• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Solana 2023 voorspelling! Is SOL kopen nu een buitenkans?
januari 3, 2023

Check mijn Solana 2023 voorspelling. Solana heeft in 2022 en vooral de afgelopen weken flinke tegenslagen te verduren gehad. De grote verbondenheid met het inmiddels verloren gegane FTX, had een aanzienlijke invloed op de reputatie van het netwerk.

Ten opzichte van precies een jaar geleden staat Solana na een paar mooie eerste dagen in 2023 nog steeds maar liefst 93 procent lager dan in het begin van 2022.  Is Solana kopen op dit moment een buitenkans? Ik deel mijn SOL prijsvoorspelling voor het komende jaar met je.

De koers van SOL in 2022

Voor een belangrijke munt uit de crypto top 10 is een daling van meer dan 90 procent in zo’n korte tijd een uitzondering. In de tweede helft van 2021 schoot de waarde van Solana's SOL-token omhoog. 

Het token leed echter aanzienlijke verliezen in 2022. In eerste instantie was dat vooral te wijten aan de bearmarkt, waar niet alleen bitcoin, maar ook alle altcoins onder hebben geleden. De bearmarkt, of inmiddels zelfs cryptowinter, heeft ervoor gezorgd dat de prijzen van bijna alle cryptocurrencies de afgelopen maanden stevig zijn gedaald.

solana prijs 2022

Waarom leed de SOL-prijs zulke zware verliezen?

Vooral in de eerste helft van het jaar leed de SOL-koers enorme verliezen. De prijs daalde van bijna 180 dollar naar slechts 30 dollar in alleen al de eerste zes maanden van 2022. Gedurende de tweede helft van 2022 stabiliseerde de koers zich licht.

Dit was in ieder geval zo tot begin november 2022, toen de SOL-prijs steeg naar $36. Totdat de instorting van FTX gebeurde, waardoor de SOL-prijs dramatisch kelderde. Op de laatste dag van het jaar 2022 werd SOL zelfs onder de 10 dollar verhandeld. 

Valt Solana nog te redden? Check deze video van Corné

Prognose

De recente verliezen hebben de prognose van Solana voor de komende tijd aanzienlijk verlaagd. Solana's connectie met Sam Bankman-Fried en zijn bedrijven FTX Exchange en Alameda Research was de voornaamste oorzaak van de laatste grote daling. 

Solana als een netwerk is al langer bekritiseerd. Tijdens de bullmarkt in 2021 zijn er meerdere crashes van het Solana-netwerk geweest als gevolg van transactie-overbelasting.

Ondanks dat wist het netwerk enorm uit te breiden, omdat de Solana-blockchain extreem schaalbaar is. Veel vragen over veiligheid blijven tot op de dag van vandaag echter onbeantwoord. Zeker toen meerdere online Solana wallets in augustus 2022 gehackt werden, waarbij zo’n 8 miljoen dollar werd buitgemaakt.

Wat is Solana (SOL) precies?

Solana is een van de nieuwere cryptomunten en is sinds maart 2020 verhandelbaar. Al sinds begin 2018 is Solana in ontwikkeling geweest, met het idee om een revolutionaire munt op te zetten.

Het doel achter Solana is namelijk niets minder dan de schaalbaarheid van digitale valuta’s te vergroten. Tegelijkertijd betekent dat een enorme toename van het aantal transacties per seconde. Dat aantal transacties per seconde is beperkt bij de grootste en wat oudere coins, zoals Bitcoin en Ethereum.

Ethereum-killer?

Solana lost de grootste problemen van Ethereum op. Een van de belangrijkste zaken is het bieden van de snelste oplossing voor het ontwikkelen van gedecentraliseerde applicaties (dApps). Daarnaast is Solana ook nog eens sneller, eenvoudiger én goedkoper.

Om die reden zien veel mensen Solana als het perfecte alternatief voor Ethereum. Het zou zomaar kunnen zijn dat Solana Ethereum in de toekomst zal verslaan en daarmee qua market cap groter zal zijn. 

solana logo

Hoe werkt Solana precies?

Een van de technieken die Solana gebruikt om zo snel te zijn, is het achteraf goedkeuren van transacties. Bij de meeste andere cryptovaluta’s moet je wachten tot je transactie meerdere keren in het netwerk is bevestigd. Eerder wordt je transactie niet goedgekeurd en zit je te wachten op je coins. Solana lost dit probleem op door elke transactie een extra tag met de tijd van de transactie mee te geven. Op die manier is de volgorde van transacties exact te achterhalen. 

