• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • OCEAN kopen een gouden kans? Een AI-revolutie in data-uitwisseling!
april 27, 2023

OCEAN kopen? Ocean Protocol is een van de meest veelbelovende technologieën van de afgelopen jaren. Het is een decentraal netwerk dat de controle over gegevens teruggeeft aan de mensen en organisaties die deze gegevens genereren. 

Zeker met de AI-hype die eraan zit te komen, zit je met het kopen van Ocean Protocol waarschijnlijk helemaal goed en ben je er nog vroeg bij! Maar wat is OCEAN precies? Wat is de koersverwachting?

Informatie makkelijker toegankelijk voor iedereen

De laatste jaren is data steeds belangrijker geworden in bedrijven. Het is niet meer alleen iets wat per ongeluk verzameld wordt, maar het is nu een belangrijk hulpmiddel. Helaas zit veel van deze informatie opgesloten op plekken waar niet iedereen erbij kan.

Ocean Protocol is een project dat ervoor zorgt dat deze informatie makkelijker toegankelijk wordt. Dit project verbindt mensen die de data nodig hebben met mensen die deze data kunnen leveren, zonder dat er een centrale partij tussen zit. Dit wordt gedaan door gebruik te maken van blockchaintechnologie. Dit zorgt voor vertrouwen en openheid tussen alle betrokken partijen.

Ocean kopen logo

De techniek achter Ocean Protocol

Ocean Protocol gebruikt technologie waardoor mensen veilig en privé informatie kunnen delen, vinden en gebruiken. Om toegang te krijgen tot de informatie, heb je een speciale token nodig, die laat zien dat je eigenaar bent van de informatie. Deze token kan opgeslagen worden op een speciale wallet en kan ook overgedragen worden aan iemand anders via een transactie.

Ocean Market

De Ocean Market is een automatisch handelssysteem dat is gebouwd om het maken en uitwisselen van datatokens mogelijk te maken.

Ocean kopen website

De geschiedenis van Ocean Protocol en het team erachter

Ocean Protocol is opgericht in 2017 door Bruce Pon en AI-onderzoeker Trent McConaghy. Eerder richtten zij samen BigChainDB op, een blockchain database softwarebedrijf. Met de oprichting van Ocean Protocol wilden ze een gedecentraliseerde data exchange bouwen om de toegang tot data te vereenvoudigen. 

Het project wordt ondersteund door de Ocean Protocol Foundation, een non-profitorganisatie gevestigd in Singapore, en OceanDAO, een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO).

Om het project te financieren, heeft de Ocean Protocol Foundation in totaal 26,8 miljoen dollar opgehaald via meerdere rondes van coin offerings, waarbij in totaal ongeveer 160 miljoen OCEAN-tokens zijn uitgebracht. Het doel hiervan was om de ontwikkeling van het project te ondersteunen en de bredere adoptie van het Ocean-ecosysteem te stimuleren. En dat is gelukt, want Ocean Protocol is inmiddels niet meer weg te denken in het lijstje van grote en populaire AI-cryptocurrency’s.

OCEAN token

Het Ocean-token (OCEAN) is de cryptocurrency die wordt gebruikt binnen het Ocean Protocol-ecosysteem. Het is ontworpen om de toegang tot en uitwisseling van data tussen verschillende partijen te vergemakkelijken en te stimuleren.

Toegang tot en handel in datasets

Met OCEAN-tokens kunnen gebruikers toegang krijgen tot datasets op de Ocean Market en deze verhandelen zonder tussenkomst van een gecentraliseerde partij. Bovendien kunnen data-aanbieders OCEAN-tokens verdienen door hun datasets beschikbaar te stellen en te verkopen aan geïnteresseerde kopers.

Stemrecht

Het Ocean-token kun je ook gebruiken voor staking en om te stemmen op voorstellen voor de verdere ontwikkeling van het Ocean-ecosysteem.

