• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 redenen waarom Shiba Inu (SHIB) dit jaar nog 10X kan gaan!
augustus 8, 2023

Bekijk 5 redenen waarom Shiba Inu klaar is voor een nieuwe rally en mogelijk nog eens 10X kan gaan!

Van memecoin naar een functionele cryptocurrency met echte betekenis. Dat is de prestatie die Shiba Inu de laatste jaren heeft neergezet. SHIB heeft een vaste plek in de wereldwijde crypto top 20 veroverd, maar er zitten nieuwe ontwikkelingen aan te komen waarmee Shiba Inu andere coins in die top 20 weleens van hun troon zou kunnen stoten.

Lees hieronder waarom nu Shiba Inu kopen weleens het ideale moment zou kunnen zijn.

Shiba Inu: van memecoin naar grote speler

In augustus 2020 zag de memecoin Shiba Inu (SHIB) het levenslicht op verschillende grote crypto exchanges. Een coin geïnspireerd door een schattige hondenfoto. Shiba Inu (SHIB), leek in het begin meer op een leuke grap dan op een serieuze munt. Het begon allemaal als een knipoog naar de populaire Dogecoin.

Tegen alle verwachtingen in begon deze "grappige munt" serieus momentum te krijgen. Dankzij een gepassioneerde gemeenschap die in het potentieel van SHIB geloofde, transformeerde SHIB gestaag naar een valuta met echte betekenis en waarde.

Aan de vooravond van een spectaculaire rally

In plaats van alleen maar een grap te zijn, biedt Shiba Inu nu een heel ecosysteem: projecten, platforms en grote plannen voor de toekomst. Het is niet alleen een symbool van internetcultuur geworden, maar ook een bewijs dat met geloof, passie en een beetje humor een memecoin kan uitgroeien tot een serieuze speler op de wereldwijde cryptomarkt. 

Bovendien lijken de huidige ontwikkelingen van het ecosysteem van Shiba Inu erop te wijzen dat we aan de vooravond staan van een nieuwe spectaculaire rally, waarbij SHIB vorige allt-time-high gaat verbreken. Mogelijk zit er zelfs een 10X in het vat.

SHIB in de crypto top 3

Shiba Inu’s handelsvolume breekt nieuwe records

Ten eerste valt het toegenoemen handelsvolume van Shiba Inu enorm op. Op Bitvavo was SHIB zelfs een tijd de meest verhandelde munt en lag de totale waarde van alle trades op het platform bijna tien keer hoger dan normaal. De koers wist ook met meer dan 20 procent te stijgen. Hoewel de koers inmiddels wat gecorrigeerd is, lijkt dit het ideale moment om in te stappen, zodat je de volgende stijging meepakt.

5 redenen waarom Shiba Inu klaar is voor een nieuwe stijging!

Bij Shiba Inu zijn er namelijk niet één, maar ruim 5 nieuwe ontwikkelingen die de koers een enorme impuls kunnen geven. De ontwikkelingen geven SHIB een enorm verbeterde functionaliteit, die zowel het nut van Shiba Inu zal verbeteren als de investeerders een nieuwe reden geven om meer te kopen. Ik zet de 5 belangrijkste ontwikkelingen voor je op een rij.

Reden #1: Lancering van Shibarium

Shibarium is een langverwacht en belangrijk onderdeel van het Shiba Inu-project. Het is een zogenaamde "Layer 2"-oplossing. Bij cryptocurrencies zoals Shiba Inu wordt alles genoteerd en geverifieerd op een 'blockchain'.

Je kunt de blockchain zien als een grootboek waarin alle transacties worden bijgehouden. Naarmate meer mensen de munt gaan gebruiken, kan dit grootboek alleen erg druk worden, waardoor transacties vooral langzamer, maar vaak ook duurder worden.

Hier komt Shibarium om de hoek kijken. Als een "Layer 2"-oplossing biedt Shibarium een soort extra laag bovenop de originele blockchain. Deze extra laag kan veel van de transacties verwerken voordat ze aan het hoofdnetwerk worden toegevoegd, waardoor de druk op het hoofdnetwerk vermindert.

blockchain-rwa-crypto

Wat verbetert er met Shibarium?

Meer schaalbaarheid: Shibarium zorgt ervoor dat het Shiba Inu-netwerk meer transacties tegelijkertijd kan verwerken, waardoor het beter kan groeien en meer gebruikers kan bedienen.