Solana prijsvoorspelling voor 2023

Hoe dan ook blijft SOL wat mij betreft een enorm interessante coin. Solana's voorspelling voor het jaar 2023 is alleen bijzonder moeilijk te maken. Vooral omdat het vertrouwen in het SOL-token net zoals de koers een duikvlucht heeft genomen in de onmiddellijke nasleep van de ineenstorting van FTX Exchange. 

Maar dat betekent niet dat Solana niet meer in beeld is. Wanneer je in gedachten blijft houden dat de Solana-blockchain op het gebied van NFT’s en DeFi de grootste partij is na Ethereum, kun je het potentieel duidelijk zien. Solana heeft het in zich om in de toekomst een echte ‘Ethereum-killer’ te kunnen zijn.

solana website

SOL prijsvoorspelling eerste helft van 2023

Ik zie voor de komende maanden een duidelijke mogelijkheid dat de SOL-koers hard kan stijgen. Zeker wanneer de prijs van Bitcoin een steuntje in de rug geeft, kan Solana in verhouding met bitcoin aanzienlijk sneller en beter herstellen. De komende maanden zullen de gevolgen van de FTX-crisis ook duidelijker worden en de zorgen daaromheen verder afnemen.

Solana prijsvoorspelling: Hoe hoog kan de SOL-prijs in 2023 stijgen?

Het is moeilijk te voorspellen of de SOL-prijs in 2023 verder zal stijgen. Als de Bitcoin-prijs opnieuw verdrievoudigt, zoals in 2019, kan de SOL-prijs ook flink stijgen. 

Solana 2023 prijsvoorspelling

In de laatste dagen van 2022 en de eerste dagen van 2023 weet SOL in ieder geval al een mooi herstel te laten zien. Binnen een week is de koers al met bijna 20% gestegen!

3x tot 5x je investering met SOL in 2023

Lukt dat? Dan kan de SOL prijs op korte termijn met een factor 3 tot 5 stijgen. Dan heb je het over een koers van 40 tot 50 dollar. Als dit gebeurt, zou de prijs technisch gezien daarna weer wat moeten dalen. 

Voorspelling SOL eind 2023

Zelf zie ik uiteindelijk een prijs van 20 tot 40 dollar tegen eind 2023. Daarmee is het op dit moment sowieso een goede investering, omdat je er je investering in ieder geval mee zal verdubbelen.

Verder hangt ook veel af van het herstel van de cryptomarkt als geheel. Wanneer de economische en geopolitieke tegenwind gaat liggen en er tekenen zijn van een nieuwe bullmarkt, kan SOL ook sneller meestijgen en komt een koers van 75 dollar in 2023 nog in beeld.

Mijn target voor SOL: 75 tot 100 dollar in 2023 of 2024

Zo niet, dan verwacht ik dat een koers van 75 tot 100 dollar in ieder geval in 2024 weer bereikt zal worden. 2024 is namelijk ook het jaar van de bitcoin halving, die historisch gezien zorgt voor een positieve ontwikkeling op de prijs. Ook Solana zal hiervan profiteren.

Bullish crypto patronen

Conclusie

De prijs van SOL is momenteel zo laag dat een investering de moeite waard kan zijn. De kans dat de prijs verdubbelt is wat mij betreft veel groter dan dat de koers opnieuw halveert. Sterker nog, als de prijs in 2023 naar 40 tot 50 dollar weet te stijgen, dan kun je jouw geld x4 of zelfs x5 zien gaan.

Solana kopen?

Hoewel Bitvavo ook last heeft gehad van de ondergang van FTX Exchange en mogelijk 280 miljoen dollar zelf moet financieren, blijft Bitvavo een van de gemakkelijkste en meest vertrouwde manieren om razendsnel en via iDEAL in Nederland cryptocurrencies te kopen. 

Bitvavo

Wanneer je jouw crypto bij Bitvavo koopt en vervolgens op korte termijn naar een eigen hardware wallet stuurt, zit je helemaal veilig. Wil je Solana kopen? Kies in de lijst met cryptocurrencies bij Bitvavo dan voor SOL (Solana) en kies het bedrag of het aantal SOL's dat je graag in je portfolio wilt hebben. 

Binnen 5 minuten ben je daarna in het bezit van een geweldige investering en grote kans op het minimaal verdubbelen van je inleg tegen het einde van 2023. Ik denk namelijk dat een investering in SOL het risico meer dan waard is en ben benieuwd hoe de koers van Solana zich in 2023 en 2024 zal ontwikkelen.

Ook investeren? Maak dan direct een gratis account aan bij Bitvavo en koop Solana.