• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Dogecoin stijgt 20% na tweet van Elon Musk. DOGE klaar voor nieuwe stijging?
juli 25, 2023

Doge kopen nu Musk cryptische hints geeft? De afgelopen dagen is Dogecoin plotseling hard gestegen. Dit komt door nieuwe speculaties over de mogelijke integratie van Dogecoin bij Twitter en misschien zelfs Tesla. Nu Twitter gerebrand is naar ‘X’, wakkert dat de vermoedens aan en stijgt de koers van DOGE verder.

Wat is er precies aan de hand met Dogecoin en de grote vraag: zit er nog meer in het vat?

Binnenkort met Dogecoin betalen op X (Twitter)?

De recente stijging van Dogecoin is grotendeels te verklaren doordat Elon Musk Twitter recent hernoemde naar ‘X’. Musk is tegenwoordig CEO van Twitter nadat hij het bedrijf overnam en het nu naar zijn eigen hand zet. Nu is een naamsverandering op zich niet zo vreemd, maar wel dat Elon Musk speculaties over een mogelijke integratie van Dogecoin met Twitter gaat doorvoeren. 

Met andere woorden, je kunt in de toekomst met DOGE betalen op Twitter. Dat zou natuurlijk geweldig nieuws zijn voor de koers van Dogecoin en alle investeerders die op dit moment DOGE in hun portfolio hebben.

Aanwijzingen die de integratie van DOGE lijken te ondersteunen

Hoewel dit nog steeds geen sluitend bewijs is dat Musk DOGE gaat integreren, beginnen de aanwijzingen zich sinds begin dit jaar wel op te stapelen. Nog los van cryptische tweets van Elon Musk, zet ik een aantal van de grootste hints die wijzen op een uiteindelijke integratie voor je op een rij:

dogecoin-twitter-logo

Aanwijzing #1: Logo van Dogecoin op de homepage van Twitter

Eerder in 2023 waren er al aanwijzingen dat Musk bezig was om Dogecoin bij Twitter als betalingsoptie te integreren. Dat gebeurde op het moment waarop hij het logo van Twitter na zijn overname veranderde in een afbeelding van een Shiba Inu-hond, de mascotte en ook het logo van Dogecoin. Na een aantal dagen werd het logo weer teruggezet naar de bekende blauwe vogel, maar dit was genoeg om de speculaties aan te wakkeren.

In april 2023 stelde Musk voor om DOGE als betalingsoptie mogelijk te maken voor abonnementen op Twitter Blue, de service van Twitter met premium functies.

Aanwijzing #2: Rebranding van Twitter en profiel van Elon Musk

Totaal onverwacht veranderde Elon Musk de naam van Twitter in de laatste week van juli 2023 ineens naar ‘X’. Inmiddels is het ‘X’-logo ook op Twitter te vinden. Nu heeft dat feit alleen niet zoveel te maken met Dogecoin, maar voor wie verder kijkt is er toch een belangrijke hint te vinden. Elon Musk zelf heeft zijn profiel namelijk veranderd met de aanduiding ‘𝕏Ð’. 

twitter-musk-dogecoin-xd

De ‘X’ is duidelijk te verklaren door de rebranding, maar voor de ‘Ð’ is bijna geen andere verklaring te bedenken dan dat het een referentie is naar Dogecoin. DOGE is al jaren de favoriete cryptocurrency van Elon Musk. Belangrijker nog, de ‘Ð’ wordt door de meeste analisten gezien als een teken dat ‘X’ (voorheen Twitter) Dogecoin als betaalmethode of zelfs een complete integratie ervan zal gaan ondersteunen.

Aanwijzing #3: Dogecoin in Tesla-broncode

Het is natuurlijk nog niet zeker dat Twitter (‘X’) Dogecoin zal gaan integreren, maar er is nog een andere belangrijke hint die we niet bij Twitter, maar bij Tesla vinden. Vroeger kon je een Tesla namelijk betalen met Bitcoin. Hoewel dat op dit moment niet meer mogelijk is, ontdekten programmeurs destijds wel een opvallend stukje code achter de betalingspagina van Tesla. Daar stond namelijk niet alleen Bitcoin als betaalmethode, maar ook Dogecoin. 

Hoewel Bitcoin nu dus geen betaalmethode meer is en de code daarvoor niet meer op de betaalpagina te vinden is, staat de code voor Dogecoin er nog wel in. Het lijkt er dus op dat Elon Musk bij (al) zijn bedrijven graag met DOGE wil werken. Dit is dus ook een mogelijke sterke aanwijzing.

