• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • PancakeSwap kopen? Maak meer dan 60% stakingrendement met Auto Cake!
januari 15, 2022

CAKE kopen en een mooi passief inkomen verdienen? Auto Cake is een manier om met PancakeSwap een geweldig extra inkomen te verdienen. Al enige tijd heb ik PancakeSwap in mijn portfolio en haal daar elke maand een mooi bedrag uit van zo'n 650 dollar. En het mooie daarvan: je hoeft er niets voor te doen! Een interessante investering, waarover ik je graag meer vertel. 

Wat is Pancakeswap precies en hoe werkt AutoCake om volledig op de automatische piloot een van de mooiste stakingrendementen te behalen? In dit artikel leg ik je er alles over uit, inclusief AutoCake tutorial en stappenplan.

Wat is PancakeSwap?

Om even bij de basis te beginnen: PancakeSwap is een vrij nieuwe gedecentraliseerde exchange, wat inhoudt dat je niet te maken hebt met een bedrijf dat tussen de handel in crypto zit. Via de exchange PancakeSwap handel je direct met andere investeerders via een zogenaamde ‘peer-to-peer’-verbinding. Het handelsproces verloopt helemaal automatisch via smart contracts.

PancakeSwap is gebouwd op de Binance smartchain, een grote en bekende exchange met zijn eigen blockchain waarop gedecentraliseerde apps (dApps) kunnen draaien. PancakeSwap werd gelanceerd op 20 september 2020.

Lage kosten en razendsnelle transacties

Doordat PancakeSwap gebruikmaakt van het Binance smartchain netwerk, zijn de kosten veel lager. Zeker wanneer je de kosten vergelijkt met andere projecten, die doorgaans op Ethereum zijn gebouwd.

Per transactie betaal je bij het handelen via PancakeSwap gemiddeld slechts 4 tot 20 dollarcent en is je transactie meestal binnen 5 seconden of sneller uitgevoerd.

Ter vergelijking: op het Ethereum netwerk lagen de kosten in 2021 gemiddeld op ruim 20 dollar per transactie en was je zeker 5 minuten bezig voordat jouw transactie werd bevestigd en uitgevoerd.

Geen verificatie nodig

Een ander groot voordeel van PancakeSwap is dat je jezelf er niet hoeft te verifiëren. Vergeet het uploaden van foto’s van je rijbewijs of paspoort en het maken van selfies.

Ook het doorgeven van je adres of andere persoonlijke gegevens is bij PancakeSwap niet nodig. Dit komt doordat PancakeSwap een gedecentraliseerde exchange is, zonder regelgevende autoriteit. 

Extreem hoge rendementen met staking

Via PancakeSwap is het mogelijk om CAKE te staken. CAKE is de native token van PancakeSwap. Staken doe je in zogenaamde syrup pools, waarbinnen de rendementen variëren van zo’n 20% tot ruim 70% per jaar. Heel interessant dus en de moeite waard om je eens goed in te verdiepen.

pancakeswap website

Geld verdienen met CAKE in de Syrup pools van PancakeSwap

De zogenaamde ‘syrup pools’ van PancakeSwap zijn de plaatsen waar je CAKE investeert en er een doorlopend rendement op ontvangt. Hiervoor is het nodig dat je eerst CAKE koopt via bijvoorbeeld Bitvavo of Binance, waarna je ze naar een wallet stuurt die door PancakeSwap wordt ondersteund.

Stap 1: Installeer Trust Wallet

Zelf gebruik ik hiervoor het programma Trustwallet. Dat is een veilige crypto wallet die je eenvoudig op je smartphone installeert en vervolgens koppelt aan PancakeSwap. Download en installeer Trustwallet via https://trustwallet.com/.

Deze officiële tutorial van PancakeSwap laat zien hoe je jouw Trust Wallet eenvoudig met de PancakeSwap exchange verbindt.

trust wallet

Stap 2: CAKE kopen

Op dit moment is de handigste manier om CAKE te kopen op Binance, met een beetje BNB (Binance Coin). BNB heb je nodig om de kleine fees te betalen wanneer je CAKE via PancakeSwap staket. Een paar tientjes aan waarde is hiervoor al ruim genoeg.

Stuur vervolgens zowel je BNB als CAKE naar je Trust Wallet, door het ‘receive’-adres te gebruiken dat je in je Trust Wallet bij CAKE vindt. Doe hetzelfde voor BNB.

Stap 3: CAKE ontvangen in je Trust Wallet

Zodra je jouw CAKE en BNB in je Trust Wallet saldo ziet staan, ben je klaar om CAKE in de syrup pools te gaan investeren. Hieronder zie je een screenshot van mijn wallet, waarin voor ongeveer 94 dollar aan BNB staat en ongeveer 1,5 CAKE, ter waarde van een whopping 18 dollar.

Het saldo van BNB heb ik nog nooit verder aangevuld en is meer dan voldoende om de automatische transacties in de syrup pools te betalen. Daar heb ik dus geen omkijken meer naar. De 18 dollar aan CAKE is het saldo wat nog als beschikbaar saldo in mijn Trust Wallet staat.

De rest is daar namelijk al vanaf gegaan en geïnvesteerd in Auto Cake syrup pool, om er een mooi stakingrendement mee te verdienen. Wanneer ik bij wil storten, of CAKE wil opnemen, dan is de wallet daarvoor de plek waar het geld terechtkomt.

Op dit moment zit er voor zo’n ruim 12.000 dollar aan CAKE in en loopt dat bedrag elke maand met ruim 650 dollar aan stakingrendement op. Zoals je ziet is het jaarlijkse rendement op dit moment 63,79%. Dat komt op basis van de waarde van mijn investering van 12.200 dollar neer op bijna 8.000 dollar winst per jaar. Die 650 dollar haal ik er elke maand als passief inkomen voor mezelf uit.

