• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Solana koopmoment? Solana (SOL) staat op uitbarsten
februari 17, 2023

Solana (SOL) ziet de laatste weken weer grote handelsvolumes van bijna 1 miljard euro per dag. Toch is Solana er nog niet in geslaagd om de prestaties van de grootste cryptocurrencies Bitcoin en Ethereum bij te houden. Ik verwacht dat er snel een mooie inhaalslag komt. Is dit een ideaal Solana koopmoment?

Cryptorally

Bitcoin wist afgelopen week meerdere keren de 25.000 dollar weer te doorbreken. Een niveau dat we al meer dan acht maanden niet hebben gezien. Ethereum wist zijn hoogste niveaus sinds september vorig jaar te bereiken, door boven 1.700 dollar te stijgen. 

Solana blijft een beetje achter

Solana heeft alleen niet kunnen profiteren van een nieuw vergelijkbaar hoogtepunt (rond 26 dollar, omdat het vooral werd tegengehouden door het belangrijke 200-daags moving average.

Waardoor SOL extra hard geraakt werd in de bearmarkt

Alle cryptocurrencies zijn hard geraakt door de bearmarkt van 2022, maar Solana kreeg een extra klap. Dat komt vooral door de nasleep van de ineenstorting van FTX Exchange. Deze exchange en het hedgefonds Alameda waren namelijk grote voorstanders en gebruikers van Solana.

Extra klap naar beneden

De val van deze beide grote partijen gaf Solana een extra harde klap naar beneden. Sommige mensen beweerden zelfs dat het Solana-ecosysteem samen met FTX en Alameda "dood" zou zijn. Maar dat is het zeker niet. Met dagelijks bijna 150.000 actieve gebruikers blijft alles redelijk gezond.

Door de weerstand

Wanneer de bredere cryptorally doorzet, zou dat Solana boven het belangrijke weerstandsniveau dat ik hierboven noemde kunnen tillen. Vooral wanneer Solana een doorbraak boven 30 dollar neerzet, zet dat de deur open naar een snelle opwaartse beweging richting het volgende belangrijke weerstandsgebied rond $39, meer dan 70% hoger dan de huidige niveaus!

Wie zitten er achter Solana?

Eerst even terug naar de basis. Een van de belangrijkste criteria voor het slagen van een nieuwe coin, is het team, hun kennis, ervaring en hun commitment. Het team van Solana bestaat uit een groep hoogstaande ontwikkelaars en crypto-experts. 

solana website

Solana Foundation

Het team van Solana valt onder de Solana Foundation en heeft jarenlange ervaring met digitale processen en cryptovaluta. De belangrijkste naam en oprichter van Solana is Anatoly Yakovenko, die afkomstig is van het bekende bedrijf Qualcomm en onder meer bij Dropbox een belangrijke compressietechniek bedacht.

Het hoofdkantoor van Solana is gevestigd in San Francisco in de Verenigde Staten. Ook dat feit draagt voor veel mensen bij aan de betrouwbaarheid en professionaliteit van het team. Solana heeft een aantal kleinere kantoren in de Amerikaanse steden San Diego en Boulder. Een opvallend detail, omdat de meeste andere cryptocurrencies in de wereldwijde crypto top 10 van Aziatische origine zijn. 

Waarom Solana kopen?

De redenen waarom je Solana zou kopen zijn duidelijk: Het biedt een van de beste oplossingen voor de schaalbaarheidsproblemen van de wat oudere coins. Solana kent geen wachttijden of capaciteitsproblemen en heeft de laagste transactiekosten in de markt. Solana gaat simpelweg slimmer om met de manier waarop alle transacties worden verwerkt.

De techniek achter Solana

Solana lost de grootste problemen van Ethereum op. Zo is Solana sneller, eenvoudiger én goedkoper. Om die reden zien veel mensen Solana als het perfecte alternatief voor Ethereum.

Het is goed mogelijk dat Solana Ethereum in de toekomst zal verslaan en daarmee qua market cap groter zal zijn. Zeker wanneer je ook de hoge snelheid en lage kosten meerekent. 

solana logo

Hoe werkt Solana precies?

Een van de technieken die Solana gebruikt om zo snel te zijn, is het achteraf goedkeuren van transacties. Bij de meeste andere cryptovaluta’s moet je wachten tot je transactie meerdere keren in het netwerk is bevestigd.

Eerder wordt je transactie niet goedgekeurd en zit je te wachten op je coins.  Solana lost dit probleem op door elke transactie een extra tag met de tijd van de transactie mee te geven. Op die manier is de volgorde van transacties exact te achterhalen.

Prijsvoorspelling - waar gaat SOL heen?

De hele cryptocurrencymarkt heeft de afgelopen weken een prachtige stijging laten zien. Zelfs ondanks groeiende economische tegenwind, zoals een dreigende nieuwe renteverhoging om de inflatie tegen te gaan. Het lijkt er dus op dat Bitcoin en altcoins zich nu minder aantrekken van de economische ontwikkelingen, maar hun eigen weg omhoog gaan.

Solana koersgrafiek

Koersgrafiek Solana: het grote plaatje toont veel ruimte voor een mooie stijging.

Als dit sentiment aanhoudt, dan zou dat ook Solana verder omhoog kunnen liften. Solana is al 180% hersteld van de dieptepunten sinds eind 2022, maar staat nog steeds maar liefst meer dan 90% onder de recordhoogtes van 2021.

De vorige all time high van Solana was op 6 november 2021, met een prijs van $259,96. Er is dus nog veel ruimte om mooie winsten te maken en Solana op de huidige koers biedt wat mij betreft een geweldig instapmoment.

Conclusie: nu een Solana koopmoment?

Ondanks de klappen die Solana in 2022 heeft moeten opvangen, zoals de algehele bearmarkt, maar ook de val van FTX en een hack, staan alle fundamentele seinen op groen. Nu Solana kopen is en buitenkans, omdat er veel ruimte is voor groei!

Koop Solana (SOL) eenvoudig met iDEAL op Bitvavo.