• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Solama kopen? De rijzende memecoin op het Solana-netwerk!
maart 12, 2024

Solama kopen? Hoewel je misschien nog niet zoveel over Solama hebt gehoord, wint Solama de laatste tijd snel aan populariteit. Het lijkt erop dat deze munt binnenkort weleens een grote speler zou kunnen worden tussen andere bekende memecoins zoals Dogecoin, Shiba Inu en Pepe.

Wat is Solama (SOLAMA) precies en hoe koop je deze memecoin eigenlijk? 

Wat is SOLAMA precies? 

Solama (met een M dus) is een memecoin op de Solana-blockchain, net zoals Dogecoin op de Ethereum-blockchain is. Het woord "Solama" is eigenlijk een mix van "Solana", wat verwijst naar het blockchainnetwerk waarop het is gebouwd, en "Lama", een dier dat je al vaak in memes ziet. Een grappige woordspeling dus, maar wel een die serieuzer klinkt dan de meeste andere memecoins.

solama-logo

Hoewel Solama misschien nog niet zo bekend is als sommige andere grote memecoins zoals Dogecoin, Shiba Inu en PEPE, groeit Solama de laatste weken snel in populariteit. Er zit een sterke community achter, alle 676 miljoen tokens zijn al in omloop en Solama wordt waarschijnlijk toegevoegd op de grotere exchanges.

Daarmee rijst de vraag of Solama ($SOLAMA) net zoals DOGE, SHIB en PEPE in de crypto top 100 kan binnenkomen. 

Solama (SOLAMA) naar 3,69 dollar?

Op dit moment staat Solama met een marketcap van slechts 75 miljoen dollar op plek #605 en heeft dus nog veel ruimte voor groei. Om de top 100 binnen te komen, heb je een marketcap vanaf 2,5 miljard dollar nodig, dus dan zit er voor de koers van Solama nog heel veel ruimte om verder te groeien.

Bij de huidige market cap en koers van ongeveer 10 dollarcent, betekent een marketcap van 2,5 miljard dollar en een total supply van 676 miljoen SOLAMA-tokens, dat Solama dan op 3,69 dollar zou kunnen staan.

SOLAMA naar $1 is het eerste target van de makers en community

Dat klinkt misschien op dit moment compleet onbereikbaar of zelfs ongeloofwaardig, maar kijk wat er met Shiba Inu of Pepe is gebeurd. Bovendien hebben de makers van Solama de 1 dollargrens al op hun vizier staan. En hoe meer mensen het kopen, des te meer bekendheid Solama krijgt, wat weer een aanzuigende werking heeft op nieuwe investeerders.

10.000 Solama gekocht

Ik heb zelf 10.000 SOLAMA-tokens gekocht en wacht met deze (op dit moment) 1000 dollar aan waarde rustig af wat er het komende half jaar gaat gebeuren. Komt de voorspelling van 1 dollar uit? Dan is mijn huidge 1000 dollar een mooie 10.000 dollar geworden. Groeit Solama door naar de crypto top 100? Dan hebben we het al over meer dan 35.000 dollar winst.

Nu Solama kopen of wachten op een correctie?

Natuurlijk kan het net zo goed de andere kant op gaan en komt er net zoals eerst bij Pepe ($PEPE) een grote correctie of crash. Dan is dat een mooi moment om bij te kopen. Ik loop alleen het risico om mijn initiële investering van 500 dollar (toen ik Solama kocht) te verliezen, maar dat is de kans op een 10X of zelfs 50X winst me 100% waard.

Solana-memecoingekte

Want ja, misschien is het weer de zoveelste nieuwe memecoin zonder echt nut, in de Solana-memecoingekte van de laatste weken is niets onmogelijk. Zeker wanneer Bitcoin voorlopig nieuwe all time highs neer blijft zetten, zullen altcoins zoals Solana en de daarop draaiende memecoins nog wel even blijven stijgen. We gaan het zien!

solana kopen

Waarom stijgen Solana memecoins eigenlijk zo snel?

Memecoins die op de blockchain van Solana (SOL) draaien, zijn in het eerste kwartaal van 2024 snel populair geworden. Met rendementen tot wel meer dan 1000% trekt dit veel nieuwe investeerders aan, wat de hype verder versterkt. Maar waarom stijgen Solana-memecoins nu eigenlijk zo snel?