  • Betere efficiëntie: Door transacties sneller en soepeler te verwerken, verbetert de algemene gebruikerservaring.
  • Meer schaalbaarheid: Shibarium zorgt ervoor dat het Shiba Inu-netwerk meer transacties tegelijkertijd kan verwerken, waardoor het beter kan groeien en meer gebruikers kan bedienen.
  • Lagere kosten: Met de toevoeging van Shibarium kunnen transactiekosten omlaag gaan, wat betekent dat het goedkoper kan zijn voor gebruikers om SHIB te verzenden of te gebruiken.

Kortom, Shibarium is een upgrade voor het Shiba Inu-netwerk, waarmee het sneller, goedkoper en efficiënter kan werken. Dit maakt het voor meer mensen aantrekkelijker om SHIB te gaan gebruiken, wat weer een positieve invloed heeft op de koers van Shiba Inu.

Reden #2: Release van ShibaSwap 2.0

ShibaSwap 2.0 is een verbeterde versie van ShibaSwap, het gedecentraliseerde financiële platform (DEX) van het Shiba Inu-project. Op ShibaSwap kun je coins heel eenvoudig omzetten (‘swappen’) naar andere coins of currency’s, zonder dat je daarvoor naar het geavanceerde tradingplatform hoeft te gaan.

Ook kun je er coins  uitlenen of er rente op kunnen verdienen zonder tussenkomst van traditionele financiële instellingen zoals banken. ShibaSwap is een platform specifiek voor de Shiba Inu-gemeenschap, dat inmiddels al een aantal jaren bestaat.

ShibaSwap 2.0 is een geüpdatete en verbeterde versie van dit platform, dat verschillende nieuwe functionaliteiten zal bieden. Denk hierbij aan nieuwe staking-mogelijkheden, een nieuwe interface en meer veiligheid. 

Reden #3: TREAT-token

Het TREAT-token van Shiba Inu is, zoals de naam al een beetje doet vermoeden, een beloningstoken voor houders. Maar dat niet alleen, TREAT zal ook werken om beloningen in de SHIB Metaverse uit te keren. Bovendien is de verwachting dat TREAT ook zal helpen om de SHI-stablecoin in de toekomst nog stabieler te maken.

De lancering van TREAT is een grote stap in het verder decentraliseren van het Shiba Inu-ecosysteem.

Reden #4: SHI stablecoin

Toen de afgelopen jaren verschillende stablecoins instortten, stelde het Shiba Inu-team als tegenreactie de SHI stablecoin voor. SHI is ontworpen als gedecentraliseerde stablecoin die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. SHI zal worden gebruikt als een waardeopslag, maar ook als betaalmethode binnen het Shiba Inu-ecosysteem.

Hoewel SHI nog in ontwikkeling is, hebben investeerders en de community er hoge verwachtingen van. De SHI stablecoin is erg handig in gebruik bij dagelijkse transacties, betalingen en overboekingen, zonder de angst voor grote waardeveranderingen die je bij volatiele cryptocurrency’s ziet.

Ook zal SHI een brug vormen tussen crypto en fiat, waardoor de integratie en acceptatie van SHIB als digitale valuta sterk zal verbeteren.

Reden #5: ShibaNet

Het nieuwe en aankomende ShibaNet is een langverwachte ontwikkeling in de cryptowereld. ShibaNet is een gedecentraliseerde marktplaats waarmee gebruikers goederen kunnen kopen, verkopen en verhandelen met behulp van het eigen Shiba Inu-ecosysteem.

Er zijn nog niet heel veel details over bekend, maar wel dat ShibaNet een vooruitstrevend nieuw platform zal zijn, waarmee SHIB zichzelf absoluut in de kijker zal spelen. Het gaat draaien op de ‘layer-2’-oplossing van Shibarium, dus de kans bestaat dat kort na de lancering van Shibarium ook ShibaNet live zal gaan.

Nu Shiba Inu kopen?

De laatste maanden zie je dat de koers een stuk volatieler wordt. Zeker nu de release van Shibarium heel dichtbij komt, neemt het handelsvolume merkbaar toe en verwacht ik op het gebied van de koers nog veel vuurwerk.

Op dit moment is de koers heel interessant en breid ik mijn positie in SHIB uit. Zeker met de grote 5 ontwikkelingen en upgrades die Shiba Inu op de agenda heeft staan, kan het bijna niet anders dan dat SHIB dit jaar nog spectaculair zal gaan stijgen!

Koop SHIB eenvoudig via iDEAL op ByBit, mijn favoriete crypto exchange.