• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • TAP (XTP) kopen? Super investering met fysieke debit card!
januari 26, 2023

XTP kopen? Regelmatig zijn er tussen het gigantische aanbod cryptocurrencies nieuwe ontwikkelingen of een opvallend project dat ineens veel aandacht krijgt. Ontdekt de massa zo’n project? Dan heeft het vaak grote kansen om minimaal 10X te gaan. Zeker wanneer het fundamenteel goed zit. De cryptocurrency XTP is er zo een. 

Als onderdeel van het bedrijf Tap.global belooft deze coin de wereld te gaan veroveren door fiat en cryptocurrencies met elkaar te verbinden. Bovendien is het een geweldige manier om via hun Mastercard debit card direct met je crypto in fysieke winkels te betalen. Hoe zit dat precies en wat zijn alle voordelen van Tap (XTP)?

Wat is XTP en welke rol speelt Tap.global?

XTP is de cryptocurrency van Tap.global. Het bedrijf Tap Global Group Plc is opgericht in opgericht in Engeland en Wales en een snelgroeiende aanbieder van fiat-bankieren en crypto exchange diensten met inmiddels meer dan 100.000 geregistreerde gebruikers. 

Het is Tap’s missie om een naadloze en tegelijkertijd volledig gereguleerde brug te creëren die fiat-bankieren, traditionele activa zoals aandelen en crypto met elkaar verbindt. Tap Global heeft toestemming, is gelicenseerd en gereguleerd door de Gibraltar Financial Services Commission.

tap.global website

Tap.global app is de basis

Het potentieel van Tap.global is enorm. Je kunt het zien als bank waarmee je allerlei soorten assets kunt verhandelen, maar ook zowel crypto als fiatgeld overmaken naar andere gebruikers. Gratis en binnen enkele seconden staat het geld op de rekening van de ander, of heb je jouw geld ontvangen. En dat is revolutionair.  Inmiddels is de app beschikbaar in heel Europa.

Maar dat is niet het enige. Hieronder staan de belangrijkste 3 mogelijkheden van de Tap.global app op een rij:

Reden #1: Prepaidkaart!

Nummer 1 op de lijst van 3 redenen waarom je de Tap app moet gebruiken is de Prepaid Card. De Tap Prepaid Card is gratis verkrijgbaar bij de app en kun je overal ter wereld gebruiken (inclusief geldautomaten!), zodat je jouw crypto overal en altijd kunt uitgeven. 

tap debit card

De Prepaid Card is gekoppeld aan je account, dus het geld komt direct uit je portemonnee nadat het direct is omgezet in de fiat valuta van je keuze.

Reden #2: Het is een veilige en handige wallet

Via de app heb je met je wallet toegang tot elke grote crypto exchange, waar je gemakkelijk crypto kunt traden, verzendt of ontvangt.

En ook handig: met de Tap wallet kun je ook direct verschillende cryptocurrencies wisselen die traditioneel geen handelsparen hebben. Daarmee wordt het wisselen gemakkelijker dan ooit, omdat je een coin zonder paar niet eerst naar bijvoorbeeld BTC hoeft om te wisselen. Het scheelt je zeker één stap en vooral veel gedoe.

Je tegoed in cold storage

Er zijn twee soorten cryptocurrency wallets: cold wallets om je cryptovaluta offline te bewaren en hot wallets, waarmee jouw geld online staat. De Tap-wallet valt in beide categorieën, waarbij het grootste deel van jouw tegoed veilig in cold storage staat en je daardoor veel minder risico loopt.

Reden #3: Eén app voor alles

Het gebruik van één app voor alles wat met crypto te maken heeft, brengt een aantal grote voordelen met zich mee:

 • Je kunt elke coin wisselen, zonder dat u het geld van de ene beurs naar de andere hoeft te sturen
 • Altijd de beste prijs: de Tap-app scant namelijk alle grote beurzen om de beste prijs te vinden voor de cryptocurrency die je wilt kopen, direct en op je telefoon.
 • Al je crypto-activa wordt veilig op één plek bewaard, zodat je er op elk moment toegang toe hebt.
 • Met de Tap-app kun je jouw crypto omzetten naar fiat en geld rechtstreeks naar iemands bankrekening of crypto-wallet sturen.

#4: Binnenkort ook earn- en stakingmogelijkheden

Omdat Tap nog erg nieuw is, zijn ze achter de schermen druk bezig met het uitrollen van Earn mogelijkheden, waarmee je een mooi passief inkomen op jouw geld en crypto ontvangt. Je rendement zal per week worden uitbetaald.

Op dit moment ben je er hoogstwaarschijnlijk dus nog erg vroeg bij, voordat de grote stijging van XPT zal gaan plaatsvinden.

tap logo

Tap app downloaden?

