• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Nu XRP kopen? Deze twee ontwikkelingen gaan de koers mogelijk laten knallen!
januari 18, 2023

Is het tijd om nu XRP te kopen? Staat de koers op uitbreken na de recente stijging en welke ontwikkelingen maken XRP op dit moment heel interessant?

XRP is een bijzondere cryptocurrency

XRP is een cryptovaluta die het betalingsverkeer tussen internationale banken veel goedkoper en sneller wil maken. Vooral bij internationale betalingen levert dat veel snelheidswinst op en heb je als klant niet meer te maken met hoge overboekingskosten.

'The flippening'

Lange tijd was XRP (voorheen Ripple) na Bitcoin en Ethereum de grote nummer drie van alle cryptocurrencies wereldwijd. Er was zelfs een tijd waarin XRP op nr. 2 stond. Door echte XRP-fans ook wel ‘the flippening’ genoemd, omdat XRP met Ethereum van plek wisselde. Tegenwoordig staat XRP al een tijd op nr. 6 in de lijst van grootste cryptocurrencies wereldwijd.

xrp logo

De grote vraag: Is XRP een valuta of aandeel (effect)?

Toch is het al een tijdje wat stiller rondom XRP. Met als belangrijkste oorzaak de rechtszaak van de SEC, de Amerikaanse beurswaakhond, die vindt dat XRP geen valuta is. Daarover zijn de meningen echter behoorlijk verdeeld.

De grote ontknoping zit er gelukkig na jaren wachten wel aan te komen. Jaren waarin de koers niet zo hard bewoog, terwijl bitcoin en altcoins nieuwe records neerzetten. Er zijn twee zaken die de komende jaren voor Ripple en XRP heel interessant maken.

#1: Ripple is officiële partner van het World Economic Forum

Sinds augustus 2022 is Ripple (XRP) een officiële partner van het World Economic Forum.  

Het World Economic Forum (Wereld Economisch Forum of WEF) is een jaarlijkse bijeenkomst van de CEO's van de grootste bedrijven ter wereld, internationale politici (presidenten, ministers-presidenten en anderen), intellectuelen en journalisten, in totaal zo'n 2500 personen. Niet zomaar een groep mensen dus.

Goedkoop XRP kopen

Ripple wereldwijd gezien als een serieuze speler

Dat geeft aan dat Ripple wereldwijd wordt gezien als een serieuze speler. Zowel nu als in de toekomst. Het World Economic Forum (WEF) heeft naar Ripple verwezen als een bedrijf dat "doet voor waarde, wat internet deed voor informatie". Een grote uitspraak dus!

Brad Garlinghouse spreekt op het WEF

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, zal tijdens de conferentie spreken over tal van kwesties, waaronder ook de huidige status van de cryptocurrency-wetgeving in de VS.

In het internationale financiële systeem heeft Ripple al naam gemaakt dankzij hun geavanceerde en razendsnelle betalingssysteem. Veel banken en andere financiële instellingen hebben al samenwerkingen met Ripple om de technologie te gebruiken voor onmiddellijke grensoverschrijdende betalingen.

#2: Ripple vs. SEC rechtszaak: uitspraak in 2023

Ripple Labs is nog steeds verwikkeld in een rechtszaak die is aangespannen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Zij beweren dat het blockchain bedrijf niet-geregistreerde effecten heeft verkocht, terwijl Ripple zelf van mening is dat XRP een valuta is waarvoor de regels voor effecten niet van toepassing zijn.

CEO Brad Garlinghouse is optimistisch over de uitkomst, zowel wat betreft het vonnis zelf als de verwachte datum van de uitspraak. Hij verwacht dat de zaak die de SEC tegen zijn bedrijf heeft aangespannen in ieder geval in de eerste helft van dit jaar zou worden afgerond. 

rechtszaak xrp

Impact van de (verwachte) uitspraak

Iedereen verwacht dat de uiteindelijke uitspraak in de SEC vs. Ripple-zaak een aanzienlijke impact zal hebben. Niet alleen op de status van XRP als cryptocurrency, maar zelfs op de compelte toekomst van crypto in de Verenigde Staten.

Wanneer XRP namelijk als een effect wordt bestempeld, heeft dat ook grote gevolgen voor andere cryptocurrencies waarbij de coins niet gemined, maar bij het live gaan allemaal al zijn vrijgegeven (pre-mined).

Wordt het een schikking?

Ripple zou het volgens Brad Garlinghouse overigens niet erg vinden om tot een schikking te komen. Maar alleen als de SEC toegeeft dat XRP geen security is. En dat is maar de vraag.  Gary Gensler, de voorzitter van de SEC heeft heel uiterlijk gezegd dat hij bijna alle crypto als een security ziet. De kans op een schikking is dus klein.

Gevolgen van de uitspraak als XRP wint

Mocht Ripple als winnaar uit de bus komen in de rechtszaak, dan zal dat direct helpen om de positie van XRP op de Amerikaanse markt te versterken. Maar als investeerder is er natuurlijk ook goed nieuws: ik verwacht dat de koers van XRP bij winst explosief zal stijgen.

Je ziet namelijk dat de koers van XRP al jaren vrij vlak wordt gehouden door de druk van de dreigende uitspraak van de rechter. Zelfs toen bitcoin een nieuwe all-time-high van 68.000 wist neer te zetten, bleef XRP achter op ca. 1,10 dollar. En dat terwijl de all-time-high van XRP boven de 3,80 dollar lag toen bitcoin een record neerzette op nog maar 20.000 dollar (begin 2018).

Ripple (XRP) update, nieuws & analyse van Corné

Check de YouTube-video van Corné over XRP. Is nu het moment om XRP te kopen? Corné deelt zijn visie en uitgebreide technische analyse.

Conclusie: nu XRP kopen?

Bij goed nieuws zal de koers dus echt gaan knallen en investeerders massaal doen kopen. Bij slecht nieuws (de SEC krijgt gelijk) komt er een grote correctie, maar zelfs dan zie ik het nog positief in voor Ripple en XRP.

Druk van de ketel biedt kansen

De druk is dan in ieder geval van de ketel en Ripple Labs kan gaan kijken naar een verhuizing buiten de Verenigde Staten, of een andere oplossing zoeken. Het idee achter XRP is revolutionair en zal een wereldwijde invloed hebben. Wat de SEC daar uiteindelijk van vindt, is op mondiaal niveau niet eens zo extreem van belang.

Bouw een portfolio op

Kortom, rustig je positie opbouwen en van mogelijke koersdalingen profiteren om je portfolio verder te laten groeien. 

En komt de uitspraak er over een aantal maanden? Dan heb je een reële kans op een geweldige winst waarbij het oude all-time-high er zeker aan zal gaan.

Koop XRP eenvoudig en binnen een paar munten via iDEAL op Bitvavo.