• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Terra Luna kopen? De weg naar een wereldwijd decentraal betaalsysteem!
maart 16, 2022

Terra LUNA kopen? Goed idee, want deze coin biedt een praktische oplossing voor een enorm probleem. Naast het feit dat veel mensen crypto gebruiken om in te investeren, zijn er namelijk nog maar weinig coins die je als praktisch en internationaal betaalmiddel kunt gebruiken.

Het protocol van Terra maakt dit eindelijk mogelijk. Terra Luna heeft daarmee ook de ambitie om een wereldwijde decentrale bank te zijn. En dat is niets minder dan revolutionair te noemen. 

Reden genoeg om eens goed te kijken naar wat Terra Luna precies is en wat het zo’n interessante coin maakt.

Wat is Terra Luna precies?

Terra is een digitale valuta binnen een decentraal financieel systeem (DeFi). De gedachte achter de munt is dat men het mogelijk wil maken om eenvoudiger met crypto te kunnen betalen. De focus ligt op praktisch nut (ook wel een ‘utility token’) genoemd en niet op het maken van winst door de coin te traden.

Crypto als betaalmiddel

Het grote probleem van crypto als betaalmiddel, is dat de koersen zo hard op en neer gaan. Dat is namelijk leuk voor daytraders en investeerders, maar wanneer je een coin als betaalmiddel gebruikt, dan heb je baat bij een stabielere koers.

Anders zou je dienst of product per dag of week zomaar tientallen procenten duurder (niet fijn voor jou) of goedkoper zijn (niet fijn voor de verkoper van een dienst of product).

Prijsstabiliteit

Het protocol van Terra is een voorbeeld van een coin die voor prijsstabiliteit wil zorgen. De munt is gekoppeld aan verschillende soorten fiatgeld. Terra (LUNA) is in korte tijd enorm populair geworden. Inmiddels staat Terra al langere tijd stevig in de wereldwijde crypto top 10. Een mooie prestatie! Sinds 2021 is Terra met meer dan 6000% gestegen.

Benieuwd hoe Terra Luna precies werkt? Bekijk dan deze video, waarin alles goed wordt uitgelegd:

Het team achter Terra Luna

Het hoofdkantoor van Terra Luna staat in Zuid-Korea. Het bedrijf werd begin 2018 opgericht door Do Kwon en Daniel Shin. Vooral dankzij grote investeringen van onder meer Coinbase Ventures, kreeg het team achter Terra Luna de beschikking over tientallen miljoenen dollars om Terra Luna verder te ontwikkelen. Binnen no-time kwan de stablecoin LUNA uit.

Terraform Labs

De organisatie die achter Terra zit, heet Terraform Labs. Dit bedrijf ontwikkelt Terra en de LUNA coin. Grote namen binnen Terra zijn Brian Jung, Nicholas Plastias, Paul Kim en niet onbelangrijk: een aanzienlijk aantal ervaren programmeurs en ontwikkelaars.

Terra Luna

Terra en Luna: twee soorten tokens

Het ecosysteem van het Terra protocol bestaat uit twee soorten tokens: Terra en LUNA. 

Terra

Terra is het protocol en heeft als ambitie om de beweeglijkheid van koersen te verkleinen. Het uiteindelijke doel hiervan is de adoptie van digitale valuta als betaalmiddel te bevorderen. Binnen het Terra protocol wordt de vraag en het aanbod voortdurend gebalanceerd. Terra zelf noemt dit ook wel een flexibel monetair beleid.

Wereldwijd decentraal betaalsysteem

Terra heeft als ultieme doel een wereldwijd decentraal betaalsysteem via cryptocurrencies te realiseren. Er bestaat al een populaire app, onder de naam ‘Chai’. Deze betaalapp is op de Terra blockchain gebouwd. Terra is daarmee een wereldwijd werkende decentrale bank. Een grote ambitie, die in de toekomst snel werkelijkheid wordt.

Anchor en Mirror app

Daarnaast biedt Terra de Anchor-app aan. Dit is een soort spaarrekening voor houders van de digitale munten. Een ander heel interessante app is de door Terra ontwikkelde ‘ Mirror’ -app. Hiermee koop je bestaande aandelen, maar dan als cryptovariant. Een interessante en unieke ontwikkeling!

LUNA

LUNA is de native token van het Terra-protocol. Het wordt vooral gebruikt als onderpand voor de prijsstabiliteit van de stablecoins. LUNA is daarmee ook wel het fundament van het ecosysteem en netwerk van Terra. De koers van LUNA stijgt de laatste maanden snel.

LUNA is de digitale valuta die bij het stabiele Terra hoort en heeft in tegenstelling tot Terra wel een speculatief karakter. Hier kun je dus goed geld mee verdienen. LUNA kun je bovendien staken en zo een mooi extra rendement op je investering verdienen. Het mooie van LUNA is dat je het binnen 6 seconden verstuurt.

Terra Luna website

Voordelen van Terra

  • Revolutionair wereldwijd decentraal betaalsysteem.
  • Binnen 6 seconden overmaken.
  • Lage transactiekosten.
  • Hoge staking-vergoedingen op de Luna coin.
  • Nog veel ruimte voor groei.
  • Stabiel in de crypto top 10 (serieus project).

Terra Luna kopen? Koersverwachting

Steeds meer bedrijven gebruiken Terra als betaalmiddel, waardoor de totale waarde van het netwerk en de koers toeneemt. De ontwikkeling en adoptie van de munt staat nog maar aan het begin. En dat zijn mooie kansen!

Terra luna koersverwachting

Terra LUNA naar 200 dollar?

Op dit moment is de market cap van Terra LUNA een indrukwekkende 32 miljard dollar. Zelfs in de recent dalende markt wist Terra Luna zich staande te houden en zelfs een mooie winst neer te zetten.

Steeds meer mensen ontdekken het bestaan en nut van Terra LUNA, wat de groei nog verder versterkt. De mijlpaal van 100 dollar is gehaald, waarna er een correctie heeftt plaatsgevonden. Een nieuwe piek op weg naar de 200 dollar behoort in 2022 zeker tot de mogelijkheden!

Conclusie

Terra heeft tot doel om de cryptowereld te verbinden met de echte wereld. Iets dat tot op de dag van vandaag nog niet echt bestaat. Terra doet dit door de waarde van hun coin stabiel te houden. De cryptocurrency Luna is de token van Terra, die als onderpand wordt gebruikt.

Het Terra protocol bestaat nog maar 3 jaar en heeft nog extreem veel ruimte voor groei. Ik ben ervan overtuigd dat Terra Luna veel meer in het vat heeft en de prijs in 2022 naar nieuwe records stijgt!

Ook investeren? Bitvavo biedt Terra Luna nog niet aan, maar via mijn andere favoriet FTX Exchange koop je Terra Luna net zo eenvoudig!