• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Shiba Inu kopen? Het stadium van meme-coin voorbij en klaar voor een nieuw record!
februari 23, 2022

Shiba Inu kopen? Hoewel het eerst een behoorlijke gok was, heeft SHIB (Shiba Inu) zich inmiddels als geduchte Dogecoin (DOGE) concurrent neergezet.

De twee munten zijn al maandenlang in een hevige strijd verwikkeld en als je het mij vraagt, gaat Shiba Inu het in 2022 winnen van Dogecoin.

Er is namelijk een enorm potentieel voor groei, dat bij veel investeerders niet onopgemerkt blijft. Maar wat is het idee achter Shiba Inu precies en waarom is dit een mooie kans op winst? 

Wat is Shiba Inu precies?

Shiba Inu is een spin-off van Dogecoin en bestaat nog maar kort. Shiba Inu werd in augustus 2020 gelanceerd. Het platform en het model achter Shiba Inu zijn gebaseerd op dat van Dogecoin. 

Bewust opgericht als alternatief voor Dogecoin

Shiba Inu werd bedacht door een groep ontwikkelaars, omdat zij ontdekten dat een groot deel van alle Dogecoins in handen was van een klein aantal mensen. Dat betekent een groot risico op verliezen, wanneer een of meerdere van deze ‘whales’ zijn Dogecoins verkoopt. Shiba Inu biedt daar nu een geweldig alternatief voor. 

Shiba Inu vs. Dogecoin

Shiba Inu is de Japanse jachthond waar Dogecoin bekend om staat. Het meest opvallende verschil is de prijs, die bij Shiba Inu tot wel vier nullen achter de komma doorloopt.

Eigenlijk kun je Shiba Inu (SHIB) zien als een nieuwere versie van Dogecoin. Vergeleken met de mogelijkheden van Shiba Inu is het uit 2013 stammende Dogecoin eigenlijk behoorlijk verouderd.  

SHIB kopen

'Meme'-coin met bestaansrecht

Hoewel het idee erachter net zoals Dogecoin een echte ‘meme’-coin is, betekent dat zeker niet dat Shiba Inu geen bestaansrecht zou hebben. Als veel mensen erin investeren, dan krijgt de munt vanzelf waarde. En Shiba Inu zou zomaar eens de volgende coin kunnen zijn waar investeerders zich massaal op richten. 

Gigantische market cap

Shiba Inu is dus niet zomaar een coin meer. Met een market cap van bijna 15 miljard dollar staat hij nog net niet in de top 10 van wereldwijd de grootste cryptocurrencies. En dat is best een prestatie!

Nieuwe SHIB hype in 2022

De populariteit van de SHIB steeg vooral in het tweede kwartaal van 2021. Dat was vooral te danken aan de Tweets van Elon Musk over Dogecoin. Omdat de prijs van Dogecoin relatief hoog was, zochten veel mensen naar een goedkoper alternatief met hetzelfde idee als Dogecoin. Dat leidde tot een nieuw record voor Shiba Inu.

Nieuwe records

Na een zomerdip werd Shiba Inu in de herfst van 2021 weer heel populair en steeg de prijs naar nieuwe records. SHIB lanceerde in die tijd ook een NFT-collectie. De koers bleef steeds verder stijgen en zelfs grote organisaties maakten het mogelijk om met SHIB te betalen. Daardoor ging het nog harder. 

SHIB in de crypto top 3

Buy the dip!

Tot de algehele cryptodip de kop opstak, waardoor Shiba Inu ook behoorlijk daalde. Naar mijn mening is het op dit moment een geweldig instapmoment om klaar te zijn voor een nieuwe hype in 2022, waarin de koers misschien wel de 0,1 of zelfs volle dollarcent zal aantikken. 

Koersverwachting Shiba Inu

De koers is de afgelopen maanden wat gedaald, maar gaat nog steeds vrijwel gelijk op met Dogecoin. Wanneer de geopolitieke spanningen afnemen en de beurzen en crypto de stijgende lijn weer te pakken heeft, zal SHIB volgens mij een nieuwe aanval op de all-time-high gaan doen. 

Shiba Inu naar 1 dollarcent dankzij coin burns?

Regelmatig hoor je in het cryptonieuws dat er weer miljoenen of zelfs miljarden Shiba Inu coins zijn vernietigd. Dat klinkt heftig, maar is juist goed nieuws. De koers van Shiba Inu kan namelijk hoger worden, zonder dat de totale market cap enorm meestijgt. De totale waarde is immers verdeeld over een kleiner aantal totale munten.

Op naar de volle dollarcent 

Oftewel, door regelmatige grote coin burns in te voeren, drijft dat automatisch de prijs van een SHIB op. Op die manier wordt het alsnog mogelijk dat Shiba Inu in de toekomst de 0,01 dollar of zelfs meer aantikt. Een mooi vooruitzicht en volgens mij een kwestie van tijd!

Hierom gaat de koers van Shiba Inu verder stijgen

In eerste instantie steeg de koers van Shiba Inu (SHIB) vooral door de populariteit van Dogecoin. De munt lift als het ware mee met alle positiviteit rondom de hype van deze bekende memecoin.

SHIB ontwikkelt zich snel

In eerste instantie dus, want Shiba Inu ontwikkelt zich snel en wordt bovendien op veel grote exchanges toegevoegd. Daardoor wordt Shiba Inu kopen steeds gemakkelijker en stijgt tegelijkertijd het aantal gebruikstoepassingen.

7 redenen voor een nieuwe stijging van SHIB

Dit zijn de redenen waarom Shiba Inu in 2022 volgens mij opnieuw een van de grootste verrassingen zal worden:

 • Reden #1: Er worden op regelmatige basis miljarden coins vernietigd (en dat drijft de prijs op)
 • Reden #2: Nog veel grote beurzen waarop SHIB kan worden toegevoegd. Elke toevoeging leidt tot een prijsstijging.
 • Reden #3: Nieuwe technische ontwikkelingen maken SHIB een coin met meer functionaliteit.
 • Reden #4: Van Proof of Work naar Proof of Stake, waardoor je ook een passief inkomen met SHIB kunt verdienen
 • Reden #5: Er komen steeds meer grote investeerders bij
 • Reden #6: Shiba Inu wordt steeds bekender
 • Reden #7: De prijs is nog steeds heel aantrekkelijk!

Conclusie

Shiba Inu biedt geweldige kansen op een mooie winst. Het is een kwestie van tijd voordat de koers weer explodeert naar nieuwe all time highs.

Via de Nederlandse crypto exchange Bitvavo koop je ze heel gemakkelijk via iDEAL en heb je Shiba Inu binnen een paar minuten in jouw portfolio.