• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Pepe klaar voor een mooie comeback? Memecoin met de grootste kansen
juli 6, 2023

Nu Pepe kopen? Rond april en mei 2023 zagen we een gigantische stijging bij PEPE, een nieuwe memecoin. Investeerders zagen hun kans en maakten mooie winsten. Na de gestage daling van de afgelopen twee maanden lijkt Pepe wat afgekoeld en klaar voor een mooie comeback en stijging. Is het nu de tijd om in Pepe te investeren?

2023 het jaar van de memecoins

We kunnen 2023 nu al wel het jaar van de opkomst van memecoins noemen. En dat is ook niet gek, want memecoins staan bekend om hun volatiliteit en kansen om in korte tijd tot wel duizenden procenten winst te maken. Dat trekt veel mensen aan. Zelfs als je een goed gebalanceerde cryptoportfolio hebt, met Bitcoin, Ethereum en andere grote namen uit de crypto top 25, is het de moeite waard om een klein deel van je portfolio te wijden aan memecoins. Je ziet vaak dat het extra risico ook betekent dat je een groot rendement kunt behalen.

Meer dan 30.000% in drie dagen

In de cryptowereld valt vooral de naam Pepe op. Sinds de coin in slechts drie dagen met meer dan 30.000% (!) steeg, kochten meer en meer mensen de memecoin in de hoop ook een graantje mee te pakken. In vele gevallen lukte dat ook met succes. Tenminste, als je Pepe na je mooie winst ook weer op tijd hebt verkocht. Want inmiddels heeft Pepe een behoorlijke correctie meegemaakt en lijkt de coin wat afgekoeld.

koersvoorspelling-pepe

De correctie van Pepe lijkt voorbij

Dus rijst de vraag: is het nu weer het moment om Pepe te kopen en een nieuwe stijging mee te pakken? Na een aanzienlijke daling lijkt de koers namelijk gestabiliseerd. Dat viel meer mensen op, want de afgelopen week nam de interesse in Pepe weer sterk toe. Sterker nog, vergeleken met een maand geleden, staat de koers alweer bijna 40 procent hoger.

nu-pepe-kopen-stijging-maand

Het lijkt er dus op dat de daling nu echt ten einde is en Pepe zich weer opmaakt voor een nieuwe harde stijging. Wat mij betreft zeker de moeite waard om in die zin een gokje mee te wagen! Zeker wanneer Bitcoin de komende weken boven de 30.000 dollar blijft handelen, is de kans op een nieuwe stijging groot.

Nu Pepe kopen?

De technische signalen zien er in ieder geval positief uit. In de onderstaande video vertelt Corne er meer over.

Wat is Pepe Coin eigenlijk precies?

Eerst even wat achtergrondinformatie: Pepe Coin maakte zijn debuut op 16 april 2023. Daarmee is het dus nog een erg nieuwe coin. Het interessante is dat de website van het project onthult dat er geen vast team achter de token zit en dat de makers ervoor kiezen om anoniem te blijven. Hoewel dit misschien ongebruikelijk lijkt, is het in de wereld van crypto niet ongewoon dat veel projecten anoniem worden gelanceerd. 

Meest 'memeable memecoin'

Volgens de officiële website is de PEPE memecoin ontworpen om letterlijk vertaald "de meest memeable memecoin die er bestaat" te zijn. De pagina heeft meerdere verwijzingen naar andere populaire tokens zoals Shiba Inu (SHIB), Floki Inu (FLOKI), Dogecoin (DOGE), enzovoort.

Nutteloze coin?

Pepe noemt zichzelf een volledig nutteloze coin. Toch is dat in de wereld van crypto (en dan vooral memecoins) niets nieuws. Ook Dogecoin claimde geen enkele waarde te hebben en ontstond als grap. En zie nu waar DOGE staat. Al jarenlang in de crypto top 10! Inmiddels maken verschillende partijen het zelfs mogelijk om met Dogecoin te betalen. Wie weet wordt PEPE wel de volgende memecoin die op den duur een echte toepassing krijgt.

Wat is nu de beste memecoin? Bekijk onderstaande video van Corné, waarin hij Dogecoin en Pepe onder de loep neemt.

Doel en visie van de PEPE Memecoin

Hoewel er grappen worden gemaakt over het feit dat er geen plannen zijn, bestaat er toch een eenvoudige roadmap voor de toekomst.

"Pepe the Frog"-meme

PEPE put zijn inspiratie uit de "Pepe the Frog"-meme, die in de jaren 2010 heel populair werd. Het ontwerp van de coin en het logo is daarom ook speciaal gemaakt op basis van de iconische groene kikker. Nog niet eerder van Pepe the Frog gehoord? Check de video hieronder en je leert alles over hoe Pepe the Frog een heuse meme werd.

Wat zijn memecoins precies?

Memecoins zijn een uniek soort cryptocurrency die zijn geïnspireerd door internetmemes, oftewel populaire foto’s of video’s die razendsnel via social media worden verspreid.

Deze coins zijn meestal erg volatiel en je ziet daarom grote pieken en dalen in de waarde. Dat maakt dat je er grote verliezen mee kunt maken, maar vaak nog veel grotere winsten.

Nieuwe FOMO voor Pepe?

Deze grote kans op gigantische rendementen trekt veel investeerders. Twee van de populairste memecoins in de crypto top 100 zijn Dogecoin en Shiba Inu. Zo trok Dogecoin snel de aandacht van het publiek en kreeg het een enorme aanhang, waaronder zelfs de grote fan Elon Musk. De aantrekkingskracht van memecoins ligt in de luchtige aard van de coin en vooral ook de sterke community eromheen, die helpt om de populariteit in stand te houden. 

Conclusie: Nu Pepe kopen?

Wanneer je wel houdt van een gokje en het potentieel op een hoog rendement, dan is Pepe op dit moment absoluut een geweldige kans om mooie winsten te maken. Na een behoorlijke correctie lijkt Pepe in juli en augustus weer klaar voor een nieuwe stijging. Bovendien heeft Pepe al bewezen dat het heel krachtig kan stijgen.

Wanneer meer mensen zien dat Pepe weer tot leven is gekomen, zullen zij weer kopen, waardoor de koers zomaar nieuwe all-time-highs kan gaan neerzetten. Ik adviseer je wel om tussen de 5X en 10X winst zeker een deel van je positie te verkopen, omdat Pepe een enorm volatiele memecoin is, die net zo hard kan dumpen als pumpen, om het zo maar te zeggen.

In ieder geval lijkt de tijd rijp voor een nieuwe stijging en kan het kopen van Pepe je de komende maanden een mooi resultaat opleveren!