Het wordt ook gemeld dat Bitcoin nu niet meer te vinden is in deze code, maar Dogecoin nog wel… Waarom zou dat toch zo kunnen zijn…?

Dogecoin stijgt hard door cryptische tweets van Elon Musk

De laatste tijd springt Dogecoin er met een mooie stijging uit. De afgelopen maand juli 2023 is DOGE zelfs met meer dan 20 procent gestegen. Daarmee is het een van de best presterende munten.

Dogecoin schoot omhoog nadat Musk een promo van het nieuwe logo tweette. Dit logo was oorspronkelijk gedeeld door een Dogecoin-ontwerper. Musk lijkt ook het symbool van Dogecoin aan het locatieveld in zijn Twitter-bio te hebben toegevoegd, zoals we hierboven al beschreven.

Dogecoin logo

Dogecoin begonnen als een grap, maar nu echt een serieuze speler

Ondanks dat Dogecoin als een grap begon, is de coin nu al tijden in de wereldwijde crypto top 10 terug te vinden, met een market cap van meer dan 11 miljard dollar. Musk heeft altijd al een groot aandeel in de populariteit van DOGE gehad. In 2020 begon Elon Musk de munt te promoten door memes op Twitter te posten, wat leidde tot een mooie waardestijging en een ware cult-aanhang voor Dogecoin.

Musk en investeerder Mark Cuban hebben eerder gezegd dat Dogecoin op een dag zou kunnen worden gebruikt als een serieuze cryptocurrency voor betalingen. Ontwikkelaars achter Dogecoin gaven een paar jaar geleden al aan dat ze jarenlang met Musk hadden samengewerkt om van Dogecoin een goedkoper, groener alternatief voor Bitcoin te maken.

Technische analyse: DOGE klaar voor een uitbraak?

Dogecoin (DOGE) steeg voor de tweede opeenvolgende dag toen speculaties over Dogecoin en de integratie op ‘X’ de rally verder aanwakkerden. Met handelsvolumes van meer dan 2,3 miljard dollar werd er volop gehandeld en steeg de prijs nog eens met zo’n 10 procent. 

Ondertussen is de prijs van DOGE door de recente stijgingen uit een stijgende driehoek gebroken, wat een bullish signaal is. De eerste weerstand is ook doorbroken, waardoor de kans op een echte trendomkeer naar boven heel waarschijnlijk lijkt!

dogecoin-stijging

Conclusie, nu DOGE kopen?

De grote vraagstuk die nu speelt, is of de transformatie van Twitter naar 'X' een plek voor Dogecoin zou kunnen creëren. Musk's subtiele woordspelingen voeden deze speculatie wel: na de rebranding veranderde hij zijn Twitter-locatie naar "𝕏Ð", met '𝕏' voor de nieuwe 'X'-branding en 'Ð' als het Dogecoin-symbool.

Bovendien, verwees hij bewust naar een tijd waarin het Twitter-logo tijdelijk werd vervangen door een icoon van een Shiba Inu-hond, de mascotte van Dogecoin. Hoewel niemand zeker weet wanneer Musk van plan is om financiële diensten bij 'X' uit te rollen, is wel duidelijk dat Dogecoin hier een belangrijke rol in kan spelen.

Dit is nog maar het begin

Wanneer je kijkt naar de all-time-high van Dogecoin op ongeveer 73 dollarcent en een huidige koers van slechts 0,08 dollar, is er nog veel ruimte voor groei. Wat mij betreft kun je dus een mooie kans benutten door Dogecoin in je portfolio op te nemen.

Er hangt iets in de lucht en wanneer bekend wordt dat DOGE als betaalmiddel bij X gebruikt zal worden is the sky the limit. 10X is dan nog maar het begin en meerdere analisten speculeren al over een uiteindelijke koers van maar liefst 10 dollar.

Nu DOGE kopen?

Voor het zover is moet er natuurlijk nog veel veranderen en de totale cryptomarkt in een nieuwe bullmarkt terechtkomen, maar dit is wat mij betreft het moment om DOGE in te slaan. Het is namelijk al lang geen grap meer, maar wordt een serieus betaalmiddel als alternatief voor dure en trage Bitcointransacties.

Ook Dogecoin kopen? Dat doe je snel en eenvoudig via mijn favoriete crypto exchange Bybit. Nu met een mooi trading-tegoed, waarmee je de komende tijd gratis handelt!