Reden #1: Algehele groei van het Solana-ecosysteem

Solana maakt al een tijdje een explosieve groei door en trekt ontwikkelaars en gebruikers aan dankzij de snelle transacties, lage kosten en schaalbaarheid. Dit is ook een ideaal klimaat voor innovatieve projecten, zoals nieuwe memecoins.

Reden #2: Airdrops stimuleren groei en interesse in Solana-memecoins

Airdrops (waarbij je gratis tokens krijgt als je een bepaalde coin bezit) zijn een populaire marketingstrategie geworden. Solana speelt hier slim op in, door via airdrops een hype rondom verschillende memecoins te creëren. De airdrop van Bonk ($BONK) was de eerste in zijn soort op Solana en heeft gigantisch bijgedragen aan het succes van deze memecoin.

bonk-kopen

Reden #3: Het succes van de BONK memecoin

In het vorige punt schreef ik al over Bonk. Deze airdrop creëerde op zichzelf namelijk ook al meer interesse in andere Solana-memecoins, omdat investeerders er vroeg bij wilden zijn bij andere coins die hun grote stijging nog in het verschiet hadden. Sindsdien staan Solana-memecoins dus extra onder de aandacht, wat op zichzelf weer meer interesse zorgt.

Hoe kan ik SOLAMA kopen? Een stappenplan

Het mooie van Solama is dat er nog enorm veel ruimte is voor groei, zelfs nu de munt sinds zijn release al duizenden procenten is gestegen. Er is nog steeds veel hype rondom SOLAMA en daar komt bij dat de munt op grote exchanges nog niet te vinden is. Wanneer een exchange besluit om Solama toe te voegen, dan opent dat de deuren naar nog meer instroom van investeerders en geld, wat weer een positief effect op de prijs zal hebben. Er zijn dus nog veel impulsen voor de koers mogelijk.

Wil je SOLAMA kopen? Dan is dat niet moeilijk, maar je moet wel even een paar andere stappen dan je misschien gewend bent te doorlopen. Zelf had ik het dankzij de instructie van Corné binnen 10 minuten voor elkaar. Bekijk zijn video hieronder hoe je dit stap voor stap doet.

SOLAMA kopen

Op dit moment is SOLAMA nog niet beschikbaar via Bitvavo, maar is er wel een handige manier om het indirect te kopen. In de video van Corné zag je al hoe het werkte, maar voor de duidelijkheid beschrijf ik de stappen om SOLAMA via Bitvavo te kopen hieronder ook nog even:

  • Installeer de Solflare wallet op je telefoon (zoek in de App Store)
  • Koop Solana (SOL) via Bitvavo (of stuur het via een andere exchange).
  • Stuur Solana vanuit Bitvavo naar je Sol wallet adres. Klik in de app op de knop “Ontvang” en kopieer het adres of scan de QR-code.
  • Wacht tot je jouw verstuurde Solana in de Solflare app ziet staan.
  • Ruil Solana (SOL)  in de Solflare app voor Solama (SOLAMA).
  • Klaar!

SOLAMA verkopen

Wil je SOLAMA weer verkopen? Klik dan simpelweg in de Solflare app op je positie en kies “Ruilen”. Ruil je Solama dan om voor Solana of bijvoorbeeld een stablecoin, zodat je later weer kunt instappen. Wil je jouw winst verzilveren? Dan stuur je jouw Solana (SOL) eenvoudig weer naar Bitvavo en laat je het vanuit daar uitkeren naar je bankrekening.

Tip: Via Solflare koop je ook andere Solana-memecoins heel eenvoudig, zoals Bonk, Dogwifhat en Myro.

Conclusie: Memecoins zoals Solama kopen?

Hoewel Solama nog niet zo bekend is als enkele grote memecoins zoals Dogecoin, Shiba Inu en PEPE, wint het snel aan populariteit. De vraag rijst of Solama ($SOLAMA) een plekje kan veroveren in de top 100 cryptocurrencies, net zoals DOGE, SHIB en PEPE.

Solama is een mooie kans om te profiteren van de Solana-memecoingekte. Je kunt nu investeren of even wachten tot de munt een beetje is afgekoeld en dan toeslaan. Het kan in ieder geval alle kanten op en ik ben heel benieuwd hoe de koers er over een aantal maanden voor zal staan. Ik laat mijn 10.000 SOLAMA-tokens tot eind 2024 staan, of verzilver het grootste deel als Solama de crypto top 100 binnenkomt.

Ook investeren in Solama? Installeer de Solflare Wallet app en koop eerst Solana (SOL) via Bitvavo en wissel het om voor SOLAMA.