• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Quant kopen of niet? QNT stijgt met meer dan 100% in een maand!
oktober 14, 2022

Quant kopen? Een van de cryptocurrencies met een grote kans om een van de grootste coins te worden is Quant (QNT). Sinds juni 2022 is deze munt bezig met een een grote opmars, die de laatste maanden verder versnelt. 

In juni stond Quant nog op zo’n 40 dollar, terwijl de cryptocurrency met een koers van 189 dollar op dit moment de 200 dollar nadert. Reden genoeg om uit te zoeken wat Quant precies is en moet je Quant kopen of niet?

Wat is Quant

Hoewel het misschien niet zo lijkt, is de wereld van crypto nog erg jong en volop in ontwikkeling. Nog steeds ontstaan er nieuwe initiatieven om de functionaliteit van de verschillende blockchains te verbeteren.

Veel coins lopen tegen het probleem van schaalbaarheid aan, oftewel naarmate een currency groeit moet er wel voldoende capaciteit zijn om alle transacties te verwerken.

Interoperabiliteit

Ook interoperabiliteit wordt steeds vaker een uitdaging. Met andere woorden, cryptocurrencies moeten met elkaar kunnen ‘praten’ en onderling uitwisselbaar en bruikbaar worden.

Op dit moment is het nog lastig om Ethereum naar een ander netwerk te sturen, zonder dat je daarvoor eerst handmatig moet gaan ‘swappen’ (wisselen). Dat is waar Quant in beeld komt.

quant kopen logo

Unieke coin

Quant is een unieke cryptocurrency, omdat het geen blockchain, maar een besturingssysteem voor blockchains is. Binnen crypto is dat een nieuw concept en uniek.

Overledger

Quant noemt hun idee ‘overledger’ en is een systeem waarmee je zogenaamde ‘mApps’ kunt bouwen. Daarmee verbind je niet alleen de blockchains, maar ook de databases erachter. Dit doet overledger door afspraken over de communicatie vast te leggen in een protocol, eigenlijk net zoals dat voor het internet met HTTP is gedaan.

Het team achter Quant QNT

Quant is gevestigd in zowel Engeland als in Zwitserland. CEO Gilbert Verdian is een grote naam op het gebied van veiligheid. Hij heeft namelijk tientallen jaren ervaring met cybersecurity en eerder gewerkt bij grote bedrijven. Daarnaast is Peter Marirosans een belangrijke naam bij Quant. Hij is gespecialiseerd in het ontwikkelen van nieuwe technologieën, al sinds de opkomst van internet.

Quant (QNT) token

Quant (QNT) is de coin die het hierboven genoemde Overledger gebruikt. Je betaalt ermee voor elke interactie en licenties voor het gebruik van Overledger, wat de token van Quant waarde geeft. Met een toename van zowel het aantal gebruikers als de vraag naar QNT, worden meer  QNT-tokens  gegenereerd en in omloop gebracht.

ERC-20 token

QNT is een ERC20-token en er zijn in totaal maar 14,6 miljoen QNT-tokens beschikbaar. Dat lijkt veel, maar als je het vergelijkt met Bitcoin die er maximaal 21 miljoen heeft, zie je het potentieel voor de koers direct. Bij de lancering van QNT is 2018 werden er van de oorspronkelijke 24 miljoen tokens bijna 5 miljoen aan het team toegewezen, om Quant verder te kunnen ontwikkelen.

Maximaal 14,6 miljoen tokens

Tijdens de Initial Coin Offering (ICO) in 2018 werden er ruim 19 miljoen op de markt gebracht. Ook werd een deel verbrand, waarmee de totale voorraad op 14,6 miljoen QNT kwam te staan.

Er komen dus geen nieuwe tokens bij, wat betekent dat de prijs de komende jaren hoogstwaarschijnlijk verder zal stijgen.

Ontwikkeling van Quant ziet er goed uit!

De ontwikkeling van Quant ziet er veelbelovend uit. De laatste jaren heeft Quant verschillende versies van Overledger gepubliceerd en sinds het begin van 2021 is het al mogelijk om via Overledger toegang te krijgen tot het netwerk van Bitcoin, Ethereum en XRP.

Het gebruikmaken van deze drie verschillende blockchains in één interface is uniek.

Gateways

Daarnaast verbindt Overledger ook allerlei soorten bedrijven en netwerken met elkaar, via zogenaamde Overledger Gateways. Dat geeft klanten veel voordelen, omdat alles eenvoudig met elkaar verbonden is.

En dat allemaal met hetzelfde beveiligingsbeleid of de regelgeving van de bedrijven in kwestie. Uiteindelijk wil Quant de Apple of Microsoft van blockchain zijn.

Grote nieuwe partnerschappen

Al met al is Quant een serieuze speler, wat ook grote bedrijven is opgevallen. Twee van de grootste partners van Quant zijn Amazon Web Services en Oracle.

Amazon Web Service biedt veel bedrijven een goede, veilige en schaalbare oplossing voor het werken in de cloud. Quant is hierbij technologiepartner en kan op deze manier flexibiliteit en schaalbaarheid bieden. Oracle is een grote naam in databaseoplossingen en software.

Voordelen van Quant

  • Unieke oplossing
  • Weinig concurrentie
  • Grote betrouwbare partners (o.a. Oracle en Amazon Web Services)
  • Schaarse coin (er komen geen nieuwe meer bij en er zijn er minder dan Bitcoin)
  • Geweldig potentieel om een groot bedrag waard te worden!

Quant kopen of niet?

Quant (QNT) heeft alles in zich om zich te ontwikkelen tot een echte gigant. Ze hebben de techniek op orde, een geweldig team van ontwikkelaars en grote namen aan zich verbonden. Dat geeft veel vertrouwen en de mogelijkheid om nu en in de toekomst hard te groeien. 

Zeker wanneer je je realiseert dat er maximaal zo’n 14,6 miljoen QNT-tokens zullen zijn, biedt dat een enorme kans. Ter vergelijking: er zijn maximaal 21 miljoen Bitcoins, waarvan de koers al een tijdje zo rond 19.000 euro schommelt. De koers van QNT is de afgelopen maanden hard gestegen.

QNT koers

In juni 2022 was de koers 42 euro, terwijl deze inmiddels bijna op 200 euro staat en de cryptomarkt tegelijkertijd erg bearish was en is. Dat biedt een geweldig perspectief voor de toekomst en mooie kansen om jouw investering in QNT te zien verdubbelen en meer. Ik denk zelfs dat een 10X er wel in zou kunnen zitten.

Conclusie

QNT is een unieke cryptocurrency die de oplossingen van schaalbaarheid en vooral interoperabiliteit oplost. Er bestaat nog geen alternatief en dat maakt Quant een echte first mover. Ook komen er nog steeds meer en verschillende blockchains bij, die graag op een eenvoudige manier met andere blockchains moeten kunnen communiceren. Quant maakt dat allemaal mogelijk. 

Quant Network heeft de oplossing om alle cryptocurrencies van de wereld met elkaar te verbinden. En dat is echt uniek.

Quant kopen? Koop QNT eenvoudig via ByBit en krijg via de knop hieronder meer dan 4000 dollar aan tradingtegoed en gratis airdrops!