• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Polkadot kopen? Investeer in deze Ethereum killer en pak de nieuwe stijging mee!
februari 15, 2022

Overweeg je Polkadot te kopen? Polkadot is bekend onder de afkorting ‘DOT’ en heeft vorig jaar in no-time de crypto top 10 bereikt. Inmiddels is de munt niet meer weg te denken uit de lijst met grootste cryptocurrencies van de wereld. Het is dus duidelijk geen hype of eendagsvlieg. Maar wat maakt Polkadot zo interessant en anders dan de meeste andere coins? 

Lees over de voordelen van Polkadot en hoe met je investering tegelijkertijd zonder moeite een mooi passief inkomen verdient. 

Het ontstaan van Polkadot

Polkadot werd opgericht door Gavin Wood, de mede-oprichter van Ethereum, dat al lange tijd de nummer 2 cryptocurrency van de wereld is. Daarmee zijn de verwachtingen meteen hoog.

Nieuwe cryptocurrency

En niet voor niets, want Wood was verantwoordelijk voor het bedenken van Solidity, de programmeertaal die door slimme contracten op de Ethereum blockchain wordt gebruikt. Wood begon met experimenteren om een nieuwe cryptocurrency te bedenken, omdat hij vond dat Ethereum op bepaalde punten toch wel een beetje verouderd begon te raken. 

Verbetering van de zwakke punten van Ethereum

De transactiesnelheid, kosten en de mogelijkheden van de blockchain, dat kon veel beter. Om zijn ideeën uit te werken richtte Wood de Web3 Foundation op, waaruit Polkadot vanuit een ICO ontstond. Uiteindelijk werd de Polkadot blockchain in mei 2020 gelanceerd.

Polkadot website

Wat is Polkadot (DOT) precies?

Ik zou hier een heel technisch verhaal kunnen schrijven, maar ik hou het even simpel: Polkadot is een open-source protocol, waarmee je allerlei verschillende soorten blockchains met elkaar kan laten praten, ook wel interoperabiliteit genoemd. Dat houdt dat in dat er meerdere blockchains op één netwerk onafhankelijk van elkaar kunnen werken.

Daardoor verlopen de transacties razendsnel en veel soepeler. Onderling wisselen de verschillende blockchains informatie uit. Polkadot is dus eigenlijk een munt die verschillende blockchains met elkaar verbindt. 

Daarmee creëert Polkadot een volledig decentraal en privénetwerk, wat het lanceren van nieuwe diensten en toepassingen gemakkelijker maakt. Bovendien doet Polkadot alles zoals gezegd veel goedkoper en vooral sneller.

Waarom Polkadot kopen?

Sinds augustus 2020 kun je Polkadot kopen. En dat deden veel mensen ook. De munt steeg vervolgens binnen een jaar van $5 naar meer dan $50. Een vertienvoudiging van de koers!

En dat gebeurde niet voor niets, want Polkadot is schaalbaar, biedt goedkope en razendsnelle transacties, een hoge staking reward van 12% per jaar en ook nog eens een transparant en veilig netwerk dat meerdere blockchains met elkaar verbindt. Polkadot was daarmee een van de beste altcoin performers van 2021.

Polkadot verdubbelde na zijn introductie snel in prijs. Ook na deze verdubbeling groeit de munt stabiel door. 

Polkadot Logo


Ethereum killer?

Sterker nog, veel mensen zien Polkadot als een toekomstige Ethereum killer. Een ambitieus project dat net als Ethereum een nieuw soort internet wil worden, waarin verschillende blockchains met elkaar verbonden zijn.

Veel lagere kosten dan Ethereum

Daarnaast profiteert Polkadot van het feit dat de transactiekosten (gas) bij Ethereum steeds hoger worden. Het komt erop neer dat Polkadot nog maar aan het begin van zijn ontwikkeling staat. Er is nog zoveel groei mogelijk, die zich ook in de prijs zal laten zien! Ik verwacht zelfs dat Polkadot het in zich heeft om naar de top 3 van cryptomunten te stijgen.