Download de Tap-app in de Apple Store of Google Play Store. In een paar stappen ben je dan al aan de slag. Zelf had ik mijn Tap Mastercard binnen een paar minuten aangevraagd. Volg deze 5 simpele stappen:

 1. 1
  App downloaden
 2. 2
  Je account verifiëren
 3. 3
  Korte KYC-procedure doorlopen
 4. 4
  Kaart via de app aanvragen
 5. 5
  Geld of crypto storten

10 werkdagen wachten op je nieuwe card

Nu nog even een paar dagen wachten voordat de Debit Mastercard per post binnenkomt, maar ik kan niet wachten om op die manier met mijn cryptowinsten rechtstreeks te betalen in de supermarkt en andere fysieke winkels!

Tap card besteld

Mijn Tap Mastercard is onderweg. Zin om mijn eerste betaling met crypto te doen!

Tap.global is veel beter dan Crypto.com

Ook crypto.com biedt vergelijkbare diensten aan, maar is vergeleken met Tap.global veel minder aantrekkelijk. Waarom is het beter dan beter dan Crypto.com?

Ten eerste en vooral omdat je bij Crypto.com belachelijk hoge bedragen van hun eigen coin moet vasthouden om (veel) voordeel te krijgen. Bij Tap-global krijg je standaard 4%  stakingrendement, maar dat loopt op naar 6% als je minimaal 250.000 XPT-tokens hebt.

Heb je er 500.000 stuks? Dan stijgt je passief inkomen naar 8% jaarlijks rendement. Ook kun je vanaf 250.000 tokens 1000 euro per maand gratis pinnen (500 bij de standaard). In de tabel hieronder vind je meer informatie.

tap premium tiers

Bij Tap.global is alles gewoon veel aantrekkelijker en laagdrempeliger. Het project lijkt dus op crypto.com, maar is goedkoper, beter, simpeler, toegankelijker en kent extreem lage transactiekosten. Vergeleken met het traditionele bankensysteem om wereldwijd geld over te maken is het sowieso al stukken beter.

Tap.global is gereguleerd en gevestigd in Europa

Bovendien is Tap.global gereguleerd en staan ze onder financieel toezicht. Verder kun je jouw Tap-app gebruiken voor dagelijkse transacties, zoals online aankopen, maar ook fiat storten en verschillende currencies verhandelen.

Alles binnen één app! Ook is het versturen van fiat of crypto naar andere gratis en staat het direct op de tegenrekening. Wat mij betreft belooft dit de toekomst van betalen te zijn. Zeker wanneer je ook binnen de app mooie earn-mogelijkheden krijgt.

Gouden toekomst

De Tap-app en XPT cryptocurrency hebben een gouden toekomst. Het staat aan het begin van een grote ontwikkeling. In januari hebben ze bovendien Bitfinex als grote klant aan zich weten te binden.

Cards as a Service (CaaS)

Bitfinex is een belangrijke crypto exchange, die van de diensten van Tap.global gebruik gaat maken om hun eigen klanten een crypto debit card aan te bieden. Tap.global biedt die service aan als ‘Cards as a Service’. Daarmee stellen ze klanten in staat om een prepaid card aan te bieden, zonder dat ze daarvoor zelf het wiel hoeven uit te vinden.

TAP regelt verder alles, inclusief de benodigde infrastructuur. De klant kan de card vervolgens wel van hun eigen branding voorzien. Hier verwacht ik veel van.

Technische analyse van XTP, waar gaat de koers naartoe?

Dat ik verwacht dat Tap.global met de Tap-app en XTP cryptocurrency op de lange termijn een mooi project zal zijn staat voor mij als een paal boven water. Er is een gigantisch upside potentieel. 

Maar wat kun je op de korte termijn verwachten? Is het nu de tijd om XTP te kopen, zodat je er voor de grote stijging nog op tijd bij bent?

Daarvoor heeft Corné een goede technische analyse gemaakt. Ook licht hij de zaken in dit artikel uitgebreid en in gemakkelijke taal uit. Check de video van Corné hieronder dus zeker even.

Conclusie:

Tap.global is een relatief nieuwe speler in de markt. Ze bieden bijna hetzelfde als crypto.com, maar dan beter. De app is supergebruiksvriendelijk, je gebruikt fiat currency met hetzelfde gemak als fiat en de debit card is heel gemakkelijk aan te vragen.

Bitfinex heeft zich als business-to-business partner aan Tap.global gebonden en ik verwacht dat nog veel meer partijen dit zullen gaan doen. Op dit moment is dit nog maar het begin en moet de grote massa de app en coin nog ontdekken. Kortom, installeer de app en je bent er als een van de eersten bij! 

Gratis fysieke debit Mastercard thuis

Verder is het vooral de gratis debit Mastercard die je veel plezier en gemak gaat opleveren. Hoe leuk is het namelijk om direct vanaf je cryptowallet in de Tap-app in een fysieke winkel je boodschappen te betalen? Debit betekent dat jij een prepaid tegoed stort op je kaart (het is dus geen credit card waarbij je later afrekent).

Via de knop hieronder ga je naar de site van Tap.global, waar je de juiste link naar de Play Store en Apple Store vindt. Zo weet je zeker dat je de juiste app installeert (en je niet per ongeluk de verkeerde app installeert).

Na het installeren en aanmelden via de app heb jij jouw gratis fysieke debit card binnen twee weken thuis! Je kunt al wel direct beginnen met traden en geld overmaken.