Een revolutie op het gebied van data

Ocean Protocol is revolutionair omdat het de mogelijkheid biedt om op een veilige, privacy-beschermende manier data uit te wisselen, zonder tussenkomst van een centrale partij. Dit gebeurt door de unieke combinatie van blockchaintechnologie en data tokens.

Het gebruik van datatokens maakt het mogelijk om het eigendom van een dataset te bewijzen en deze gemakkelijk te verhandelen, net zoals een cryptocurrency. Hierdoor kunnen aanbieders van data hun datasets op een veilige manier verkopen, terwijl de kopers toegang krijgen tot hoogwaardige gegevens zonder zich zorgen te maken over privacy of veiligheid.

Compute-to-Data

Daarnaast biedt Ocean Protocol Compute-to-Data, een functie die het mogelijk maakt om bepaalde delen van een dataset te delen, terwijl de privacy van gebruikers die de dataset gebruiken behouden blijft. Dit opent de deur naar nieuwe mogelijkheden voor onderzoek en kunstmatige intelligentie, terwijl tegelijkertijd privacy en eigendomsrechten worden beschermd.

Revolutie in data-uitwisseling

De mogelijkheid om via Ocean Protocol data te delen en uit te wisselen op een manier die veilig, transparant en anoniem is, betekent een revolutie in de manier waarop we omgaan met data.

OCEAN koersverwachting

Ocean Protocol (OCEAN) bestaat al best een tijdje, zeker vergeleken met de andere AI-coins. Daarmee heeft Ocean Protocol in ieder geval al het zogenaamde ‘first mover advantage’, net zoals bitcoin dat heeft als nummer één en eerste cryptocurrency van de wereld.

Ocean kopen koersverwachting

Mooi instapmoment

De koers van OCEAN belooft ook veel goeds. Na een all time high van bijna 2 dollar in april 2021, zakte de koers weer terug naar een op dit moment zeer interessante 38 dollarcent. De koers en algehele cryptomarkt lijken zich in 2023 en met de bitcoin halving volgend jaar klaar te maken voor een mogelijke nieuwe bullmarkt.

Nieuwe AI-hype komt eraan!

Dat gegeven, in combinatie met een op handen zijnde AI-hype, zal Ocean Protocol een geweldige boost kunnen geven. Het zou me dan ook niet verbazen wanneer OCEAN dit jaar vijf keer meer waard wordt, of misschien wel zijn all time high van bijna 2 dollar ruim evenaart. Deze kans maakt het kopen van OCEAN het risico wat mij betreft meer dan waard!

Top 5 AI coins

Conclusie, OCEAN kopen?

Blockchain en AI gaan onze manier van zakendoen, betalen, maar ook het delen en beschermen van data (gegevens) enorm veranderen. Gegevens zijn namelijk pas waardevol als we ze ook echt kunnen gebruiken om nieuwe inzichten en oplossingen te vinden.

Op dit moment heeft nog niet iedereen toegang tot de kracht van AI. Dit kan veranderen als we gegevens openbaar maken en de voordelen van AI voor iedereen beschikbaar maken.

Ocean Protocol heeft speciaal hiervoor een decentraal netwerk ontwikkeld waarmee mensen controle hebben over wie hun gegevens mag gebruiken en hoe. Maar ook hoe en waarmee ze beloond worden voor het delen van hun gegevens. Hierdoor kunnen mensen met vertrouwen hun gegevens delen, terwijl hun eigendom en privacy beschermd blijven.

Nieuwe markt van vraag en aanbod

Er ontstaat zo een compleet nieuwe, gigantisch grote markt van vraag en aanbod die er nu nog niet is. Dit maakt Ocean Protocol wat mij betreft tot een enorme kanshebber voor een mooie toekomst en stijging van de koers. Zeker nu de AI-hype dit en komend jaar zal losbarsten. Hier gaan alle AI-tokens zoals Ocean Protocol enorm van profiteren.

Kortom, OCEAN kopen? Dat doe je eenvoudig op ByBit via de knop hieronder.