Sharding architectuur

Polkadot maakt zijn oplossing schaalbaar door middel van hun ‘sharding’-architectuur. Deze architectuur spreidt transacties over meerdere parallelle blockchains, in plaats van op één blockchain waar alle transacties kunnen ophopen. Bovendien kent Polkadot een bestuur waarbij alle DOT-houders stemrecht hebben over upgrades en plannen voor de toekomst.

Steeds meer mogelijkheden

Er komen steeds meer toepassingen en meer bedrijven gebruiken het netwerk voor verschillende toepassingen. Ook Polkadot zelf heeft grote plannen voor 2022 en de jaren daarna om het netwerk verder uit te breiden. De grotere vraag en innovatieve oplossingen beloven een gouden toekomst voor Polkadot!

Recente daling biedt geweldige koopkans

In het eerste kwartaal van 2022 maakte de koers van Polkadot een forse duikeling naar beneden, net zoals veel andere coins overigens. Omdat Polkadot nog maar aan het begin van zijn ontwikkeling staat, biedt het enorme kansen. De daling naar een koers van rond 20 dollar is daarmee een geweldige instapkans voor wie de eerste boot heeft gemist.

polkadot koopkans

Polkadot naar 100 dollar of meer

Met de grote toekomstverwachtingen van Polkadot, is het gemakkelijk mogelijk dat de munt in 2022 opnieuw zal opleven en daarna minimaal 5x zoveel waard zal worden. Een koers van $100 is in 2022 daarmee zeker mogelijk! 

Polkadot staken

Naast alle verwachte koersstijgingen en de goede fundamentals, is het vooral ook de mogelijkheid om Polkadot te staken die de munt ook heel interessant maakt. Het standaard stakingrendement op Polkadot is namelijk 12 procent. 

12 procent staking rendement

Dus als je voor 10.000 euro Polkadot investeert, heb je na een jaar 1.200 euro gratis in de pocket. Dat is een mooi passief inkomen waar je helemaal niets voor hoeft te doen.

Bovendien is de kans erg groot dat de koers de komende jaren sterkt stijgt. Een investering van 10.000 euro bij een koers van 20 dollar, is bij een stijging naar 50 dollar al 25.000 euro waard. En 50 dollar is volgens mij nog maar het begin. Er zit echt veel meer in het vat.

Crypto staking

Stijgend passief inkomen

En het mooie: Als de koers stijgt, dan stijgt daarmee ook je passieve inkomen, want het rendement van 12% blijft gewoon hetzelfde.  

Voordelen van Polkadot

 • Enorme winstkansen door het unieke idee achter Polkadot
 • Mogelijke Ethereum killer
 • Perfecte schaalbaarheid
 • Goedkoop verhandelbaar
 • Razendsnelle transacties
 • Mooie staking reward van 12% per jaar
 • Transparant en veilig netwerk.

Polkadot kopen?

Polkadot koop je eenvoudig op een van de grote cryptobeurzen in Nederland. Zelf koop ik mijn Polkadot graag bij Bitvavo, een 100% Nederlandse broker en crypto exchange.

Bij Bitvavo geniet je van de laagste kosten en snelle overboekingen, zeker wanneer je een tegoed via iDEAL stort. Uitbetalingen staan ook binnen enkele uren of zelfs direct al op je bankrekening.

Je betaalt er slechts 0,25% aan kosten. Dat is een groot verschil met andere brokers en exchanges, die al snel op 2% of meer zitten. Bovendien kun je voor support altijd terecht bij een Nederlands sprekende klantenservice en supportafdeling.

En vooral, door Polkadot te kopen, heb je een geweldige kans op een mooie stijging van je vermogen en verdien je tegelijkertijd een mooi gegarandeerd rendement door Polkadot te staken. Het beste van twee werelden dus!