chainlink zit in de accumulatiefase en lijkt zich klaar te maken voor de markup-fase, waarin LINK een mooie prijsstijging tegemoet kan zien. Ook de technische indicatoren ondersteunen dit.

#3: SWIFT gaat waarschijnlijk meer samenwerken met Chainlink

SWIFT is het wereldwijde betalingssysteem dat internationale betalingen mogelijk maakt. Op 31 augustus 2023 heeft SWIFT bekendgemaakt dat het met succes experimenten heeft uitgevoerd met blockchaintechnologie. Dit deed het bedrijf in partnerschap met Chainlink. Aan deze test deden ook een aantal grote internationale banken mee, waaronder ANZ, BNP Paribas en Lloyds Banking Group.

Gaat chainlink stijgen

Ze gebruikten niet alleen Chainlink als cryptocurrency voor het doen van de overboekingen, maar keken ook naar de mogelijkheid om interoperabiliteit tussen verschillende blockchains te realiseren. En dat is dus gelukt! Een uitgebreide samenwerking met Chainlink is voor SWIFT in ieder geval een slimme zet om ook de komende jaren nog relevant te blijven en zijn eerste stappen op het gebied van blockchain te zetten.

Dat een grote partij zoals SWIFT nu succesvol samenwerkt met Chainlink is geweldig nieuws. Ik verwacht dat deze koers bij aanhoudende positieve berichten en een steuntje in de rug van de bredere cryptomarkt weleens niet allen kan verdubbelenb, maar zelfs door kan stomen naar de oude records van meer dan 50 dollar per LINK.

LINK naar 50 dollar?

In de video hieronder vertelt Corné over de mogelijkheden dat Chainlink naar 50 dollar kan stijgen.

#4: Chainlink gaat meeliften op de bullmarkt in 2024

Met de Bitcoin halving in het vooruitzicht en het eindigen van de crypto winter, lijkt alles erop dat 2024 een jaar van nieuwe records zal gaan worden. Wanneer je ziet dat Bitcoin stijgt, stijgen altcoins zoals Chainlink ook hard mee.

In de meeste gevallen zie je dat altcoins meer potentieel hebben om sneller te verdubbelen. Ik verwacht dat dit verhaal voor Chainlink niet anders zal zijn. Altcoins verdubbelen in een bullmarkt sneller en gemakkelijker dan Bitcoin.

Chainlink kopen?

Op dit moment ben je nog op tijd voor de mooie stijging die er bij Chainlink (LINK) aan zit te komen. De koers van LINK kan in 2024 met gemak 125% stijgen of zelfs verder.

Wil je Chainlink kopen? Dat doe je gemakkelijk en snel met iDEAL via Bitvavo, de populairste en 100% Nederlandse crypto exchange. Meld je aan en binnen een paar minuten heb jij je eerste LINK in je portfolio. Klik op de knop hieronder om naar Bitvavo te gaan.