• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • SingularityNET (AGIX) kopen? Investeer in de volgende 10x AI-crypto!
april 23, 2023

Sinds het begin van 2023 is de koers van SingularityNet (AGIX) met meer dan 750% gestegen, waardoor deze cryptocurrency duidelijk beter presteert dan bijna elke andere cryptocurrency op de markt.

Wat mij betreft een duidelijk bewijs van het potentieel van het platform en het vertrouwen van investeerders in de toekomst van AI. Overweeg jij ook SingularityNET (AGIX) te kopen? Lees dan zeker even verder.

Wat is SingularityNET (AGIX)?

Sinds eind 2022 maakte de wereld dankzij de snelle opkomst van AI-chatbot ChatGPT kennis met het grote potentieel van kunstmatige intelligentie (AI). Dat had vooral een veelbelovende invloed op SingularityNet (AGIX), een van de belangrijkste nieuwe AI-projecten en cryptocurrency’s.

Wereldwijd netwerk van AI-toepassingen

SingularityNET is een platform dat kunstmatige intelligentie (AI) naar de wereld wil brengen. Het is ontworpen om ontwikkelaars in staat te stellen AI-services te bouwen, te delen en te verhandelen, waardoor een wereldwijd netwerk van AI-gebaseerde toepassingen wordt gecreëerd.

AI en blockchain, een gouden combinatie

Wat het SingularityNET onderscheidt van de meeste andere AI-platforms, is dat het gedecentraliseerd is en gebruik maakt van blockchaintechnologie. Dit betekent dat het niet onder controle staat van één enkele organisatie en dat de gegevens veilig en transparant zijn opgeslagen op de blockchain. 

AGIX is het token van SingularityNET en fungeert als betaalmiddel voor AI-services op het platform. Dit is ook de cryptocurrency die je op de verschillende crypto exchanges kunt kopen.

Team achter SingularityNET

Het SingularityNET-project heeft een groot ontwikkelteam, dat voornamelijk bestaat uit wetenschappers, ontwikkelaars, onderzoekers en AI-specialisten. SingularityNET is opgericht door  Dr. Ben Goertzel, momenteel uitvoerend directeur en hoofdwetenschapper van het project. Andere ontwikkelaars zijn Simone Giacomelli en Dr. David Hanson.

Het brein achter wereldberoemde AI-robot Sophia

Ben Goertzel is een bekende figuur in de kunstmatige intelligentie- en robotintelligentie-industrie. Simone Giacomelli daarentegen is ook een ondernemer en investeerder die eerder werkte bij het crypto-adviesbureau Cryptodex. Simone verliet het SingularityNET-project in maart 2019. Dr. David Hanson heeft een lange geschiedenis in de robotica en was mede-oprichter van Hanson Robotics, wereldberoemd van robot Sophia.

SingularityNET-doelstellingen

Het hele systeem van SinhularityNET is gebaseerd op het Ethereum-netwerk, waar vooral de functionaliteit van de slimme contracten heel goed werkt. Ook verlopen alle transacties gegarandeerd veilig en transparant. SingularityNET kent in feite twee hoofddoelstellingen:

Doelstelling #1: AI-as-a-Service

Het SingularityNET-platform heeft tot doel een gedecentraliseerd netwerk van AI-diensten te ontwikkelen en zo het nieuwe concept van " AI-as-a-Service (AIaaS) " of "AI as a Service" te creëren.

Doelstelling #2: Interoperabiliteit tussen verschillende AI-systemen

Daarnaast maakt SingularityNET het mogelijk om een raamwerk te ontwikkelen, waarbij verschillende kunstmatige intelligenties met elkaar informatie kunnen uitwisselen en elkaar kunnen aanvullen. Inmiddels bestaat het SingularityNet-ecosysteem uit 13 protocollen en blijft het snel groeien.

Het uiteindelijke einddoel van SingularityNET is om een zogenaamd ‘Artificial General Intelligence’ (AGI) te creëren. Dit is een AI-systeem dat niet alleen gespecialiseerd is in één taak, maar in staat is net als een mens veel taken uit te voeren. Het AGI-systeem van SingularityNET is bedoeld om voor iedereen op de wereld toegankelijk te zijn. 

agix-website

AI-marktplaats

In feite kun je SingularityNET zien als een soort marktplaats voor AI-services, waarbij ontwikkelaars AI-services kunnen aanbieden en gebruikers deze kunnen kopen.

De AI-marktplaats van SingularityNET werkt als volgt: ontwikkelaars creëren AI-services en bieden deze aan op het platform. Deze AI-services kunnen bijvoorbeeld chatbots, voorspellende analyses of spraakherkenningssystemen zijn. Gebruikers vinden deze AI-services op het platform en kopen met behulp van het AGIX-token. 

Het platform maakt gebruik van slimme contracten, die de transacties tussen ontwikkelaars en gebruikers automatisch afhandelen, zodat beide partijen zeker weten dat de transactie veilig en transparant is.

Het platform fungeert ook als een gemeenschap waar ontwikkelaars kunnen samenwerken en ideeën kunnen uitwisselen. Dit kan leiden tot nieuwe innovaties en toepassingen op het gebied van AI.

Praktijkvoorbeeld

Een voorbeeld van hoe het platform kan worden gebruikt is bijvoorbeeld in de gezondheidszorg. Een ontwikkelaar kan een AI-service creëren die patiënten helpt bij het diagnosticeren van een bepaalde aandoening. De ontwikkelaar biedt deze AI-service vervolgens aan op het platform en gebruikers kunnen deze kopen en gebruiken om hun eigen diagnose te stellen.

AGIX-token

Zoals bij de meeste projecten heeft SingilarityNET zijn eigen utility-token. AGIX is het eigen token van het project en is ontwikkeld om AI-diensten te kopen of te leveren. Daarnaast kun je zelf investeren in AGIX om er een mooie winst mee te maken. De maximale voorraad tokens is beperkt tot 1.000.000.000.000 AGIX.

singularitynet-agix-koersverwachting

AGIX koersverwachting

De reden voor de gigantische groeispurt van AGIX in de eerste maanden van 2023 is vooral te danken aan de groeiende populariteit van op AI gebaseerde platforms. AGIX begon zijn klim op 23 januari, toen Microsoft een investering van 10 miljard dollar in ChatGPT aankondigde.

Sindsdien storten ook grote institutionele investeerders zich op de AI-markt. AGIX is sinds het begin van het jaar met 790 procent gestegen. Inmiddels is de koers wat afgekoeld en biedt AGIX wat mij betreft een geweldige investeringskans.

Veelbelovende vooruitzichten

Uit een recent onderzoek van financiële gigant JP Morgan bleek dat institutionele handelaren hun aandacht steeds meer verleggen naar AI en machine learning. Het lijkt er daarmee op dat AI de komende jaren de belangrijkste en meest invloedrijke technologie zal zijn. Combineer dat met de toenemende populariteit en adoptie van crypto en je hebt mogelijk goud in handen. Inmiddels heeft AGIX ook een belangrijk partnerschap met Cardano gesloten.

Conclusie

SingularityNET lijkt als een combinatie van crypto, blockchain en AI klaar voor een geweldige toekomst. De huidige koers is heel interessant en ik zie de prijs van AGIX het komende jaar minimaal vertienvoudigen, als de totale cryptomarkt en bitcoin het een steuntje in de rug geeft. Maar zelfs in een bearmarkt zal AGIX relatief beter presteren dan andere altcoins.

Reden genoeg om je portfolio in ieder geval uit te breiden met een investering in AGIX! Je koopt AGIX eenvoudig via Bybit, mijn favoriete crypto exchange.