• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • PEPE kopen of niet? Gaat Memecoin Pepe Coin nieuwe records breken?
mei 3, 2023

PEPE kopen? Het lijkt erop dat memecoins zoals Dogecoin en Shiba Inu weer helemaal terug zijn van weggeweest. Sterker nog, er is een nieuwe speler op de markt: het PEPE token van de nieuwe Pepe Coin. 

In slechts een paar weken is de waarde van PEPE enorm gestegen en iedereen heeft het erover. Ben je benieuwd wat er achter de stijging zit? Waarom iedereen zo enthousiast is en vooral of dit een goede investering is, lees dan verder.

Wat is Pepe Coin?

Pepe Coin maakte zijn debuut op 16 april 2023. Daarmee is het dus nog een erg nieuwe coin. Het interessante is dat de website van het project onthult dat er geen vast team achter de token zit en dat de makers ervoor kiezen om anoniem te blijven. Hoewel dit misschien ongebruikelijk lijkt, is het in de wereld van crypto niet ongewoon dat veel projecten anoniem worden gelanceerd. 

Volgens de officiële website is de PEPE memecoin ontworpen om letterlijk vertaald "de meest memeable memecoin die er bestaat" te zijn. De pagina heeft meerdere verwijzingen naar andere populaire tokens zoals Shiba Inu (SHIB), Floki Inu (FLOKI), Dogecoin (DOGE), enzovoort.

En het meest bijzondere: PEPE heeft geen echte waarde en dit wordt ook duidelijk vermeld op de website:

PEPE is een meme coin zonder intrinsieke waarde of verwachting van financieel rendement. Er is geen formeel team of roadmap. De coin is volledig nutteloos en alleen bedoeld voor entertainment.

PEPE COIN


Dat klinkt best bizar, een coin die zichzelf volledig nutteloos noemt. Toch is dat in de wereld van crypto (en dan vooral memecoins) niets nieuws. Ook Dogecoin claimde geen enkele waarde te hebben en ontstond als grap. En zie nu waar DOGE staat. Al jarenlang in de crypto top 10! Wie weet wordt PEPE wel de volgende.

Doel en visie van de PEPE Memecoin

Hoewel er grappen worden gemaakt over het feit dat er geen plannen zijn, bestaat er toch een eenvoudige roadmap voor de toekomst.

"Pepe the Frog"-meme

PEPE put zijn inspiratie uit de "Pepe the Frog"-meme, die in de jaren 2010 heel populair werd. Het ontwerp van de coin en het logo is daarom ook speciaal gemaakt op basis van de iconische groene kikker. Nog niet eerder van Pepe the Frog gehoord? Check de video hieronder en je leert alles over hoe Pepe the Frog een heuse meme werd.

Wat zijn memecoins precies?

Memecoins zijn een uniek soort cryptocurrency die zijn geïnspireerd door internetmemes, oftewel populaire foto’s of video’s die razendsnel via social media worden verspreid.

Deze coins zijn meestal erg volatiel en je ziet daarom grote pieken en dalen in de waarde. Dat maakt dat je er grote verliezen mee kunt maken, maar vaak nog veel grotere winsten.

FOMO

Deze grote kans op gigantische rendementen trekt veel investeerders. Twee van de populairste memecoins in de crypto top 100 zijn Dogecoin en Shiba Inu. Zo trok Dogecoin snel de aandacht van het publiek en kreeg het een enorme aanhang, waaronder zelfs de grote fan Elon Musk.

De aantrekkingskracht van memecoins ligt in de luchtige aard van de coin en vooral ook de sterke community eromheen, die helpt om de populariteit in stand te houden. 

Bestaansrecht

Op dezelfde manier heeft ook Shiba Inu zo een aanzienlijke aanhang gekregen. Beide coins laten daarmee zien dat memecoins echt bestaansrecht hebben en zelfs een stabiele plek in de wereldwijde crypto top 100 kunnen krijgen. Interessant feit: inmiddels is ook PEPE in de top 100 binnengekomen!

PEPE-token

Pepe coin is nu de nieuwste aanwinst in het lijstje van populaire memecoins. PEPE is de token van Pepe COin en heeft een supply van maar liefst 420.690.000.000.000 (420 biljoen!) coins.

pepe kopen koers

De opmerkelijke stijging van Pepe Coin

Pepe Coin heeft sinds de lancering half april een opmerkelijke stijging gezien. Inmiddels is de market cap al meer dan 550 miljoen dollar. Dat komt neer op een verbazingwekkende stijging van bijna 2000%. 

Conclusie: Pepe kopen of niet?

Is het verstandig om te investeren in Pepe Coin? Ik snap het goed, investeren in memecoins zoals Pepe Coin is heel verleidelijk! Direct na een grote stijging instappen is alleen wel een heel groot risico.

PEPE wordt vooralsnog gedreven door hype en sociale media en vooral FOMO. Hoewel sommige vroege investeerders aanzienlijke winsten hebben behaald door te investeren in PEPE, blijft het op dit moment een coin met een onvoorspelbaar karakter.

Wacht de hype even af

Mijn advies: wacht de eerste hype en stijging even af en stap in zodra de koers een stuk lager staat en is afgekoeld. De kans is groot dat de echte trein naar boven dan pas op gang komt, omdat vroege investeerders hun winsten dan massaal hebben verzilverd  

Ook is het altijd goed om je te realiseren dat het kopen van een nieuwe memecoin zoals Pepe Coin gepaard gaat met een bovengemiddeld hoog risico, zelfs in de toch al risicovolle cryptowereld.

Op dit moment kun je PEPE het eenvoudigst kopen via OKX exchange. Even een account aanmaken en je kunt direct PEPE kopen, of toeslaan wanneer de koers wat is afgekoeld.