• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Solana kopen? Investeer nu al in de toekomst van cryptocurrencies!
januari 27, 2022

Solana kopen? In 2021 was Solana een van de sterkst groeiende munten. In 2022 weet de munt deze positie vast te houden en heeft hij daarmee een mooie plek in de wereldwijde crypto top 10 veroverd. 

Wat maakt Solana zo’n interessante coin en hoe kan het dat Solana binnen no-time uitgroeide tot een van de belangrijkste en grootste digitale valuta’s wereldwijd? Ik leg het je uit en vertel je waarom je Solana absoluut in je portfolio zou moeten opnemen.

Wat is Solana (SOL)?

Solana is een van de nieuwere munten en is sinds maart 2020 verhandelbaar. Al sinds begin 2018 is Solana in ontwikkeling geweest, met het idee om een revolutionaire munt op te zetten.

Het doel achter Solana is namelijk niets minder dan de schaalbaarheid van digitale valuta’s te vergroten. Tegelijkertijd betekent dat een enorme toename van het aantal transacties per seconde.

Dat aantal transacties per seconde is beperkt bij de grootste en wat oudere coins, zoals Bitcoin en Ethereum.

Tienduizenden transacties per seconde en de laagste kosten

Solana maakt het namelijk mogelijk om meer dan 50.000 transacties per seconde te verwerken. Dit gigantische aantal transacties kan bovendien tegen uitzonderlijk lage kosten worden uitgevoerd. Dit maakt Solana kopen heel interessant. 

Solana is dus echt een van de nieuwste en modernste cryptocurrencies, die de kinderziektes van de ‘fossiele’ munten heeft opgelost en de techniek erachter sterk verbeterd. In de cryptowereld is die ontwikkeling niet onopgemerkt gebleven, met als resultaat dat Solana razendsnel is gegroeid. 

solana logo

Ethereum-killer?

Solana lost de grootste problemen van Ethereum op. Een van de belangrijkste zaken is het bieden van de snelste oplossing voor het ontwikkelen van gedecentraliseerde applicaties (dApps).

Solana is sneller, eenvoudiger én goedkoper

Om die reden zien veel mensen Solana als het perfecte alternatief voor Ethereum. Het is sneller, eenvoudiger en goedkoper. Het is goed mogelijk dat Solana Ethereum in de toekomst zal verslaan en daarmee qua market cap groter zal zijn. Zeker wanneer je ook de hoge snelheid en lage kosten meerekent. 

Hoe werkt Solana precies?

Een van de technieken die Solana gebruikt om zo snel te zijn, is het achteraf goedkeuren van transacties. Bij de meeste andere cryptovaluta’s moet je wachten tot je transactie meerdere keren in het netwerk is bevestigd. Eerder wordt je transactie niet goedgekeurd en zit je te wachten op je coins.  

Extra tag blijkt de oplossing

Solana lost dit probleem op door elke transactie een extra tag met de tijd van de transactie mee te geven. Op die manier is de volgorde van transacties exact te achterhalen. 

solana website

Wie zitten er achter Solana?

Een van de belangrijkste criteria voor het slagen van een nieuwe coin, is het team, hun kennis, ervaring en hun commitment. Het team van Solana bestaat uit een groep hoogstaande ontwikkelaars en crypto-experts. 

Solana Foundation

Het team van Solana valt onder de Solana Foundation en heeft jarenlange ervaring met digitale processen en cryptovaluta. De belangrijkste naam en oprichter van Solana is Anatoly Yakovenko, die afkomstig is van het bekende bedrijf Qualcomm en onder meer bij Dropbox een belangrijke compressietechniek bedacht.

Amerikaans bedrijf

Het hoofdkantoor van Solana is gevestigd in San Francisco in de Verenigde Staten. Ook dat feit draagt voor veel mensen bij aan de betrouwbaarheid en professionaliteit van het team. Solana heeft een aantal kleinere kantoren in de Amerikaanse steden San Diego en Boulder. Een opvallend detail, omdat de meeste andere cryptocurrencies in de wereldwijde crypto top 10 van Aziatische origine zijn. 

Waarom Solana kopen?

De redenen waarom je Solana zou kopen zijn duidelijk: Het biedt een van de beste oplossingen voor de schaalbaarheidsproblemen van de wat oudere coins.

Geen wachttijden

Solana kent geen wachttijden of capaciteitsproblemen en kent de laagste transactiekosten in de markt. Solana gaat simpelweg slimmer om met de manier waarop alle transacties worden verwerkt. 

Solana (SOL) kopen

Solana (SOL) is niet alleen de naam van de blockchain, maar ook de munt die je binnen het Solana-netwerk gebruikt om vergoedingen te betalen. In totaal zijn er zo’n 492 miljoen SOL-coins, waarvan iets meer dan de helft inmiddels zijn vrijgegeven. 

Crypto staking

Solana staken voor 7,5% rendement

Een andere reden waarom Solana zo interessant is, komt door het relatief hoge stakingrendement van 7,5% per jaar. Ideaal voor het opbouwen van een passief inkomen, terwijl je tegelijkertijd profiteert van de mogelijke stijging van Solana zelf.

Market cap van 30 miljard dollar

Ondanks de recente dalingen op de cryptomarkten, weet Solana zich met een market cap van net geen 30 miljard dollar goed staande te houden. Nog altijd is Solana een van de grootste cryptocurrencies en dat wil wat zeggen over het vertrouwen dat mensen in de coin hebben.  

Voordelen van Solana

Solana kopen betekent investeren in een munt die technisch beter is dan veel van zijn concurrenten en zelfs de bekendste grote cryptocurrencies. Een aantal van de belangrijkste voordelen van Solana (SOL):

 • Echt een ‘crypto 2.0’ coin en technisch beter dan Ethereum.
 • Supersnelle transactietijden.
 • Lage kosten.
 • Perfect voor het eenvoudig ontwikkelen van dApps.
 • Hoog stakingrendement voor passief inkomen
 • Veel groei mogelijk.
 • Nu goedkoop aan te schaffen!

SOL naar 500 dollar in 2022?

In 2021 wist de koers van Solana een nieuw record van iets meer dan 250 dollar neer te zetten. Inmiddels is de koers teruggezakt naar een aantrekkelijke 90 dollar, wat geweldige instapkansen biedt.

Nieuwe records in 2022

Ik ben ervan overtuigd dat 2022 een jaar van nieuwe records zal worden, ook al zitten veel mensen nu even in een cryptodip. Maak van deze tijd juist gebruik om nieuwe posities op te bouwen. 'Be gready when everybody is fearful'.

Bij een nieuwe stijging kan de koers van Solana zomaar 5x over de kop en daarmee de 500 dollargrens bereiken. 

Solana kopen bij Bitvavo

Een van de gemakkelijkste en meest vertrouwde manieren om cryptocurrencies te kopen, is de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Maak eenvoudig via iDEAL een bedrag over naar Bitvavo en het is direct als besteedbaar tegoed beschikbaar.

Kies in de lijst met cryptocurrencies voor SOL (Solana) en kies het bedrag of het aantal SOL's dat je graag in je portfolio wilt hebben. Zo simpel is het. Binnen 5 minuten ben jij in het bezit van een geweldige investering. Met Solana ben je namelijk vrij zeker van een mooi rendement in 2022.

Ook investeren? Maak dan direct een gratis account aan bij Bitvavo en koop Solana.