• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Dalende cryptokoersen? Ga short en verdien juist bij dalingen veel geld!
juni 13, 2022

Volg je de koersen van crypto een beetje? Dan heb je vast gezien dat de prijzen binnen een etmaal met tientallen procenten zijn gedaald. Bitcoin meer dan 15% in de min en Ethereum verliest zelfs bijna een vijfde van zijn waarde binnen 24 uur. 

Wanneer je veel geld in crypto hebt geïnvesteerd, voelen dergelijke dalingen misschien heel vervelend, maar wanneer je gewoon vasthoudt is een dergelijke daling geen groot probleem. In de cryptowereld zijn correcties van 80% heel normaal, waarna de meeste coins uiteindelijk weer meer dan verdubbelen.

Toch is een periode van dalingen niet altijd prettig, want je ziet de waarde van je opgebouwde portfolio natuurlijk liever stijgen. Gelukkig kun je als trader je verlies goed beperken, of zelfs eenvoudig (veel) geld verdienen aan dalende koersen. 

Traders verdienen in elke markt geld

Hoe? Door short te gaan, oftewel te speculeren op een koersdaling. Juist de perioden met grote volatiliteit van de koersen bieden namelijk geweldige kansen om extreme winsten te behalen, zeker wanneer je short gaat met een hefboom (leverage).

Risk management

Wat is short gaan precies?

Short gaan met crypto is strategie waarbij inzet op een daling van de koers van de onderliggende waarde, zoals bitcoin of Ethereum. De achterliggende gedachte is dat je crypto op een exchange leent en deze direct verkoopt.

Omdat je denkt dat de koers daalt, geeft je dat de mogelijkheid om dezelfde coin op een later moment tegen een lagere koers weer terug te kopen. 

Het koersverschil is dan je winst. Op die manier verdien je toch geld in een markt waarin alle koersen dieprood staan. Short gaan is trouwens niet uniek voor de cryptomarkt. Het is juist een heel bekend fenomeen uit de aandelenmarkt en handel in vreemde valuta.

Short gaan met hefboom

Sort gaan geeft je dus de mogelijkheid om goed aan koersdalingen te verdienen. Via crypto exchange ByBit is het mogelijk om short te gaan met hefboom, waarbij je jouw inzet bijvoorbeeld keer tien kan doen. Je gaat bijvoorbeeld voor 2000 euro short op bitcoin. De hefboom van 10 betekent dat je dan voor 20.000 euro bitcoin koopt. 

Daalt de koers van bitcoin vervolgens 5%? Dan betekent dat je rendement ook x10 gaat. Op die manier verdien je dus 50% op je inleg. Je 2000 euro is dan 3000 euro waard! En wanneer je nagaat dat de koers het afgelopen etmaal met meer dan 15% daalde, dan heb je het over een winst van 150%! 

Bearish crypto patronen

En wanneer je bedenkt dat dalingen vaak harder en feller zijn dan stijgingen, is short gaan met hefboom vooral voor traders dus heel interessant.

Wel een disclaimer: als je met een hefboom werkt en de koers stijgt onverwacht met 5%, dan ben je dus ook de helft van je inleg kwijt. Maar wanneer je in de praktijk steeds een goede stoploss hanteert, vallen de risico’s erg mee en maken die de kans op grote winsten ruimschoots goed.

Stappenplan short gaan met hefboom op ByBit

Benieuwd hoe je short gaat met crypto en op die manier verdient aan dalende koersen? Bekijk deze video van Corné, waarin hij stap voor stap laat zien hoe je op de populaire crypto exchange ByBit mooie winsten maakt door long, maar ook short te gaan met bitcoin.

Short gaan via ByBit?

ByBit is de beste crypto exchange om short te gaan met crypto. De transactiekosten zijn er de laagste van de wereld en bovendien krijg je bij het aanmelden een mooie welkomstbonus met tradingtegoed.

Check meer info hierover via de video van Corné, of meld je hieronder direct gratis aan voor een account op ByBit.