• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Alle seinen voor XRP op groen! Ripple XRP naar 400 dollar?
juni 27, 2022

Nu XRP kopen? Lange tijd was XRP (voorheen Ripple) na Bitcoin en Ethereum de grote nummer drie van alle cryptocurrencies wereldwijd. Er was zelfs een tijd waarin XRP op nr. 2 stond. Door echte XRP-fans ook wel ‘the flippening’ genoemd, omdat XRP met Ethereum van plek wisselde.

Toch is het al een tijdje wat stiller rondom XRP. Met als belangrijkste oorzaak de rechtszaak van de SEC, de Amerikaanse beurswaakhond, die vindt dat XRP geen valuta is. Daarover zijn de meningen echter behoorlijk verdeeld.

Er zijn bovendien een aantal ontwikkelingen die de seinen voor XRP weer helemaal op groen zetten. Is het tijd om nu XRP te kopen?

Wat is XRP?

XRP is een cryptovaluta die het betalingsverkeer tussen internationale banken veel goedkoper en sneller wil maken. Vooral bij internationale betalingen levert dat veel snelheidswinst op en heb je als klant niet meer te maken met hoge overboekingskosten.

Kwestie van tijd voordat de koers van XRP weer explodeert

Ondanks de voortdurende dalingen en onzekerheid rondom XRP, ben ik zelf altijd enthousiast gebleven. Het is nog steeds een van mijn favoriete coins, waar ik nog heel veel van verwacht. Voor mijn gevoel is het op dit moment een slapende vulkaan, die binnen nu en enkele jaren spectaculair tot uitbarsting zal komen.

Wat zijn de beste cryptomunten voor de lange termijn

6 aanleidingen voor een nieuwe koersexplosie

Maar wat zal hiervoor de aanleiding vormen? Ik zet 6 belangrijke aanleidingen voor je op een rij:

Aanleiding #1: Garlinghouse neemt honderden nieuwe werknemers aan

Ondanks de grote bearmarkt en dalende cryptokoersen, waarin de meeste exchanges, lending platforms, miners en andere teams de handdoek in de ring gooien, pakt Ripple het anders aan.

Zelfs in deze bloedrode tijden neemt Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple en de coin XRP, honderden nieuwe mensen aan. Een sterk bullish signaal!

Aanleiding #2: XRP whales kopen bij

Het blijkt dat XRP whales de laatste maanden opvallend veel XRP hebben bijgekocht. XRP whales zijn accounts met tussen 1 en 10 miljoen XRP coins en maken van alle XRP holders nu een nog groter percentage uit 

koppeling dollar ust terra

Aanleiding #3: Verbeteringen van het netwerk en meer volume

De afgelopen jaren heeft het team van Ripple hun XRP product sterk verbeterd en voor de lange termijn geschikt gemaakt. Ze promoten hun grensoverschrijdende betalingsproducten actief, wat nog meer partnerschappen zal opleveren. In het eerste kwartaal van 2022 was het volume van XRP transacties meer dan $8 miljard.

Aanleiding #4: Bij verlies van de rechtszaak verhuist Ripple naar het buitenland

Inmiddels loopt de rechtszaak van de SEC tegen Ripple al bijna twee jaar. Waarschijnlijk komt er snel duidelijkheid. Maar zelfs bij verlies staan de seinen op groen, want Brad Garlinghouse heeft al aangegeven naar het buitenland te vertrekken als de uitspraak negatief is.

Waarschijnlijk wordt het Canada, waar Ripple nu toch al steeds meer activiteiten ontplooit.

Aanleiding #5: XRP gaat naar de beurs

Afgelopen maand maakte Brad Garlinghouse bekend naar de beurs te willen gaan, zodra de rechtszaak met de SEC is afgerond. Garlinghouse hintte hierop tijdens een interview met CNBC. Wanneer dit echt gebeurt, is dat ongetwijfeld aanleiding voor een mooie stijging van de koers.

In dat geval is namelijk de rechtszaak afgerond én gaat XRP naar de beurs. Dat wordt het recept voor een koersstijging waarbij alle remmen los kunnen gaan. De kans dat de rechtszaak positief voor Ripple en XRP uitvalt is groot. Ripple heeft in de rechtszaak al meerdere belangrijke overwinningen behaald.

xrp naar de beurs

Aanleiding #6: Beroemde analist voorspelt 400 dollar voor XRP

Laat je door zijn nickname niet misleiden, maar de populaire analist MagicPoopCannon verwacht dat de Ripple koers in 2026 zomaar eens een top van 400 dollar zou kunnen bereiken. Ook andere analisten zijn zeer positief. Ze noemen weliswaar geen astronomische bedragen van 400 dollar per XRP, maar met een prijs van zo’n 5 dollar in 2030 mag je nog steeds heel tevreden zijn!

Het panel van finder.com voorspelt voor XRP in 2022 een waarde van meer dan 2,50 dollar, oftewel een stijging met meer dan 250%. 

Corné vertelt er in een video meer over. Bekijk hem hier!

Nu XRP kopen?

Kortom, genoeg aanleidingen voor een mooie stijging van XRP. Natuurlijk kan de coin nog wat tegenwind krijgen wanneer de gehele cryptomarkt nog even in een downtrend blijft, maar zodra de markt weer bullish wordt en tegelijkertijd de rechtszaak is afgerond, gaat XRP knallen. 

Alle remmen kunnen los. De kans dat de rechtszaak namelijk positief voor Ripple en XRP uitvalt is groot. Ripple heeft in de rechtszaak al meerdere belangrijke overwinningen behaald. Reden een aanleidingen genoeg om nu goedkoop XRP in te slaan en klaar te zijn voor de grote stijging die eraan komt!