Bij 'Recent cake profit' staat je rendement sinds je voor het laatst CAKE bijstortte. In mijn geval zo'n 1260 dollar, oftewel ruim 1100 euro.

Stap 4: Investeer je CAKE in de Auto Cake syrup pool

Op het moment waarop je jouw CAKE tokens ziet staan in de Trust Wallet, ben je klaar om je geld in een syrup pool te investeren. Ik raad je daarvoor de Auto Cake pool aan, omdat je daar niet zelf steeds je winst handmatig hoeft te claimen.

Bij Auto Cake wordt alles automatisch geherinvesteerd en toegevoegd aan je staking saldo. Waarschijnlijk zie je in de lijst ook Manual Cake staan. Bij Manual Cake moet je wel alles handmatig doen, zoals de naam al een beetje doet vermoeden. Bovendien is het rendement er lager.

Gewoon Auto Cake kiezen dus en je hebt er echt geen omkijken meer naar, behalve wanneer je jouw winst wilt laten uitbetalen. 

Omdat anderen al duidelijk hebben beschreven hoe ze stap voor stap van Trust Wallet naar investeren in Auto Cake gaan, post ik hieronder een video die mij in het begin enorm heeft geholpen. Volg zijn stappen en je hebt binnen no-time je eerste verdiensten en passief inkomen geregeld.

Auto Cake: de stappen in het kort:

 1. Download de Trust Wallet app op je smartphone
 2. Installeer Trust Wallet
 3. Stuur CAKE en BNB vanuit Binance of Bitvavo naar je Trust Wallet (nog geen Binance account? Maak er dan gratis een aan)
 4. Koppel je Trust Wallet aan PancakeSwap
 5. Ga in Trust Wallet naar het tabje ‘dApps’ en kies voor ‘Earn’
 6. Kies links onderin voor ‘Pools’
 7. Kies in de lijst voor ‘Auto Cake’ en selecteer het aantal CAKE tokens dat je wilt staken.
 8. Klik ‘Stake’ en je ziet je winst realtime oplopen. Mooi!

Wat zijn de risico's?

Een rendement van 500 euro per maand op basis van een investering van iets meer dan 8500 euro (10.000 dollar) klinkt natuurlijk geweldig. Bijna té geweldig! Het spreekwoord luidt niet voor niets: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat meestal ook niet.

Ik ben zelf heel benieuwd hoe mijn investering zich zal ontwikkelen. De belangrijkste risico’s die ik zie, zijn: 

Risico #1: Het rendement daalt

Het extreem hoge rendement daalt elke maand, doordat steeds meer mensen deelnemen aan de Auto CAKE-pool. Als de koers van CAKE daarentegen wat daalt, dan stijgt het rendement weer, omdat veel mensen er dan voor kiezen om hun aandeel te ‘unstaken’.

Gewoon goed in de gaten houden dus. In de lijst met pools staan nog wel meer interessante mogelijkheden met geweldige rendementen als back-up kansen. Tot nu toe blijft het rendement erg goed en stabiel!

Risico #2: De prijs van CAKE daalt

De onderliggende waarde van CAKE daalt, waardoor je rendement minder wordt, of zelfs tot verliezen kan leiden. Dit is in december en januari 2021 het geval geweest. Desondanks compenseert het hoge rendement de verliezen en ben ik ervan overtuigd dat CAKE zich in de loop van 2022 zal herstellen.

Risico #3: Issues met Trust Wallet

Er kunnen problemen ontstaan met je Trust Wallet (onwaarschijnlijk, maar maak wel altijd een goede back-up van je recovery phrase).

Risico #4: PancakeSwap stopt ermee

Hoewel onwaarschijnlijk, is het mogelijk dat de exchange PancakeSwap ermee stopt. Uiteraard zullen ze dit ruim van tevoren aankondigen, zodat je jouw investering veilig kan stellen. 

Verder dan dat is het een investering die sowieso de moeite waard is. Binnen PancakeSwap zie je jouw verdiensten realtime oplopen, wat erg verslavend is om te zien! 

Conclusie

Zelf ben ik voortdurend op zoek naar manieren om een zo hoog mogelijk rendement op mijn geld te ontvangen. Waar ik nog steeds erg tevreden ben met een rendement van 12% op stablecoins, is het rendement van meer dan 60% bij PancakeSwap te mooi om te laten liggen.

Binnen Auto Cake vind je een handige ROI-calculator. Een investering van 10.000 dollar levert je $6.376,49 per jaar, oftewel een passief inkomen van ruim 530 dollar per maand. Lekker!

CAKE naar 50 dollar in 2022

Ja, het is meer risico dan het rendement op stablecoins, maar het feit dat mijn totale investering binnen 1,5 jaar alleen al aan winst terug is verdiend, maakt dat het risico waard.

Bovendien voorspel ik dat de kans groot is dat de huidige waarde van ongeveer 12 dollar van CAKE in 2022 naar 50 dollar zal gaan. Daarmee heb je een vervijfvoudiging van je inleg te pakken, met daarbij nog eens het geweldige rendement dat gewoon meestijgt. 

Mijn haalbare doel: rendement van 3000 dollar per maand

Wanneer CAKE de 50 dollar aantikt, betekent dat voor mij een vermogensgroei naar 60.000 dollar, met een daarbij horend maandelijks rendement van 36.000 dollar per jaar, of 3.000 dollar per maand. Voor veel mensen is dat een volledig maandinkomen! 

Het feit dat dit met een eerste investering van zo’n 10.000 dollar mogelijk is, vind ik echt verbluffend. Reden genoeg om zelf ook CAKE te kopen en in Auto Cake te investeren dus!